Skip to main content

Sparris och Spreewald

Söder om Berlin ligger det egenartade våtmarksområdet Spreewald, genomkorsat av miltals med små kanaler där vi åker stakpråm. Eftersom vi reser i sparristider blir det besök på en sparrisodling där vi smakar på läckerheterna. Dessutom tittar vi in på en vingård och bedåras av det eleganta slottet Sanssouci i Potsdam.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten – Berlinområdet

  Färden går via Öresundsbron genom Danmark till Gedser och vidare med färja till Rostock. Under den två timmar långa båtresan finns tillfälle att äta lunch. Vi bor tre nätter på Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg, som ligger tre mil söder om centrala Berlin. Öresundsbron-Berlin 40 mil.

 • DAG 2 – 3 Utflyktsdagar

  Vi börjar med att åka söderut till Spreewaldområdet och med start i Lübbenau ger vi oss ut på kanaltur. Turen går i sakta mak med de typiska flatbottnade pråmarna som stakas fram. Här är båten lika viktig som bilen i övriga Tyskland! Vi stannar till för lunch och vid återkomsten till Lübbenau kan du inhandla lokala specialiteter. Visst ska du ha en burk inlagd Spreewaldgurka med hem! Eftermiddagen ägnar vi åt vinodling på en av Tysklands nordligaste vingårdar, givetvis med provsmakning av deras produkter.

  Den andra dagen startar med besök på den stora sparrisgården Jakobs-Hof. Vi visas runt på odlingarna innan vi äter en tidig sparrislunch. Här finns också möjlighet att shoppa i deras innehållsrika gårdsbutik. Därefter åker vi till Potsdam strax söder om Berlin, en stad med en lång och spännande historia. Potsdam är bland annat känt för sina många palats uppförda under stadens preussiska tid. Vi besöker det fantastiska 1700-talsslottet Sanssouci där vi går genom de överdådigt dekorerade salarna. Slottet byggdes som sommarresidens för den preussiske kungen Fredrik den store, som också ligger begravd på området. I den stora parken blommar det för fullt i maj och nedanför slottet breder de terrasserade vinodlingarna ut sig.

 • DAG 4 Berlinområdet – Hemorten

  Hemresan går samma väg som utresan och med färja 13.30 från Rostock till Gedser.

Karta

Hotell

Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg
Beläget ca 3 mil söder om centrala Berlin. Restaurang och bar. Inomhuspool, bastu, gym. Rumsstandard: Rymliga rum med bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, radio, värdeskåp, balkong eller terrass. Våning...