Skip to main content

Kroatien, Vodice

Längs Kroatiens oändligt långa kust finns en mängd platser väl värda ett besök, inte minst i kustregionen Dalmatien. På den här resan bor vi nära stranden på Hotel Imperial i trevliga småstaden Vodice. Resans utflykter går till städerna Šibenik, Split och Trogir samt nationalparken Krka med vackra vattenfall.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN - VODICE, KROATIEN

  Vi tar bussen till Kastrup varifrån SAS flyg avgår 17.55. Flygresan till Split tar ca två timmar och vid ankomst möter en kroatisk turistbuss. Efter drygt en timmes bussresa norrut är vi framme vid Hotel Imperial i Vodice där vi checkar in i rum med balkong och luftkonditionering. Hotellet ligger nära stranden och har pool, restaurang och bar. Till centrala Vodice är det ca en kilometer.
  Splits flygplats-hotellet ca 6 mil.

 • DAG 2 - 7 VODICE MED UTFLYKTER

  Under vistelsen gör vi tre utflykter. Övriga dagar disponerar du efter eget tycke. Kanske en cykeltur till charmiga Tribunj där den ursprungliga fiskebyn ligger på en liten ö. Eller en båttur till nationalparken Kornati med över hundra öar. Reseledaren kan tipsa!

  Utflykter som ingår i resans pris:
  Vi tar buss till närbelägna Šibenik för att bekanta oss med staden, som ligger på en sluttning där floden Krka rinner ut i Adriatiska havet. En lokalguide visar oss runt under en guidad promenad och därefter har du tid på egen hand. St Jakobs-katedralen är stadens stora sevärdhet, men hela den välbevarade medeltida staden med gamla hus, gränder och torg är trevlig att promenera i.

  En dag gör vi en utflykt till Split, Kroatiens näst största stad, som hyser en av landets största sevärdheter, kejsar Diocletianus sommarpalats. Det påbörjades redan 295 e Kr och är idag ett av Unescos världsarv. Vi får en guidad promenad bland torg och gränder innanför de imponerande murarna. På dit- eller hemvägen stannar vi till i Trogir, en charmig stad belägen på en liten ö.

  En annan utflykt går till Krka nationalpark, som ligger bara ett par mil in i landet. Floden Krka slingrar sig fram mellan bergen med en lång rad brusande vattenfall som störtar ner på sin väg mot havet. Man kan promenera en slinga på ca en timme eller bara slå sig ner på en servering och njuta av utsikten.

 • DAG 8 VODICE, KROATIEN - HEMORTEN

  Vi äter en gemensam lunch sent på eftermiddagen innan vi åker till flygplatsen. Flyget avgår lördag kväll 21.00 från Split och ankommer Kastrup 23.15. Buss väntar för resan hem.

Karta

Hotell

Hotel Imperial
Mellanklasshotell beläget i strand- och hotellområde med ca 100 meter till närmaste strand (sand och grus). Flera andra stränder i området. Ca en km till centrala Vodice. Restaurang och bar. Poolområd...