Dagsprogram

  • DAG 1 Hemorten - Helsingborg

    Vi lämnar hemorten för att åka till Mölle där vi kommer att börja vår vandring. Vid Mölle Golfbana ansluter vi till Skåneleden mot Kullaberg och Kullens fyr. Första sträckan bjuder på en härlig natur med löv- och eneskog, kullar och klippor. Väl framme blir det en hänförande utsikt över havet där Öresund blir till Kattegatt. Vi fortsätter söderut och tar oss ner till Mölle hamn. Under tiden kommer vi förbi Ransviks Havsveranda, Solviken - känd badplats, Karl XII:s skansar och Villa Italienborg. Mölle blev en omtalad och känd badort i början av förra seklet. Man sa att det var syndens näste eftersom män och kvinnor badade tillsammans vid samma strand. Då hade man svartvit-randiga baddräkter och idag finns den typiska modellen att köpa i den lilla hamnbutiken. Här väntar vår buss och vi fortsätter mot Helsingborg och gör ett stopp i Höganäs på vägen. Här finns de populära outletbutikerna som bland annat säljer den kända Höganäskeramiken. Vi checkar in på Scandic Helsingborg Oceanhamnen och senare på kvällen samlas vi för gemensam middag på hotellet.

  • DAG 2 Vandring på Ven

    Idag blir det en heldag på Ven, vi tar färjan från Landskrona över till ön. Skåneleden börjar redan vid färjeläget i Bäckviken och där sätter vandringen fart. Under dagen följer vi den välskyltade leden som är cirka 12 km lång. Mitt på dagen gör vi ett stopp för gemensam lunch i Backafallsbyn. Vandringsleden följer både landsvägar och stigar genom ett varierat landskap. Delar av den går utmed kusten och passerar genom byar som St Ibb och Norreborg. Efter en härlig dag ute på vackra Ven åker vi tillbaka till hotellet i Helsingborg. Tid på egen hand.

  • Dag 3 Helsingborg - Hemorten

    Vi rundar av vår vandringsresa med att gå från hotellet till Ramlösa brunnspark. Från Kärnan och genom Slottshagen, en sekelskiftspark med exotiska träd och utsikt över Öresund. Det är på gång- och cykelvägar som vi till största del går. Längs vägen når vi ravinen Jordbodalen och utmed flera små broar och vattenfall når vi snart Ramlösa brunnspark. Det blir en fin avslutning på vår vandring. Innan vi lämnar Helsingborg äter vi lunch och fortsätter sedan hemresan med kaffepaus.