Skip to main content

Nordkap och Lofoten med buss

På den här resan åker vi med buss genom vårt fantastisk vackra land. Vi njuter av de fantastiska vyerna utmed Höga Kusten och upp till Luleå stad som ligger vackert omgiven av vatten just där Stora Lule älv möter Bottenviken. Vidare norrut och in i Finland. Nu närmar vi oss Norge och två av resans höjdpunkter! Ett besök på Nordkapsklippan, utsikten över norra Ishavet kommer att bli ett minne för livet! Lofotens storslagna vyer, en av världens vackraste platser. Vi besöker även Alta Museum, upplev Norra Europas största hällristningsplats som även finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi styr hemåt så går färden till Tärnaby i Lappland och vidare mot Söderhamn innan vi rullar hemåt igen.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN - SUNDSVALL

  Förväntansfulla lämnar vi våra hemorter och åker norrut. Vi stannar för kafferaster och lunch. Scandic Sundsvall City blir vårt mål för kvällen. Gemensam middag serveras och vi får tillfälle att bekanta oss med våra medresenärer. Småland – Sundsvall ca 73 mil.

 • DAG 2 SUNDSVALL - LULEÅ

  Vi färdas längs Höga Kusten och njuter av de fantastiska vyerna, kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och den vackra skärgården som är så speciell att UNESCO utsett Höga Kusten till ett Världsarv. Givetvis passar vi på att göra ett stopp vid Höga Kusten-bron. Resan går vidare längs Norrlandskusten förbi Umeå, Skellefteå och Piteå, väl framme i Luleå väntar middag och övernattning på centralt belägna Quality Hotel. 53 mil.

 • DAG 3 LULEÅ – KARASJOK ”SAMERNAS HUVUDSTAD”

  Idag ska vi bekanta oss med Gammelstad som ofta brukar beskrivas som Luleås äldsta del. Vi får en rundvandring genom kyrkstaden tillsammans med vår guide som berättar om världsarvet Gammelstads kyrkstad, vi gör även ett besök i en av de över 400 kyrkstugorna. Under förutsättning att det inte är någon förrättning i vackra Nederluleå kyrka denna dag så gör vi även ett besök där. Nu är det dags att uppleva kuststräckan längs norra Bottenviken, som erbjuder en mycket vacker natur och bebyggelse. Vi åker förbi Kalix och Haparanda innan vi når de berömda Kukkolaforsarna. Här äter vi en härlig lunch som består av rökt sik och tittar på de fantastiska bryggorna där fiskarna brukar stå och håva siken som är på vandring uppför forsen. Under eftermiddagen följer vi Torne älv förbi Övertorneå mot Pello. Den finska och svenska riksgränsen (som även är en tidszongräns) ligger mitt i Torne älv. Det finns en bro som förbinder den finska staden Pello med den svenska byn med samma namn. Svenska Pello tillhör Övertorneå kommun. Här talar många meänkieli, som ligger väldigt nära den finska dialekten som talas i Tornedalen på den finska sidan. Vi försöker även hinna med ett stopp hos en silversmed. Vi rullar vidare mot Karasjok som brukar kallas för samernas huvudstad, här finns även de norska samernas sameting. Middag och övernattning på Scandic Karasjok. Ca 68 mil.

 • DAG 4 KARASJOK – HONNINGSVÅG, DEN LILLA STADEN PÅ 71:A BREDDGRADEN - NORDKAPSKLIPPAN

  Idag ska vi åka vidare mot Norges nordligaste stad, Honningsvåg, även kallad ”Porten till Nordkap”. Ikväll har vi hopp om att få se midnattssolen från Nordkapsklippan, en av resans många höjdpunkter. Färden fortsätter via Lakselv och längs Porsangen, en fjord av Ishavet, som ger oss en hänförande utsikt. I Honningsvåg checkar vi in på ett Scandic hotell Destination Nordkapp. På kvällen äter vi middag på hotellet innan vi åker till klippan. Tillsammans med turister från stora delar av världen får vi uppleva en oförglömlig afton i midnattssolens tecken. Det känns verkligen som om man befinner sig i världens ände. Vi får även se på ett fantastiskt bildspel i Nordkapshallen, innan vi åker tillbaka till hotellet.

