Skip to main content

Vinresa till Pfalz

I den bergiga regionen Pfalz i sydvästra Tyskland har det odlats vin sedan romartiden, och idag är man känd för sina fylliga rieslingviner. Den tyska vinvägen, Deutsche Weinstrasse, vindlar sig fram genom byarna ner till gränsen mot franska Alsace. Vi besöker vinfesten Dürkheimer Wurstfest, provar traktens viner och gör en utflykt till Heidelberg.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN - TRELLEBORG

  Bussen går till Trelleborg där vi går ombord på TT-lines nattfärja mot Travemünde. Vi får våra hytter och äter sedan gemensam middag.

 • DAG 2 TRAVEMÜNDE - NEUSTADT AN DER WEINSTRASSE

  Efter tidig frukost rullar vi iland i Travemünde och ställer in siktet på delstaten Rheinland-Pfalz i sydvästra delen av landet. Vi bor fyra nätter på centralt belägna ACHAT Hotel i den trevliga vinstaden Neustadt an der Weinstrasse. Staden är inofficiell huvudstad för den tyska vinvägen som går i nordsydlig riktning genom Pfalz. 68 mil.

 • DAG 3 - 5 PFALZ MED UTFLYKTER

  Vår första dag i Pfalz ägnar vi åt vinfesten Dürkheimer Wurstfest i Bad Dürkheim, bara ett par mil från Neustadt. Vinfesten, med anor från 1400-talet, är Tysklands och troligen världens största. På festplatsen serveras mat och vin och här finns också festtält med musik. Bad Dürkheim har dessutom ett gigantiskt vinfat, tillräckligt stort för att rymma en vinstuga med plats för flera hundra gäster! Vi besöker vinmakaren Weingut Fitz-Ritter und Sektkellerei för visning och provsmakning, men större delen av dagen disponerar du på egen hand.

  En av dagarna gör vi en utflykt till vackra Heidelberg, en verklig pärla vid floden Neckar. Den stora sevärdheten är slottet som ligger på en höjd med underbar utsikt över floden och staden. Heidelberg klarade sig från andra världskrigets bombningar och gamla stan är därför välbevarad. Vi visas runt av en lokalguide och sedan har du tid på egen hand.

  Den sista utflykten går längs tyska vinvägen med besök i Darmstadt och Heppenheim. I Darmstadt ligger UNESCO-världsarvet Mathildenhöhe, ursprungligen skapat som en konstnärskoloni. De byggnader i vitt skilda stilar som finns på området byggdes av olika arkitekter under några år i början av 1900-talet. Under en visning får vi lära oss mer om Mathildenhöhe och tankarna som skaparna hade. På eftermiddagen blir det en vinprovning i den medeltida småstaden Heppenheim.

 • DAG 6 NEUSTADT AN DER WEINSTRASSE - CELLE

  Det är dags att lämna Pfalz och resa rakt norrut i Tyskland. Till kvällen är vi framme i Celle där vi övernattar på Inter City Hotel Celle. 50 mil.

 • DAG 7 CELLE - HEMORTEN

  Vår sista etapp genom Tyskland tar oss till färjan Puttgarden-Rödby och vidare genom Danmark hem till Sverige.
  Celle-Öresundsbron 42 mil.

Karta

Hotell

Övernattning dag 2 - 6

ACHAT Hotel Neustadt an der Weinstrasse
Centralt beläget hotell i Neustadt an der Weinstrasse i Pfalz, sydvästra Tyskland. Rumsstandard: Bad/dusch, WC, hårfön, telefon, TV värdeskåp, minibar, kaffe/te-kokare. Våningar: 4 Rum: 122 Hiss finns...

Övernattning dag 6 - 7

Inter City Hotel Celle
Restaurang och bar. Beläget direkt utanför Celles gamla stadskärna. Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, värdeskåp, TV. Våningar: 4 Rum: 121 Hiss finns. 0049-5141 2000 www.intercityhotel.com/en/hotels/all-...