Hitta din resa
Resor-topp-bild-hemsida-RB

Resekommentarer

 

 

Vi är jättenöjda med allt, väldigt bra reseledare och chaufför. Hoppas ni håller i vår nästa resa (som vi dock inte tänkt ut än).
Utflykterna var lite otäcka ibland men
ändå fantastiska. Bra hotell med god mat och sköna sängar.
En fantastisk resa som vi varmt kan rekommendera! Bra reserutt .Bra hotell med god mat .Ett STORT plus på denna resa: vår reseledare Jessica och chaufför Mikael !!!som gjorde allt för att vi skulle få uppleva så mycket som möjligt.TACK!!
Ing-Britt o Olof Johansson om NORSKA HÖJDPUNKTER, 5 DAGAR
Trotts dåligt väder vid start och fel på biljetterna så blev det en toppen resa. Solen sken i Falkenberg och vi fick mycket bra platser trots strul med biljetterna.
Ett riktigt roligt äventyr.
Allt gick bra chaufförerna visste vad dem gjorde.
Inget som helst att klaga på jag kommer att åka om denna resa
Resan var bra. Hade gärna ätit senare. Det hade varit bra om man fick kupong även till kvällen som på morgonen. Vill själv bestämma när man ska äta.
Jättetrevlig resa allt bra som de brukar med lastning m.m
Eva Nyström om SHOPPING I BURG, 1 DAG
Jättebra resa med mycket kunnig reseledare och en skicklig chaufför. Upplägget av resan var välplanerat.Vi gillade att vi fick se så många olika saker på så kort tid.Vi fick även egen tid att se oss om kring på platserna vi besökte.
Resan kan varmt rekommenderas!
Åsa och Lennart Nybro om HOLLAND MED BLOMSTERTÅGET, 6 DAGAR
Mycket trevlig resa,och till min stora glädje den alltid lika sympatiske och omtänksamma,skickliga busschauffören Leif Skoglund.Åker snart med er igen.Ha aldrig blivit besviken på era resor.
Hjördis Vennerholm om ROSTOCK, 3 DAGAR
Tack Ramkvilla-/Nilsbuss för den underbara resan till Almunecar. Fint upplägg,fantastisk natur och boende. Hotellet, Viktoria Playa, med underbara frukost- och middagsbuffeer,överraskningar varje dag! Vår reseledare Raija fantastisk, påläst, ödmjuk och trygg!
Bert och Kristina
Mycket välarrangerad resa. Tack till chaufför och reseledare för ett suveränt värdskap.
Tommy Broholm om BERLIN, 4 DAGAR
Tack för en trevlig resa! Vi är jättenöjda med hela upplägget . Ett extra stort tack till den Jättetrevliga Busschaffören Leif Skoglund , vi åker gärna med honom igen ????
Maria Andersson Åsa Nilsson om ROSTOCK, 3 DAGAR
Jag tror att det hade varit ännu bättre om vi stannat på Lövstad en timme mindre och istället ökat på tiden i Gamla Linköping eftersom den julmarknaden är klart bättre än det som visades på Lövstad
Mycket bra resa än en gång.
Eva Nysröm om SHOPPING I BURG, 1 DAG

Hej och tack för två härliga veckor i Almunecar, Spanien.

*Almunecar: Mysig stad, med smala gränder, gott om uteserveringar, trevliga människor. Tyst och lugnt. Bra shopping.
Härlig, ren strand, lång vacker gångväg längs med stranden. Många trevliga stopp. Grönska, blommor, och höga berg bakom.

*Att göra : Gå omkring i gamla staden, Solbada, utflykter/buss till nära städer uppe i bergen rek. Stort kulturellt utbud, m olika musikuppträdanden på kulturcentrum. Lätt att hitta. Besök gärna den Botaniska trädgården och bonsaiträdgården. Sevärt.

*Hotellet Victoria Playa: toppenfint hotell, med stor frukostbuffé och middagsbuffé. Toppenpersonal/service ! Vi är helnöjda!
Om man orkar har hotellet underhållning, musik,dans mest varje kväll.

*Arrangerade utflykter: sevärt att komma till Ronda, kungliga trädgårdarna/palats bl.a.

*Minus: långa bussturen till Gibraltar. För kort tid att se grottorna, och hinna se sig omkring .
Bättre med bussturer på närmare håll.

