Skip to main content

Flensburg och Sylt

Den livliga hamnstaden Flensburg i nordtyska Schleswig-Holstein ligger vid fjorden Flensburger Förde och är en tilltalande blandning av tyskt och danskt. Vi besöker också den nordfrisiska ön Sylt med böljande sanddyner. Vi bor på trevliga Hotel Wikingerhof i småstaden Kropp mittemellan Kiel och Flensburg.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN - KROPP

  Vi åker över Öresundsbron, genom Danmark och med färja Rödby-Puttgarden. Väl iland i Tyskland åker vi västerut och passerar Kiel innan vi är framme i småstaden Kropp som ligger fem mil söder om Flensburg. Vi bor tre nätter på Hotel Wikingerhof där vi äter frukost och middag varje dag.
  Öresundsbron-Kropp 30 mil.

 • DAG 2 - 3 UTFLYKTSDAGAR

  En dag ägnar vi åt Flensburg där en lokalguide ger oss en intressant rundtur. Staden har alltid varit en gränsstad med omväxlande danskt och tyskt herravälde genom århundradena. Idag är Flensburg en livlig handelsstad med ett stort utbud av både små och stora butiker. Missa inte ”Rote Strasse” där de gamla husen idag rymmer charmiga butiker, caféer och restauranger.

  Vår andra dag reser vi till öarna Römö och Sylt. Via en bro kommer vi till danska Römö och därifrån tar vi färjan till Sylt, som är Tysklands nordligaste ö. Sylt, med sina långa sandstränder, har länge varit tyskarna badparadis. För sista etappen hem sätter vi oss och bussen på ett så kallat Autozug, och åker på järnvägsvallen tillbaka till fastlandet.

 • DAG 4 KROPP - HEMORTEN

  Vi reser återigen norrut mot Flensburg för att åka över gränsen till Danmark. Vi passerar Lilla Bältbron, Stora Bältbron och Öresundsbron innan vi är tillbaka till Sverige.
  Kropp-Öresundsbron 40 mil.

Karta

Hotell

Hotel Wikingerhof
Detta trivsamma hotell ligger i samhället Kropp, mittemellan Kiel och Flensburg. Våningar: 3 Rum: 65 Hiss finns. Rumsstandard: Dusch/WC, hårfön, telefon, TV. Hotellet har egen restaurang och bar. Tete...