Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten – Montenegro

  Bussen går till Kastrup varifrån Norwegians flyg avgår kl 12.20. Efter knappt 2½ timmes flygresa landar vi på Dubrovniks flygplats i sydligaste Kroatien där buss möter. Resan går vidare söderut längs den vackra kusten och vi är snart framme vid gränsen mellan Kroatien och Montenegro. Efter avklarade gränsformaliteter, som kan ta en stund, fortsätter vi mot vårt hotell i Becici.

  Vi bor direkt vid stranden på Hotel Montenegro Beach Resort. Hotellet har restaurang och bar, utom- och inomhuspool med gratis solsängar både vid poolen och på stranden. Frukost och middag serveras som buffé.
  Dubrovniks flygplats-hotellet ca 8 mil.

 • DAG 2 – 7 Montenegro med utflykter

  Under vistelsen gör vi tre utflykter. Övriga dagar disponerar du efter eget tycke och vår reseledare kan hjälpa till med tips. Budva ligger så nära att man gärna tar en promenad eller en taxi dit för shopping eller egna strövtåg. I mitten av oktober är dagstemperaturen nästan 20 grader och det är ungefär lika varmt i havet.

  Utflykter som ingår i resans pris:
  Vi bekantar oss med Budva till fots och med buss. Ute på en udde ligger den gamla stadsdelen omgärdad av en ringmur. Här finns vindlande gränder, trevliga restauranger, caféer och småbutiker.

  En dag ägnar vi åt området runt Kotorbukten, den långa bukten som vi passerade på väg från flygplatsen. I Kotors gamla stad ser vi bland annat St Tripun-kyrkan. Från pittoreska Perast gör vi en båttur till en liten ö i bukten.

  Montenegro betyder ordagrant ”svarta bergen” och just bergen upplever vi på vår tredje utflykt. I nationalparken Lovcen stannar vi till i byn Njegusi för att smaka på deras vin, ost och lufttorkade skinka. I kanten av nationalparken ligger Montenegros gamla huvudstad Cetinje där vi besöker Kung Nikolas palats från 1800-talet. Palatset är ett minne av dynastin Petrovic-Njegos som styrde landet från 1600-talet till början av 1900-talet. Montenegro blev åter en självständig stat 2006, efter att ha tillhört Jugoslavien och därefter Serbien.

 • DAG 8 Montenegro – Hemorten

  Vårt flyg avgår på eftermiddagen från Dubrovnik och vi ankommer Kastrup kl 17.40. Buss väntar för resan hem.

  Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.