 • DAG 5 HONNINGSVÅG – ALTA

  Idag tar vi lite sovmorgon innan vi åker vidare längs den vackra Porsangerfjorden, förbi Skaidi och vidare mot Alta. Här får vi en liten rundtur i staden samt tid för lunch på egen hand. I närheten av vårt hotell finns Nordlyskatedralen med sin ikoniska arkitektur, den är väl värt ett besök. På eftermiddagen besöker vi Alta Museum, vars fantastiska hällristningar finns med på UNESCO:s världsarvslista. En guide möter upp oss och berättar mer om den förhistoriska samlingen, den största i norra Europa. Vi bor på hotell Scandic Alta där vi äter en gemensam middag på kvällen. Ca 23 mil.

 • DAG 6 ALTA – TROMSÖ

  Idag väntar oss en sagolikt vacker etapp! Vi åker utmed Lyngenfjorden och kan göra oss beredda med kameran för snart ser vi de delvis snöhöljda Lyngentopparna som majestätiskt reser sig mot himlen. En kort färjetur innan vi på kvällen kommer vi fram till Tromsö som är vårt mål för dagen. Här väntar middag och boende på Radisson BLU Hotel Tromsö. Ca 30 mil.

 • DAG 7 TROMSÖ - SVOLVÄR

  Efter frukost möter en lokalguide upp och tar oss med på en stadsrundtur i Tromsö, ”Nordens Paris”. Här finns Ishavskatedralen med sin speciella arkitektur och sitt fantastiska läge med utsikt över staden. En charmig stad med en skön blandning av gamla trähus och ny modern bebyggelse. Därefter åker vi vidare mot Svolvär, vi lutar oss tillbaka och njuter av vackra naturscenerier. Vårt hem för 2 nätter blir Thon Hotel Lofoten, här väntar middag och en god natts sömn. Ca 45 mil.

 • DAG 8 UTFLYKTSDAG LOFOTEN

  Efter en stadig frukost så är det dags att besöka Lofotens fantastiska örike vid Vestfjordens västsida i Norra Norge. En lokalguide tar oss med på en heldag med fantastiska intryck. Vi kommer att se många olika sidor av det historiska Lofoten inramat av dramatiska berg, sandstränder och hav. På kvällen är det gemensam middag på vårt hotell i Svolvär.

 • DAG 9 SVOLVÄR - TÄRNABY

  Efter frukost lämnar vi hotellet och vackra Lofoten. Vi åker med färjan från Lödingen till Bognes, en tur som tar ca 1 timme. Vi följer kustvägarna längs fjordarna ner mot Fauske, vidare över härliga fjällvidder. På kvällen når vi Tärnaby som kan stoltsera med sitt världsrykte för sina framgångsrika alpina skidåkare – de flesta av oss minns nog med spänning när Ingemar Stenmark åkte och "Sverige stod stilla". Vårt slutmål för dagen blir Tärnaby Fjällhotell, middag på kvällen. Ca 57 mil.

 • DAG 10 TÄRNABY - SÖDERHAMN

  Dagens etappmål blir Söderhamn. Vi gör ett stopp i den jämtska staden Östersund. På kvällen når vi Söderhamn, här väntar middag och boende på First Hotel Statt. Ca 73 mil.

 • DAG 11 SÖDERHAMN - HEMORTEN

  Efter en god frukost börjar vi vår resa hemåt, vi stannar till i Örebro och äter lunch. Framåt kvällen är vi hemma igen, med många otroliga naturscenerier fastetsade i vårt minne. Ca 62 mil.

