Skip to main content

Holland med blomstertåget

Tulpaner i alla färger och former översvämmar Holland under våren. Man kan nästan inte se sig mätt på överflödet i blomsterparken Keukenhof och på de färgsprakande fälten. Detta lilla land bjuder på väderkvarnar och ostar, pannkakor och träskor, men också charmiga Volendam, huvudstaden Amsterdam och kungastaden Haag med badorten Scheveningen. Vi ser blomstertåget som den 20/4 sakta förflyttar sina ekipage, som är fantasifullt dekorerade med tulpaner, hyacinter, påskliljor, narcisser och andra lökväxter i regnbågens alla färger.

Se också vår resa "Holland med blomsterauktion och ostmarknad" 24-29/4! 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN - OLDENBURG

  Resan går över Öresundsbron och med färja Rödby-Puttgarden. På tyska motorvägar bär det av mot Oldenburg för övernattning på Hotel Bavaria.
  Öresundsbron-Oldenburg 47 mil.

 • DAG 2 OLDENBURG - LELYSTAD

  Färden går in i Holland och mot den imponerande Nordsjövallen, Afsluitdijk. Holländarna har gjort sig till herre över havet genom att förvandla havsviken Zuiderzee till innanhavet IJsselmeer. Därefter åker vi vidare till Volendam med den trevliga hamnpromenaden. På en gård demonstreras tillverkning av både ost och träskor, dessa typiskt holländska produkter. Till kvällen når vi vårt hotell i Lelystad, en stad anlagd på 1960-talet på en av de poldrar som bildades när man förvandlade hav till land. Vi bor tre nätter på Leonardo Hotel Lelystad City Center. 40 mil.

 • DAG 3 - 4 UTFLYKTSDAGAR

  Vi har nu två dagar på oss att besöka sevärdheter och insupa den holländska atmosfären.

  En del av lördagen ägnar vi åt det fantastiska blomstertåget som sakta förflyttar sig från Noordwijk till Haarlem, en sträcka på över fyra mil. Vagnarna är smyckade med allsköns figurer skapade av ett överflöd av blommor. I Haag ser vi den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag, som förflyttar oss tillbaka till 1880-talets fiskeby Scheveningen. Vi kör förbi Fredspalatset och stannar till i Scheveningen av idag.

  I Amsterdam gör vi en båttur på stadens kanaler, och utan att gå ett enda steg kan vi njuta av stadens speciella arkitektur och många imponerande byggnader. Flödande blomsterprakt möter oss i rabatter och växthus i Keukenhof. Kanske får du inspiration till den egna trädgården?

 • DAG 5 LELYSTAD - LÜBECK

  Idag börjar resan hemåt, genom Holland och in i Tyskland med siktet inställt på den trevliga Hansastaden Lübeck. Vi övernattar på Park Inn by Radisson, som ligger nära gamla stan. 50 mil.

 • DAG 6 LÜBECK - HEMORTEN

  Från Lübeck åker vi till färjeläget i Puttgarden och tar färjan över till Rödby. Därefter vidare genom Danmark hem till Sverige.
  Lübeck-Öresundsbron 25 mil.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Hotel Bavaria
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, radio, minibar. Restaurang och bar. Bastuavdelning. Hotellet ligger ca 4 km sydost om Oldenburgs centrum. Våningar: 6 Rum: 40 Hiss finns. Bremer Heerst...

Övernattning dag 2 - 5

Leonardo Hotel Lelystad City Centre
Leonardo Hotel Lelystad City Centre LELYSTAD, Nederländerna Adress: Agoraweg 11, NL-8224 Lelystad Tel: 0031-32 024 2444 www.leonardo-hotels.com/lelystad/leonardo-hotel-lelystad-city-center Våningar:...

Övernattning dag 5 - 6

Park Inn by Radisson Lübeck
Mycket bra läge bara 300 meter från Holstentor, den västra stadsporten in till Lübecks gamla stad. Restaurang och bar. Casino i samma byggnad som hotellet. Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon,...