Skip to main content

Må-bra-resa till Kirchberg i Tyrolen

Vi är tillbaka i vår favoritby Kirchberg, en typisk tyrolerby inbäddad mellan mäktiga alptoppar i dalen Brixental och granne med den välkända skidorten Kitzbühel. Här ligger kyrkan mitt i byn, husen har blomsterprydda balkonger och vi möts av den österrikiska gästfriheten. Vi bor utmärkt på fyrstjärniga Hotel Zentral och vår reseledare Cecilia Hedin varvar uppiggande morgonpromenader med korta vandringar och trevliga utflykter.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN - HALLE

  Bussen går via Öresundsbron, genom Danmark och med färjan Gedser-Rostock till Tyskland. Det passar bra med lunch under den två timmar långa överfarten. Vi övernattar på H+ Hotel Leipzig-Halle.
  Öresundsbron-Halle 52 mil.

 • DAG 2 HALLE - KIRCHBERG

  Resan går vidare genom Bayern, in i Österrike och till Kirchberg där vi bor sju nätter på omtyckta Hotel Zentral, som ligger en kort promenad från byns centrum. Varje kväll äter vi en gemensam trerättersmiddag på hotellet. 57 mil.

 • DAG 3 - 8 KIRCHBERG MED UTFLYKTER

  Under dagarna i Tyrolen ska vi njuta och ha det bra! Området runt Kirchberg erbjuder fina möjligheter för vandring. Vår reseledare Cecilia Hedin, som även är friskvårdskonsulent, tar oss med på några korta vandringar i området. Vi använder kabinbana eller lift för att ta oss upp på höjderna, och du som vill vandra längre kan få tips. Ha det skönt på solterrassen med en kopp kaffe eller unna dig en stund i hotellets wellness-avdelning! Det känns lyxigt med en massage eller någon behandling efter vandringen. I Kirchberg finns också en trevlig badsjö för ett uppfriskande dopp. Följ med en morgon på ”förundranspromenad” eller lite morgongympa. Cecilia håller också några miniföreläsningar om kost och motion och inspirerar på ett lättsamt sätt till nya, goda vanor.
  På denna resa blandar vi lätta vandringar med utflykter. Vi besöker Mozarts födelsestad Salzburg, där vi promenerar i gamla stans centrum. En annan dag gör vi en tur till närbelägna Kitzbühel, mest känd som vintersportort. Den som är pigg i benen kan vandra tillbaka från Kitzbühel, via Hahnenkamm till Kirchberg.

 • DAG 9 KIRCHBERG - BERLIN

  Vi lämnar Österrike för att ännu en gång åka genom Bayern och vidare mot Berlin-området. Övernattning på Wyndham Garden Hotel i Hennigsdorf strax norr om Berlin. 70 mil.

 • DAG 10 BERLIN - HEMORTEN

  Vi fortsätter norrut genom Tyskland och tar färjan från Rostock till Gedser. Därefter vidare mot Sverige.
  Berlin-Öresundsbron 40 mil.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

H+ Hotel Leipzig-Halle
Hotellet ligger ca 8 km öster om centrala Halle, som i sin tur ligger ca 40 km nordväst om Leipzig. Restaurang och bar. Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV och luftkonditionering. Våningar...

Övernattning dag 2 - 9

Hotel Zentral
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, de flesta rum har balkong. Restaurang, bar, trädgård med solterrass. Spaavdelning med finsk bastu, ångbastu, massage med mera. Hotellet ligg...

Övernattning dag 9 - 10

Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV. Restaurang och bar. Gym och bastu. Hotellet ligger i Hennigsdorf ca 20 km norr om Berlin. Våningar: 4 Rum: 112 Hiss finns Fontanenstrasse 110, D-16761...