Avgångs- och hemkomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
NYBRO Garaget Sågaregatan 13 05:05 21:55
NYBRO Busstationen 05:10 21:50
KALMAR Rasta 05:35 21:25
ÅLEM Preem 06:00 21:00
VÄXJÖ Bussgaraget Rådjursvägen 6A 06:05 21:15
MÖNSTERÅS Circle K 06:10 20:50
ROTTNE Rottnegården 06:20 21:00
OSKARSHAMN Parkering vid Arenan 06:30 20:30
NOTTEBÄCK Nottebäcksterminalen 06:40 20:40
SÄVSJÖ Busstationen 06:50 20:30
GAMLEBY Hpl Flisvägen (Värmeverket) 06:50 20:10
KORSBERGA Parkering vid kyrkan 07:00 20:20
MÅLILLA Bussterminalen 07:10 19:50
VÄSTERVIK Busshållplats Ljungheden, Ljunghedsvägen 07:10 19:50
VETLANDA hpl I resecentrum 07:15 20:05
HULTSFRED Busstationen 07:25 19:35
NÄSSJÖ Resecentrum 07:25 19:55
EKENÄSSJÖN hpl Konsum 07:30 19:50
EKSJÖ Abborraviken 07:45 19:35
VIMMERBY Nilsbuss garage Älåkragatan 18 07:50 19:10
TRANÅS Järnvägsstationen 08:25 18:55
KISA Busstationen 08:25 18:35
MJÖLBY Järnvägsstationen 09:00 18:20
LINKÖPING Resecentrum fjärrbussar 10:25 17:40
NORRKÖPING Busstationen hpl C5 11:00 17:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/6Flera Nordkap och Lofoten med buss
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista19 890:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Sundsvall City
Detta hotell ligger i hjärtat av Sundsvall, med närhet till allt vad stan kan erbjuda. Scandic Sundsvall City ligger bara ett kvarter från Stora Torget. Utforska mysiga caféer och restauranger eller t...

Övernattning dag 2 - 3

Quality Hotel Luleå
Quality Hotel Luleå är ett modernt konferenshotell i centrala Luleå, endast 10 minuter från Luleå Airport. Hotellet ligger nära Stadsparken, Norrbottensteatern och Luleå citys shopping och nöjen. Häri...

Övernattning dag 3 - 4

Scandic Karasjok
Besök staden som erbjuder naturäventyr i världsklass. Karasjok är ett spännande resmål, samefolkets hem, rikt på kultur och traditioner. Upplev norrsken, vackra landskap och orörd natur med utmärkta f...

Övernattning dag 4 - 5

Scandic Destination Nordkapp
Här kommer du att vara omgiven av vackra landskap så långt ögat når. Det är en perfekt utgångspunkt för att uppleva Nordkap, makalös natur och många spännande aktiviteter. Med lite tur kan du få upple...

Övernattning dag 5 - 6

Scandic Alta
Bo i Alta – porten till Finnmark. Upplev norrsken, midnattssolen och samekulturen. Ta en tur med hundspann eller rensläde. Perfekt läge för alla som vill uppleva Norges fantastiska natur på nära håll...

Övernattning dag 6 - 7

Radisson BLU Hotel Tromsö
Tromsø är känd som porten till Arktis och är Norges nordligaste stad. Radisson Blu Hotel i Tromsø ligger bara 4 kilometer från Langnes flygplats och utgör en perfekt bas för att upptäcka arktiska unde...

Övernattning dag 7 - 9

Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Lofoten ligger idylliskt vid hamnen i Svolvär, mitt i hjärtat av Lofoten. Du kan gå torrskodd från Hurtigruten til hotellet, och det är gångavstånd till alla sevärdeheter i Svolvär. I resta...

Övernattning dag 9 - 10

Tärnaby Fjällhotell
Tärnaby Fjällhotell erbjuder boende, konferenser, pub, restaurang, café och trivsamma vistelser som andas alpin tradition och en aktiv livsstil! Hotellet byggdes i mitten av 60-talet och har allt seda...

Övernattning dag 10 - 11

First Hotel Statt Söderhamn
First Hotel Statt är ett klassiskt konferens- och nöjeshotell mitt i hjärtat av Söderhamn. Hotellet har anor från slutet av 18OO-talet och ligger vid det vackra, kullerstensbeklädda Rådhustorget. Hote...