Jag kan verkligen rekommendera denna resa !!!
Barbro Kårbro om
Underbar Sverigeresa med toppenguide
En mycket trevlig resa en underbar chaufför (Göran H)
Skulle det förändra mycket tidsmässigt och kostnadsmässigt om man förlägger frukost- och lunchbuffén till ngt annat ställe än Gårdstånga (t ex Hurva Gästgiveri)?
Tyckte inte Gårdstånga var särskilt fräscht!
För övrigt en trevlig resa!
Toppenbra hotell precis vid stranden. Trevliga utflykter. Duktig, påläst, trevlig reseledare som dessutom behärskade språket. Bra upplägg med flygtider.
Maggie Hedqvist om KROATIEN, SIBENIK, 8 DAGAR
En helt underbar resa. Toppen hotell, bra utflykter och en STOR eloge till vår underbara reseledare Jimmy!! Om man får välja nåt så hade det varit roligt med en kväll på någon lokal restaurang med traditionell mat och lite uppträdande. Bonus var ju det fantastiska vädret.
Christina Andersson om KROATIEN, SIBENIK, 8 DAGAR
Jättebra reseupplägg m 2 övernattningar ner och 2 hem. 3 av de 4 hotellen var jag supernöjd med! Hotellet i Gollingen/Österrike, på nedresan-obs! (Gasthof fur Goldenen Traube,) lämnade däremot en del i övrigt å önska i fråga om hotellpersonalens bemötande av samtliga oss resenärer... Hemresans hotell i Gollingen var däremot super-super i ALLT! (det hette Gasthaus Hauslwirt)
Kroatienupplägget var jättebra! Dock borde alla rum som bokas flera dagar i följd, vid sol/badresor ha balkong eller ha den möjlighet som tillval. (De som fick sk fransk balkong var inte direkt överförtjusta, med tanke på att dörrarna (som öppnas inåt) inte gick att öppna ens halvvägs eftersom sängen tog emot ena sidan och skrivbordet på andra....Det gick dessvärre inte att flytta någondera möbel pga rummets minmala storlek totalt. Men inredningen var i övrigt jättefräsch och fin. Rummen med balkong var också superfina, samt rymligare.
Återstår att ge en stor eloge till de två helt fantastiska personer som tog hand om oss på ett helt otroligt professionellt sätt i alla läge, oavsett vad det gällde! Reseledare Jessica Bergström och busschaufför Kenneth Bertilsson! Verkliga klippor, kreativa problemlösare samt varma och omtänksamma människor med goda ord och råd till hands i alla lägen, för alla.
Jag är jättenöjd med resan och återkommer gärna som er kund!

Mvh
Mia AM Engdahl
Sandsbro/Växjö
Mia A-M Engdahl om KROATIEN POREC, 12 DAGAR
Under en mycket trevlig resa lotsade Jessica och Kenneth oss till och från Poréc. Kenneth hade vi haft nöjet att träffa på en tidigare resa till Prag och det kändes tryggt även denna gång att ha honom bakom ratten. Jessica var mycket påläst och hade hela tiden något att berätta om det som passerade utanför vår buss i bland spelades det även musik som hade anknytning till trakten utanför . Hon är dessutom en duktig sångerska och underhöll oss med sin skönsång under resans gång, vilket höjde stämningen i bussen. Hon löste även händelser som skedde under resan på ett proffsigt sätt. Hotell, mat och utflykter var bra. Två av de tre guiderna var kunniga och mycket tydliga i sin kommunikation, vilket gav gruppen bra kunskap om det som beskådades. Som helhet en bra upplagd resa med relativt korta etapper och uppehåll varannan timme för bensträckare, toabesök, samt god service med kaffe m.m. av Kenneth och Jessica. Vi kommer säkert att göra fler resor med er efter denna och tidigare resa.
Tack för denna gång!!
Stefan & Marie-Louise Eriksson om KROATIEN POREC, 12 DAGAR
Hej!
Det var första gången som jag gjorde en bussresa med Ramkvilla buss men förhoppningsvis inte den enda.
Jag kom ner till Småland 2007 och har därför inte gjort några bussresor sen jag kom hit.
RESAN till ISLAND var en fantastisk upplevelse.
En sådan underbar reseledare som Berne få man leta efter, så honom ska Ni vara rädda om.
På Island hade Vi en underbar reseledare och en jättebra chaufför (Jens) så jag hoppas Ni framför detta till dom.
Jag tror att alla 24 resenärerna ställer upp på detta som jag präntat ner.
Börje Olzon om ISLAND I FOKUS, 6 DAGAR
Lilla fina Island... så många fina naturupplevelser
vi fått vara med om , varma källor mäktiga vattenfall
Strokkur som var 10 minut spruta sin höga varma kaskad
mot himlen. Gyllene Cirkeln där samlas man varje sommar
för att bestämma Islands lagar.
Många fina hästar o får betar i naturen. Vi hade bra
guider bra chaufför och även tur med vädret. Vi är
jättenöjda
Villy o Ingalill Karlsson om ISLAND I FOKUS, 6 DAGAR
Busschauffören var toppen (Nilsbuss Vimmerby) för att inte tala om guiden Peter Bäärrnhielm! Han hade Gotlands historia i sitt huvud och informerade om allt under resvägen! Resan var toppen!!!
Sune Ekstrand om GOTLAND, 4 DAGAR
Mycket trevlig resa.Mycket duktig chaufför och reseledare. Mycket bra service. Allt fungerade perfekt.
Annika och Kjell-Åke Pettersson om BOHUSLÄN, 3 DAGAR
En trevlig resa. Med en vänlig och serviceinriktad chaufför.
Marie, Christer, Kevin Aschenbrenner om HELSINGÖR SHOPPING, 1 DAG
Tack för en jättetrevlig resa till Lofoten-Hurtigrutten.
Vi kan varmt rekommendera den. Det var mycket att se och Resledare Raja var fantastiskt duktig på att ge oss intressant information.
Vi fick så mycket för resans pris.
Chaufför Göran rattade bussen lugnt och proffsigt.
Vi är HELNÖJDA.
Tack från Inger o Yngve
Inger o Yngve Axelsson om LOFOTEN-HURTIGRUTEN, 7 DAGAR
Ingen kommentar
Anki Götesson om VÄRMLAND, 4 DAGAR
Det är en fantastisk resa i härlig sommar. Mkt bekväma buss med AC. Tryggt körning hela vägen. Ett välutformad program.

