Skip to main content

Åland grönskar

Möt den sköna sommaren på härliga Åland! Det är en ö som är lätt att bli förtjust i och som man vill återvända till. Skärgården med alla sina öar, klimatet och atmosfären gör det unikt. Man blir förvånad över det stora utbudet som finns av hantverk, restauranger, trevliga besöksmål och det orörda och välbevarade från förr. Vår lokalguide tar oss med på en trevlig rundtur till olika smultronställen. Vi bor i Mariehamn, en stad som också överraskar och som har ett tjusigt läge. Välkommen med att uppleva Åland!

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1 Hemorten - Mariehamn

    Vi reser norrut och tar fikapaus utmed vägen. Under eftermiddagen anländer vi till Grisslehamn där vi 15.00 åker över till Åland med Eckerö Linjen. Fartyget är lagom stort; med restauranger, bar, cafeteria och taxfreebutik. Efter två timmar landstiger vi på Eckerö. Bussen kör nu mot Mariehamn och på Hotell Savoy får vi incheckning. Efter gemensam middag är det sedan nära att ta en promenad till centrum. En stad som är vackert belägen vid havet. 50 mil.

  • DAG 2 Utflyktsdag på Åland med lokalguide

    Lokalguide möter upp och vi tar plats i bussen för en tur på öarna och bjuds på ett pärlband av trevliga platser och besöksmål. Vi får även höra om Åland idag och även hur livet har varit på ön som idag har ca 30 000 invånare. Lunch äter vi på Smakbyn, ett stenkast från Kastelholms medeltida slott och åländska hembygdsgården Jan Karlsgården. På Åland finns det högklassiskt hantverk och vi kommer att besöka några av dem. Att färdas på ön är en härlig tur i en levande skärgårdsidyll och med gästfrihet och ett lugn som ger atmosfär. Efter en givande dag med trevligt program är vi tillbaka i Mariehamn sen eftermiddag. Innan det är dags för gemensam middag på hotellet finns det utrymme till egen tid. Resten av kvällen är på egen hand. 5 mil

  • DAG 3 Mariehamn - Hemorten

    Under förmiddagen finns tillfälle att besöka det ståtliga Museifartyget Pommern som finns i västra hamnen. Den 4-mastade barken är en av de få segelskutorna som finns i världen. Hon finns där och påminner oss om Mariehamns svunna tid som hemmahamn för de stora segelflottor redarna på Åland en gång hade. Efteråt åker till Eckerö för påstigning 13.30 på Eckeröfärjan. Under båtresan mot Grisslehamn passar det bra med lunch i någon av restaurangerna. Väl iland fortsätter sedan hemfärden med paus utmed vägen innan vi är tillbaka vid hemorten igen. 50 mil.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Hotell Savoy Mariehamn
Dusch, wc, tv, kaffe-/tebryggare, hårtork, värdeskåp. Våningar: 3 Rum: 85 st Nygatan 10-12, Mariehamn www.alandhotels.fi/sv/hotell-savoy 00358-18 15400...