Skip to main content

Kryssning till Island med Orkney & Shetlandsöarna

Följ med på en härlig kryssning med storslagna naturupplevelser till sagornas och vulkanernas ö Island. Vi kryssar med fina MSC Preziosa från Hamburg via Orkneyöarna där vi besöker charmiga Kirkwall. Vidare mot Island och Reykjavik där vi åker på utflykt och får uppleva klassikern Gyllene Cirkeln med historiska platser, fascinerande geotermiska aktiva området runt Geysir och mäktiga vattenfallet Gullfoss. Vidare på vår natursköna resa mot Västfjord och vackra Isafjordur och Akureyri. På vår väg hemåt gör vi ett spännande stopp i Lerwick på Shetlandsöarna. Vårt fina fartyg har det mesta man kan önska sig, helpension och mycket mer ingår ombord. På de olika destinationerna erbjuder rederiet spännande utflykter som man kan boka och följa med på om man vill se och uppleva ännu mer.  

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN – HAMBURG

  Vi åker via Öresundsbron genom Danmark till Rödby och vidare med färjan till Puttgarden. Vi kommer till Hamburg sen eftermiddag, checkar in på fina Hotel Senator, som ligger några minuters promenad från stadens centrum och centralstationen. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 2 SIGHTSEEING I HAMBURG OCH KRYSSNING 11 DAGAR MED MSC PREZIOSA

  Vi äter en god frukost på hotellet innan vi möter upp vår guide för en stadsrundtur i den tyska Hansastaden. På eftermiddagen går vi ombord på ekofartyget MSC Preziosa som ska ta oss med på en spännande kryssning. Vi installerar oss i våra bekväma hytter. Vi äter lunch ombord och bekantar oss därefter med fartyget som är riktigt lyxigt och har det mesta att erbjuda. Frukost, lunch, middag, snacks och en hel del annat såsom underhållning, shower och aktiviteter ingår när man är ombord.
  Dryckespaket Easy kan köpas i förväg till ett lägre pris än ombord, 4.200:-/person. Kan endast bokas för hela hytten, inte per person. Inkluderar: Heineken fatöl, urval av husets viner på glas (mousserande, vitt, rött och rosé), urval av klassiska cocktails, urval av alkoholfria cocktails, läsk och juice på glas, mineralvatten på flaska, klassiska varma drycker (espresso, cappuccino, caffe latte, te). Dryckerna serveras i barer, buffé och huvudrestaurang (ej specialrestaurangerna och signaturställena). Obegränsad tillgång. Även alkoholfria paket samt samt lite lyxigare dryckespaket finns att köpa, fråga efter pris om ni önskar detta istället.

 • DAG 3 TILL HAVS – NJUT AV LIVET OMBORD!

  Det är inte svårt att göra sig hemmastadd ombord på vår resa över Nordsjön mot Skottland. Den klassiska designen och det vackert utformade hantverket ombord visar sig bland annat i piazzan av äkta natursten, de svepande trapporna i Swarovskikristall och den magnifika infinitypoolen. Det finns flera restauranger, butiker, teater med shower och underhållning, bio, casino, gym, löparbana, spa och pooler. Allt detta och mer därtill finns att upptäcka i den egen takt när du njuter av varje ögonblick ombord på din resa.

 • DAG 4 KIRKWALL, ORKNEYÖARNA

  Vi når Kirkwall, Orkneys huvudstad, 07.00 på morgonen. Fartyget ligger på redden utanför hamn och vi åker in med mindre båtar. Numera är staden uppdelad i två huvudpunkter. I norra änden av staden hittar man den gamla hamnen, hit kommer färjorna som trafikerar mellan öarna. Den stenlagda huvudgatan som byter namn fyra gånger då den slingrar sig söderut från hamnen förbi katedralen. I hjärtat av Kirkwall reser sig den magnifika St Magnus Cathedral, den vackra röda sandstensbyggnaden som påbörjades 1137 av vikingajarlen Rögnvald. Staden har en spännande och rik historia som på många sätt sammanflätas med vår skandinaviska. Besök något av de fascinerande museerna och ta en promenad längs de charmiga gatorna och kvarteren. Vid 16 tiden lämnar vi Kirkwall.

