Skip to main content

Information om Coronaviruset

Vi får många frågor gällande resor med anledning av Coronaviruset (covid-19). Vi är väldigt måna om att alla ska känna sig trygga att resa med oss. Vi följer de rekommendationer som ställs av våra myndigheter. Dessa justeras löpande och nya riktlinjer för allas säkerhet kan komma med kort varsel. Vi anpassar oss snabbt. Här nedan får du mer information och vi har sammanställt svaren på de vanligaste frågorna.

Om jag har bokat en resa

Vi ber dig avvakta utvecklingen. Om vi inte har kontaktat dig så går resan som planerat. Du är skyddad enligt paketreselagen när du bokar en resa hos oss. Det innebär att vi följer myndigheternas beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi att kontakta dig och återbetala din resa eller om du hellre vill omboka utan kostnad till ett annat datum eller en annan resa längre fram i tiden. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler för respektive resa, Allmänna resevillkor för paketresor.

Vad gäller om jag vill boka om min inbokade resa?

Du som bokar en flerdagarsresa har möjlighet att boka om den vid ett tillfälle utan extra kostnad. Observera att det måste vara mer än 30 dagar kvar till avresan för att fri ombokning ska gälla. Detta gäller när du bokar en resa eller redan har en resa bokad som avgår senast den 31 december 2022.
Undantag: Gäller ej teater/musikresor, resor där flyg ingår, Vikingakryssningen samt Hurtigruten & Lofoten Helgelandskusten.

Vad bör jag tänka på som resenär?

Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.

Alla har ett eget ansvar. Folkhälsomyndigheten tillhandahåller flera goda råd för dig som planerar att resa, dessa rekommendationer är viktiga att följa. Håll avstånd, tvätta händer med tvål och vatten samt använd handsprit ofta. Håll dig gärna uppdaterad på deras hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

I bussen

Man behåller samma plats under hela resan och vi uppmanar alla att använda munskydd. Vi rengör extra mycket och handsprit finns på bussen, men ta gärna med egen att ha i fickan eller väskan. 

Vad händer om förutsättningarna förändras när jag är på resmålet?

Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från UD och lokala myndigheter. Beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår under resans gång.

Vad gäller vid avbokning och när får jag tillbaka mina pengar?

Du är skyddad av paketreselagen när du bokar en resa hos oss. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi kontakta dig och återbetala din resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra Allmänna resevillkor för paketresor

Om du har ytterligare frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss!

Senast uppdaterad: 2021-11-24

Fritextsökning