Vi reser norrut och tar fikapaus vid passande ställe. Under eftermiddagen anländer vi till Grisslehamn där vi 15.00 åker över till Åland med Eckerö Linjens familjära och trevliga fartyg. Fartyget är lagom stort; med restauranger, bar, cafeteria och taxfreebutik. Efter två timmar landstiger vi på Eckerö. Bussen kör nu mot Mariehamn och här bor vi på Hotell Savoy. En kvällsrunda i Mariehamn är inte helt fel, centrum är nära från hotellet. 50 mil.
Vår lokalguide möter upp för att vara med oss på skördeutflykten på Åland. Vi kommer att besöka olika gårdar, beroende på hur vår tid räcker till, där vi kan handla varor som är odlade eller framställda på ön. Det blir också chans till att uppleva den åländska landsbygden och skärgården. Skördefesten är en populär festlighet på Åland och utbudet är stort av matprodukter och hantverk. Ålänningarna är duktiga på att tillreda och få en finess på maten. Lunch äter vi på Smakbyn Åland, Kastelholm, en restaurang och försäljning av närproducerade matartiklar. Efter en trevlig rundtur med härliga besöksmål är vi tillbaka i Mariehamn och vårt hotell. Vi samlas igen till middagen på hotellet. Kvällen är sedan på egen hand. 6 mil.
Under förmiddagen har vi egen tid innan vi åker till Eckerö för påstigning 13.30 på Eckeröfärjan mot Grisslehamn. Restaurang finns ombord. Väl iland fortsätter sedan färden mot Småland med stopp på lämpligt ställe. 50 mil.