Skip to main content

Bohuslän

Vår resa till Bohuslän innehåller de berömda och klassiska orterna. Vi åker utmed vackra kustvägar till bland annat Fjällbacka, Smögen, Klädesholmen och vi bor på fina Bohusgården i Uddevalla. Välkommen med på vår härliga sommarresa på västkusten!

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1 Hemorten - Uddevalla

    I Mullsjö gör vi kaffepaus och i Uddevalla äter vi lunch på den anrika badorten Gustavsberg. Därefter åker vi ut mot kusten och Lysekil. Här besöker vi Havsakvariet Havets Hus. Du får också egen tid med möjlighet att promenera genom Havsbadsparken innan vi åker tillbaka till Uddevalla och checkar in på Hotell Bohusgården. 45 mil.

  • DAG 2 Utflyktsdag

    Vi åker ut till Smögen för ett längre besök med möjlighet att flanera på den berömda bryggan, handla i bodarna och besöka fiskhallarna. Vi fortsätter Kustvägen i Bohusläns Stenrike. Kustsamhällena ligger tätt, om trafiken medger gör vi stopp i Hunnebostrand. Här har man brutit och lastat sten som exporterats ut i världen. I Fjällbacka äter vi lunch på restaurang Bryggan, njuter av mat och havsmiljön som är så nära inpå. Efter besöket i det mysiga fiskeläget återvänder vi till Uddevalla. Under eftermiddagen finns tid att besöka Bohusläns museum eller ta en promenad utmed den vackra strandpromenaden. 16 mil.

  • DAG 3 Uddevalla - Hemorten

    Från Uddevalla reser vi vidare i ”Evert Taubes fotspår”. Vi får bland annat se Taubestenen i vattnet och berget där han satt och blickade ut över Malö strömmar. Vi fortsätter vidare med färja till Orust och Tjörn. Vi besöker sillkonservernas ö Klädesholmen som redan på femtonhundratalet var ett välkänt fiskeläge. I besöket på Klädesholmens sillmuseum blir det en guidad tur med provsmakning av sill och tillfälle till inköp. Via de berömda Tjörnbroarna återvänder vi till fastlandet för lunch. Utmed hemvägen stannar vi för paus innan vi når hemorten igen.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Bohusgården Hotell & Konferens
Dusch/bad/wc, hårfön, telefon, TV, radio, strykjärn. På hotellet finns restaurang, bastu, pool, bar. Våningar: 7 Rum: 133 Hiss finns Nordens väg 6, 451 44 Uddevalla www.bohusgarden.se 0522-364 20...