Skip to main content

Information om Coronaviruset

För att du ska känna dig trygg på din resa, så följer vi rekommendationer från myndigheter i Sverige och utomlands. Här har vi sammanställt svaren på de vanligaste frågorna.

Vad gäller om jag vill boka om min inbokade resa?

Du som bokar en flerdagarsresa har möjlighet att boka om den vid ett tillfälle utan extra kostnad. Observera att det måste vara mer än 30 dagar kvar till avresan för att fri ombokning ska gälla. Detta gäller när du bokar en resa eller redan har en resa bokad som avgår senast den 31 december 2022.
Undantag: Gäller ej teater/musikresor, resor där flyg ingår, Vikingakryssningen samt Hurtigruten & Lofoten Helgelandskusten.

Vad bör jag tänka på som resenär?

Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.

Alla har ett eget ansvar. Folkhälsomyndigheten tillhandahåller flera goda råd för dig som planerar att resa, dessa rekommendationer är viktiga att följa. Håll avstånd, tvätta händer med tvål och vatten samt använd handsprit ofta. Håll dig gärna uppdaterad på deras hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Vad händer om förutsättningarna förändras när jag är på resmålet?

Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från UD och lokala myndigheter. Beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår under resans gång.

Vad gäller vid avbokning och när får jag tillbaka mina pengar?

Du är skyddad av paketreselagen när du bokar en resa hos oss. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi kontakta dig och återbetala din resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra Allmänna resevillkor för paketresor

Om du har ytterligare frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss!

Senast uppdaterad: 2022-02-11

Fritextsökning