Skip to main content

Norge i ett nötskal

Följ med och upplev något av det bästa Norge har att erbjuda. Rundresan som går under namnet Norge i ett nøtteskall® går genom några av de vackraste platserna i Fjord Norge. I turen ingår en fantastisk tågresa med Flåmsbanan och en trevlig kryssning på den spektakulära och UNESCO-skyddade Naeröyfjorden. Det anses vara ett av de vackraste fjordlandskapen i världen. Vi bor i Geilo, den berömda skidorten på Hardangervidda, sommartid är den en riktig pärla med sin friska fjälluft.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten - Elverum

  Tidig avresa från våra hemorter, vi färdas genom Värmland mot Norge. Det blir stopp för kaffe och senare även lunch.
  I ”gränslandet” Morokulien gör vi uppehåll för att titta på fredsmonumentet. Resan går vidare norut förbi Kongsvinger. Vi kommer till Scandic Elgstua i Elverum som blir dagens etappmål. Middag på hotellet. Småland-Elverum 62 mil.

 • DAG 2 Elverum - Geilo

  Efter frukost styr vi mot nya spännande platser. Vi åker mot OS-staden Lillehammer, om vädret tillåter även efter den berömda Peer-Gynt vägen. Vi stannar för lunch och fortsätter sedan längs den fina vägen via Valdresflye i kanten av Jotunheimen Nationalpark. Vi passerar Gjendesheim, Bygdin och Beitostölen. Vi njuter av vyerna medan bussen rullar vidare mot Hardangervidda och Geilo. Här bor vi två nätter på Vestlia Resort. Vi äter en gemensam middag på hotellet. Elverum-Geilo 43 mil.

 • DAG 3 Utflyktsdag

  Efter frukost åker vi med bussen genom den vackra Aurlandsdalen till Gudvangen. Idag ska vi åka på en fjordkryssning på Naeröyfjorden som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är världens smalaste fjord. Njut av det magnifika och vackra landskapet från båtsidan. Efter två timmars båtresa är det dags för nästa upplevelse, Flåmsbanan med sina 21 tunnlar. I Flåm går vi ombord på tåget som ska ta oss fram och tillbaka genom den vackra Flåmsdalen som bjuder på en fantastisk naturupplevelse med fjäll, vattenfall och fjällgårdar. Efter en innehållsrik dag äter vi gemensam middag på hotellet.

 • DAG 4 Geilo - Oslo

  Vi lämnar Geilo och från Gol följer vi Hallingdalen söderut. Vid Nesbyen blir dalen trängre och det bär stadigt nedför mot sjön Kröderen. Framme i Oslo passar vi på att äta lunch. Lokalguide möter oss i Oslo och ger oss en trevlig stadsrundtur. Du får även lite egen tid att upptäcka Oslo, Norges mysiga huvudstad som bjuder på kultur, nöjen och vacker natur. Här bor vi sista natten på centralt belägna Comfort Hotel Börsparken. På kvällen äter vi en gemensam middag. 23 mil.

 • DAG 5 Oslo - Hemorten

  Efter frukost lämnar vi Norge och åker mot Sverige. Vi äter avskedslunch på den gamla anrika badorten Gustafsberg. Resan går vidare genom Bohuslän mot hemorterna. Oslo-påstigningsorterna 60 mil.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Elgstua
Scandic Elgstua är ett modernt hotell med underbara rum och en mysig restaurang. Hotellet har vunnit priset för länets bästa hotellfrukost sex år i rad. Vårt hotell i Elverum ligger nära norska Skogsm...

Övernattning dag 2 - 4

Vestlia Resort
Bo i centrala Geilo med vacker natur och aktiviteter direkt ut genom dörren. Välkommen till Vestlia Resort, ett lodgehotell i Geilo. Hotellet är vackert inrett av den välkända inredaren, Helene Hennie...

Övernattning dag 4 - 5

Comfort Hotel Börsparken
Comfort Hotel Børsparken har ett toppenläge i centrala Oslo, två minuter från Oslo S. Du tränar gratis i det fräscha gymet som täcker ett helt våningsplan. Upptäck ett prisvärt och modernt hotell mitt...