Det enda vi skulle önska är flera pauser och lite längre promenader.

För de resande som behöver måltidsinsuliner vore det bra att man info om måltid punkt i god tid, men det kan bli svårt när trafik inte går att förutse alltid.
Vilken resa! Vilka duktiga och roliga lokala guider vid Nobelmuseet, Rottnerosparken med Ekeby och rundturen i Karlstad. Intressant var också att få se och höra om Frödings föräldrahem och Selma Lagerlöfs Mårbacka. Höjdpunkten var Lars Lerins konsthall med hans underbara akvareller. Det sämsta var hotellets mat - vi gick ut och åt gott istället.
Maj-Britt och Gunilla om VÄRMLAND, 4 DAGAR
Bästa resan hittills, vi är Såå nöjda. Vi har fått uppleva och se så mycket. Våran guide Ulf Nilsson är fantastisk inte bara kunnig utan omtänksam , tog väl hand om oss alla. Maten bra , hotellen kanon låg mitt i centrum, vilket var bra med tanke på den fria tiden som vi hade ibland. Vänliga hjälpsamma människor både i Vietnamn o Kambodja. Resan måste upplevas för att få sitt fulla värde. Allt varJÄTTEBRA t o m de långa flygresorna.
Villy o Ingalill Karlsson om VIETNAM OCH KAMBODJA, 13 DAGAR
Det är en av de bästa resor jag varit på En mycket kunnig och trevlig guide. Lagom mycket aktiviteter på dagarna. Alltid god mat och de gånger vi skulle äta på egen han fick vi bra tips. Var på både bättre och lokala restauranger och det var intressant och gott. Vi upplevde skillnaden mellan länderna och mellan stad och landsbygd.Ulf berättade intressant om landets kultur, politik ekonomi mm och en del upplevde vi under resan. En bra disponerad resa med promenader och aktiviteter så vi sov gott på nätterna. Bra hotell. Vi missade den rödhövdade tranan, men såg några arter av stora och vackre fjärilar.
En kanonresa ! mycket tack vare vår fantastiskt kunniga och trevliga reseledare Ulf Nilsson, jag har inget negativt an anföra, bra med liten grupp
Resan till Vietnam-Kambodja var toppen och Ulf som Reseledare var också toppen. Jag skickade tidigare ett mail att jag tyckte resan var toppen
Gunilla Karlsson om VIETNAM OCH KAMBODJA, 13 DAGAR
Spännande resa. Historien är unik. Mikael är både bra guide samt chaufför de gör resan mycket underhållande och man längtar till ny resa
Gosta.jalderot@comhem.se om SVALBARD, 6 DAGAR
Toppen resa. Med en fantastisk guide Jessica Bergström och chauffören Percy karlsson
Vi är väldigt nöjda med allt på resan!Våran reseledare Christine Johansson var suverän med sitt berättande om de olika resmålen. och chauffören Kenneth Bertilsson som så lugnt och säkert rattade bussen!Vi blev verkligen proffsigt bemötta!!
Inga-Lill Bertilsson om HOLLAND MED BLOMSTERTÅGET, 6 DAGAR
Denna resa kan mycket väl rekommenderas. Man får uppleva och se mycket under dessa dagar. Reseledaren Berne Pettersson och chauffören Ove
Ström tog hand om oss på ett tryggt sätt. Mycket intressant guidning.
Ann-Britt, Kenneth, Ann o Johnny om HOLLAND MED BLOMSTERTÅGET, 6 DAGAR
Trevlig resa o bra hotell, där har vi inte bott tidigare trots många resor med Ramkvilla till denna pärla.
Lite "snöoväder", trodde vi skulle möta våren!, men med Mikael som chaufför/reseledare spelar inte vädret så stor roll, det blir bra ändå!
Tack för en trevlig Påskutflykt!
