Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN – DESSAU

  Bussen går via Öresundsbron till Gedser och färjan till Rostock. Det passar bra med lunch under den två timmar långa överfarten. Vi övernattar på Radisson Blu Fürst Leopold Hotel i Dessau.
  Öresundsbron-Dessau 50 mil.

 • DAG 2 DESSAU - FELDKIRCH

  Dagens etapp tar oss söderut mot Bayern och därefter till delstaten Vorarlberg i västra delen av Österrike. Vi passerar Bregenz vid Bodensjöns strand, följer Rhendalen en bit söderut och är sedan framme i Feldkirch. Vi bor fem nätter på Hotel Gasthof Löwen, beläget i stadsdelen Nofels ett par km utanför centrum. 65 mil.

 • DAG 3 – 6 FELDKIRCH MED UTFLYKTER

  Vi bekantar oss med Feldkirch under en guidad promenad. I gamla stan finns smala gränder, vackra husfasader och det avlånga torget Marktplatz med butiker och serveringar i typiska arkader. Över alltihop vakar det medeltida slottet Schattenburg. Vi gör också utflykter i omgivningarna.

  Utflykter som ingår i resans pris:
  Bussen tar oss till schweiziska Chur, där vi stiger på Bernina Expressens knallröda vagnar. Under fyra timmar får vi njuta av naturscenerier genom stora panoramafönster. I italienska Tirano väntar bussen för att köra oss tillbaka.

  Furstendömet Liechtenstein och dess huvudstad Vaduz ligger bara en halvtimmes bussresa från Feldkirch. Under en rundtur med minitåget åker vi genom centrala Vaduz, förbi slottet som är furstens residens och ser också vinodlingarna som omger staden.

  Blomsterön Mainau i Bodensjön, med stark svenskanknytning, bjuder på en magnifik blomsterprakt. Palmer och fjärilar, fontäner och underbara planteringar, slottet och kyrkan i sirlig barockstil – allt är en njutning för ögat!

 • DAG 7 FELDKIRCH – HANNOVER/HALLE

  Vi lämnar Österrike för att påbörja hemresan genom Tyskland. I maj bor vi en natt på H+ Hotel Hannover, i september på H+ Hotel Leipzig-Halle. Ca 65 mil.

 • DAG 8 HANNOVER/HALLE – HEMORTEN

  I maj tar vi färjan Puttgarden-Rödby och i september åker vi Rostock-Gedser. Vidare genom Danmark och över Öresundsbron till Sverige.
  Hannover/Halle-Öresundsbron ca 50 mil.