 • DAG 5 TILL HAVS

  Vi fortsätter att upptäcka allt som finns att göra ombord, passa på att bara njuta och koppla av på soldäck. Skäm bort dig själv med en lyxig spabehandling, ta en simtur i poolen, se någon show med dans och musik. Utbudet är stort!

 • DAG 6 REYKJAVIK, ISLAND – GYLLENE CIRKELN

  På morgonen, vid 8 tiden kommer vi till världens nordligaste huvudstad. Nu väntar en heldagsutflykt med buss. Vi gör en av de klassiska rundturerna på Island, Gyllene Cirkeln. Turen börjar med Thingvellirs nationalpark, islänningarnas nationalhelgedom. Nationalparken finns även med på UNESCO:s världsarvslista. Här samlades det isländska Alltinget varje sommar under århundraden. I Thingvellir besöker vi historiska platser såsom klippan Lögberg och vattenfallet Öxararfoss. Vi fortsätter till det geotermiskt aktiva området runt Geysir, där Strokkur sprutar kaskader av kokande vatten högt mot himlen var tionde minut, mitt bland rykande svavelkällor och puttrande gyttjekratrar. Turens tredje höjdpunkt är Gullfoss ”det gyllene vattenfallet”, ett av Islands mäktigaste vattenfall. Om man besöker platsen en solig dag kan man få njuta av regnbågarna som korsar dimman, en vacker syn. Vi kommer tillbaka till Reykjavik och hinner med att se en del av staden. På kvällen vid 21.00 kastar vi loss och kryssar vidare mot västfjord.

 • DAG 7 ISAFJORDUR, VÄSTFJORD ISLAND

  Vid 9-tiden på morgonen kommer vi till Islands västligaste stad. Båten ligger på redden och man kan åka in med en mindre båt för att upptäcka staden. Rederiet erbjuder utflykter om man vill se och uppleva ännu mer. Staden ligger omgiven av branta berg, vilket gör att det främst på morgon och eftermiddagen kan vara mer vindstilla. Isafjordur har en vacker gammal stadskärna med några av de finaste vackraste restaurerade timmerbyggnaderna i landet, staden har en varm och inbjudande känsla. Någon av dagarna bör man passa på att bada, den geotermiska aktiviteten på Island har gett upphov till många varma källor. Det finns även flera badanläggningar och bassänger i Isafjordur. På kvällen vid 21.00 kryssar vi vidare längs den isländska kusten.

 • DAG 8 AKUREYRI, ISLANDS LILLA STORSTAD

  Idag kommer vi till Akureyri som ligger i den innersta delen av landets längsta flod, Eyjafjörður. En naturskön båtresa, man ser staden som är omgiven av berg, oftast med snöklädda bergstoppar året om. Rederiet anordnar spännande utflykter även här för de som vill boka och följa med. Eller upplev Akureyri på egen hand. Tillsammans med vår reseledare kan ni utforska denna charmiga stad, ta en promenad och njut av den underbara utsikten. På en höjd kan man beskåda och kanske besöka Akureyrikirja, kyrkans arkitekt är Guðjon Samúelsson som även har ritat Hallgrimskirkja i Reykjavik. Här kan man besöka den botaniska trädgården och beundra blommor och växter som frodas här trots att det inte ligger många mil från polcirkeln. Vid 17.00 avgår fartyget.

 • DAG 9 TILL HAVS

  Förgyll dagen precis som du vill! Det finns många trevliga aktiviteter ombord.

 • DAG 10 LERWICK MED FORT CHARLOTTE, SHETLANDSÖARNA

  Vid 8 på morgonen lägger vi ankar utanför hamnen i Lerwick, Storbritanniens nordligaste stad, den enda staden på Shetlandsöarna. Mindre båtar tar oss till hamn. Rederiet erbjuder spännande utflykter eller ge dig ut på upptäcksfärd till fots med vår reseledare eller på egen hand. Lerwicks stadskärna är en historisk och färgstark plats med sandstensbyggnader från 1700- och 1800-talet. Se ”the lodberries”, stenbyggnaderna vid strandkanten i den äldsta delen av staden. En blandning av bostäder, affärer, verkstäder och lagerhus. Besök fascinerande Fort Charlotte, en femhörnig fästning som byggdes för att försvara sundet mot holländska och senare även franska stridsfartyg. Fortet ligger med vacker utsikt över havet. Promenera längs de smala gränderna till Stadshuset från 1883. Om vi har tur så är det öppet så man kan gå in och se de vackra glasmålningarna som skildrar en historia om Shetland på Vikingatiden. Passa på att besöka hantverks- och klädbutikerna på en av Skottlands mysigaste shoppinggator. Vid 18.00 kastar fartyget loss och vi kryssar hemåt igen över Atlanten.