Britt-Mari o Hasse i Näshult/Åseda om ROSTOCK, 3 DAGAR
Trevlig resa med bra chaufför och trevlig guide.
Bra hotell (Amaranten)
Vi hade dock velat starta resan 2 timmar tidigare både dit och hem.
Tack Ulf Nilsson o Tack Ramkvillabuss för en mycket fin o upp levelserik resa som vi nyss kommit hem från. Vi är Såå nöjda. Vietnamn - Kambodja måste upplevas.
Villy o Ingalill Karlsson om VIETNAM OCH KAMBODJA, 13 DAGAR
Det var en otrolig fin och trevlig resa och vi hoppas att ni vet, vilken duktig reseledare ni ha med Raija Valtonen. Aldrig innan har vi upplevt så utmärkt bra information. Hon är så påläst, förmedla det på en intressant sätt. Blanda med musiken som passar till temat osv. osv. Om hon skulle bli reseledare för vintermarknaden i Röros så kan vi tänka oss att följa med. Även Mikael var en fantastik bra chaufför, trevlig och duktig och båda arbetar perfekt tillsammans.
Horst och Magdalena Klein om JOKKMOKKS MARKNAD 7 DAGAR
Det är ett säkert kort att välja Ramkvillabuss! Mycket trevlig chaufför, engelsmannen Jerry. Fint hotellrum. Skjutsad och hämtad vid Operan i Malmö. Tiderna hålls med perfektion.
Denna resa kan verkligen rekommenderas. Man får uppleva och se så mycket på dessa dagar. Reseledaren var mycket kunnig och en van chaufför rattade oss genom resas alla dagar. Tänk på att det är mycket att gå så onda fötter, knän osv kan vara/bli ett bekymmer. Toppenresa tycker jag!
En mycket trevlig resa, bra boende, bra biljetter/platser till konserten som var SUPER bra samt en mycket trevlig busschaufför (Percy) som körde oss fram och tillbaka lugnt och tryggt.
Resan var verkligen bra! Allt fungerade perfekt.
Och främst stor eloge till Ulf! Otroligt kunnig och intresserad av att dela med dig av sitt engagemang. Stort tack till honom!
Tack så mycket! Vi hade en jättefin resa inte minst tack vare Ulf!
Vi tackar för dagboken från vår Pekingresa och vill också säga att
Vi är mycket nöjda med resan o våra reseledare. Fantastiskt
Mycket har vi sett o lärt oss som vi nu ska smälta. Har precis
Letat fram filmen ”den siste kejsaren” ska bli intressant att se den igen.
Tackar för födelsedagspresent och hoppas snart kunna använda den.
Skickar också hälsningar till Ulf.
Margaretha o Nils-Eric Sibbeson om UPPLEV PEKING, 8 DAGAR
Hej!
Vi har nyss kommit hem från en underbar resa till Sorrento.
Vi vill hemskt gärna att ni framför en hälsning och tack till er mycket duktiga guide Christine Johansson, som gjorde
så mycket för att vi skulle ha det bra. Hon var kunnig, omtänksam och trevlig så bättre kunde vi inte ha det.
Nu har vi alltid trivts med Ramkvilla-resor men denna står i topp för bra arrangemang.
Vi tackar Christine och er än en gång.
Ulla och Börje Johansson, Näshult om SORRENTO 8 DAGAR
Helnöjd med denna resa. Bra reseledare i Christine Johansson och de båda guiderna som visade oss Capri och Pompeij.
Det enda att anmärka på : Kunde varit olika restauranger att inta middagen på. Som det var nu så åt vi i hotellets matsal varje kväll. Kändes som att personalen hade bråttom hem, många hade knappt ätit färdigt förrän tallrikar dukades av.
I övrigt toppen med bra väder och resesällskap.
Allt toppenbra, bättre kan nog inget bli.
Tack Jessica och Mikael.
Conny och Marianne om ÖSTERSJÖN RUNT 7 DAGAR