Skip to main content

Gotland

Välkomna med till vår svenska solskensö som får oss att tänka på sydligare länder! Gotland är ett favoritresmål med sin säregna natur och den medeltida atmosfären. Våra hotell i Visby är en bra utgångspunkt för att upptäcka medeltidsstaden. Hotel Scandic är beläget intill havet och hotellet har en egen utomhuspool och terass. Best Western Solhem Hotel Visby finns innanför muren. Stans charmiga gränder och det rika utbudet av restauranger och shoppingmöjligheter når du med en kort promenad. Flera besök under våra utflykter väntar, till exempel Bergmancentret, Lummelundagrottorna och förstås Fårös fantastiska raukar!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten - Visby

  Vi åker direkt till Oskarshamn varifrån Gotlandsbåten avgår. Ombord har vi tillgång till vilstol i aktersalong och det finns restaurang och cafeteria. Efter ca tre timmar angör vi Visby där vår gotlandsguide möter oss. Innan vi checkar in på hotellet kommer vår guide att ta oss med på en rundtur i staden. Gemensam middag på hotellet. På avresa 28/6 bor vi på Hotel Scandic Visby, de övriga datumen på Best Western Solhem Hotel Visby.

 • DAG 2 Utflyktsdag till Fårö

  Efter ett stopp vid Hångers källa når vi snart fram till Fårösund och tar färjan över till Fårö. Här på ön finns fantastiska raukar, klapperstensfält och ett fascinerande småskaligt och tidlöst landskap. Under dagen kommer vi att besöka Gotlands största raukfält, Digerhuvud och de största raukarna vid Langhammars. Fårö förknippas starkt med Ingemar Bergman, vi kommer att besöka hans grav samt Bergmancentret. Ett av hans livsverk var husen på Fårö, han såg dem som en förlängning och en utvidgning av sitt eget konstnärliga verk. Tillbaka mot Visby åker vi över de nordöstra delarna via Slite som är känt för sin cementindustri. Kvällen i Visby blir på egen hand. 20 mil.

 • DAG 3 Utflyktsdag - Sudret

  Turen går till södra Gotland. Vi besöker skeppssättningen i Gnisvärd och åker längs Ekstakusten där vi bjuds på en fantastisk utsikt över Karlsöarna. I Öja kyrka beundrar vi det vackra triumfkrucifixet. Sista biten fram till ”Hoburgsgubben” följer vi Kettelviksvägen och stannar till vid ett av de gamla sandstensbrotten där man förr gjorde slipstenar för hand. Efter stoppet vid Hoburgen fortsätter vi till Vamlingbo. I Prästgården, ett vackert gotlandshus i kalksten, finns fågelmålaren Lars Jonssons museum med originalverk. På Naturum Gotland finner du en spännande utställning om öns unika natur. Här kan du bland annat se Gotland födas ur havet, testa en fågeljukebox och spela på en vårtbitarorgel. På Vamlingbo Trädgårdar finns en intressant trädgårdsanläggning som hör till en gotländsk prästgård. Vi återvänder till Visby där vi ägnar sista kvällen efter eget tycke och smak. 23 mil.

 • DAG 4 Utflyktsdag - Lummelundagrottorna - Hemorten

  Idag beger vi oss ut på den gotländska landsbygden och dagens huvudmål är Lummelundagrottan. På vägen dit stannar vi för att se på Bro offerkyrka, en av de mest sevärda kyrkorna på Gotland. Därefter åker vi till grottan, en underjordisk sagovärld med egendomliga droppstensformationer inbäddat i vacker natur och grönska. Vi återvänder till Visby och båten till Oskarshamn. 19 mil.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Best Western Solhem Hotel Visby
Dusch/wc, hårtork, telefon, TV. Strykjärn kan lånas. Antal våningar: 3 Antal rum: 94 Antal hissar: 2 (ej hiss till alla våningar) 0498-25 90 00 www.solhemhotel.se Solhemsgatan 3, 621 58 Visby...

Övernattning dag 1 - 4

Scandic Visby
Färjeleden 3, 621 58 Visby www.scandichotels.com/visby 0498-20 12 50