 • DAG 11 TILL HAVS

  Idag njuter vi åter igen av båtresan. Passa på att upptäcka allt som du inte hunnit med de andra dagarna ombord.

 • DAG 12 HAMBURG – HEMORTEN

  Tidigt på morgonen, 07.00, når vi Hamburg igen. Vi äter en god frukost och med många härliga minnen i bagaget lämnar vi fartyget och möter upp vår chaufför som väntar med bussen för hemfärd. Vi åker mot färjan i Puttgarden. Vidare hemåt genom Danmark och över Öresundsbron.


  Vi reserverar oss för justeringar och ändringar i programmet.

Avgångs- och hemkomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
GAMLEBY hpl Flisvägen (Värmeverket) 03:00 23:45
VÄSTERVIK Busshållplats Ljungheden, Ljunghedsvägen 03:20 23:25
KISA Busstationen 03:25 23:20
OSKARSHAMN Parkering vid Arenan 04:00 22:45
VIMMERBY Nilsbuss garage Älåkragatan 18 04:00 22:45
MÖNSTERÅS Circle K 04:10 22:35
NÄSSJÖ Resecentum 04:15 22:30
ÅLEM Preem 04:20 22:25
HULTSFRED Bussterminalen 04:25 22:20
EKSJÖ Abborraviken 04:35 22:10
MÅLILLA Bussterminalen 04:40 22:05
SÄVSJÖ Busstationen 04:40 22:05
KALMAR Rasta 04:45 22:00
EKENÄSSJÖN hpl Konsum 04:50 21:55
VIRSERUM Hotell Dacke 05:00 21:45
VETLANDA hpl I resecentrum 05:05 21:40
NYBRO Busstationen 05:10 21:35
NYBRO Garaget Sågaregatan 13 05:15 21:30
KORSBERGA Parkering vid kyrkan 05:20 21:25
ÅSEDA Bussterminalen 05:25 21:20
ERIKSMÅLA Terminalen 05:35 21:10
NOTTEBÄCK Nottebäcksterminalen 05:40 21:05
LESSEBO Vårdcentralen 05:45 21:00
HOVMANTORP fd Köplusten, Centralgatan 18 05:55 20:50
ROTTNE Rottnegården 06:00 20:50
VÄXJÖ Bussgaraget Rådjursvägen 6A 06:25 20:20
ALVESTA Allbotorget 06:45 20:00
KARLSKRONA Circle K vid Angöringen 07:00 19:45
GOTTÅSA vsk väg 23 07:05 19:40
RONNEBY Busstationen 07:20 19:25
ÄLMHULT din-X, IKEA 07:30 19:15
OSBY Lars Dufva, Circle K 07:45 19:00
KARLSHAMN Best Western 07:45 19:00
SÖLVESBORG Blekingeporten 08:10 18:35
KRISTIANSTAD Circle K, Ringvägen 08:30 18:15
MALMÖ Hyllie bussparkering, Arenagatan 10:30 16:15

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/8Flera Kryssning till Island med Orkney & Shetlandsöarna
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista18 940:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Hotel Senator Hamburg
Privatägt hotell som ligger bara några minuters promenad från stadens centrum centralstationen. Detta 4-stjärniga hotell har en personlig atmosfär och erbjuder 56 smakfullt inredda rum. Gratis Wi-Fi i...

Övernattning dag 2 - 12

MSC Preziosa
Den klassiska designen och det vackert utformade hantverket på MSC Preziosa visar sig bland annat i piazzan av äkta natursten, de svepande trapporna i Swarovskikristall och den magiska infinitypoolen...