Hitta din resa

Storstadsresor

BOKA-TIDIGT

RABATT!

BERLIN, 4 DAGAR

4 dagar , pris från 3.140 kr

  Dags att besöka Berlin igen? Oavsett vilken årstid du reser till denna världsmetropol, så finns det alltid något nytt att se och uppleva! Tysklands huvudstad är kontrasternas stad - på samma gång en pulserande storstad och en gemytlig småstad. Njut av folklivet från en caféstol eller känn historiens vingslag på något av Berlins många muséer. I Berlin ska man bo centralt och det gör du med oss! Fira påsken i Berlin eller åk i början av augusti när folkfesten "Berliner Bierfestival" äger rum. Längs världens längsta Biergarten på Karl-Marx-Allee kan du prova öl från världens alla hörn. Tysklands nationaldag firas den 3 oktober och 2020 är det dessutom 30-årsdagen av den tyska återföreningen! I december möter du en stad i julskrud och med många julmarknader att välja på. Shopping, konst, kultur, mat, nöjen - Berlin har alltid något för alla smaker!     

Läs mer och boka här

BOKA-TIDIGT

RABATT!

WEEKEND I STOCKHOLM, 3 DAGAR

3 dagar , pris från 2.000 kr

  Ta bussen till Stockholm och njut av ledighet i vår vackra huvudstad! Du blir till ett förmånligt pris körd ända till hotellet, slipper tänka på parkering och kan unna dig att bara att koppla av. Shoppinggatorna finns runt hörnet, det är nära till de smala gränderna i Gamla stan och till det stora utbudet av restauranger. Passa på att gå och titta på den där utställningen som du har hört talas om eller besöka museer. Valet är upp till dig själv.    

Läs mer och boka här

BOKA-TIDIGT

RABATT!

PÅSKMARKNAD I ROSTOCK, 3 DAGAR

3 dagar , pris från 2.840 kr

  Rostock är inte bara känt för sin långsträckta julmarknad och trevliga stadskärna, staden har också en stor påskmarknad, som är i full gång redan från den 27 mars! Vi bor på Pentahotel som har Rostocks bästa läge mitt på gågatan Kröpeliner Strasse! Du hinner med shopping, sevärdheter, mat och dryck på vår tredagarsresa.     

Läs mer och boka här

BOKA-TIDIGT

RABATT!

WARSZAWA - KRAKOW, 7 DAGAR

7 dagar , pris från 7.880 kr

  Polen, ett av våra närmaste grannländer, har ett dramatiskt förflutet och en spännande nutid. Vi besöker den moderna metropolen Warszawa och Krakow i sin kungliga prakt. Den berömda saltgruvan i Wieliczka står på programmet liksom koncentrationslägret Auschwitz. Vackra städer och intressanta sevärdheter ger dig en resa i tid och rum!     

Läs mer och boka här

BOKA-TIDIGT

RABATT!

PRAG, 6 DAGAR

6 dagar , pris från 6.560 kr

  Prag är känd som den gyllene staden vid floden Moldau och av många ansedd som en av kontinentens vackraste huvudstäder. Historiens vingslag känns överallt och stadens arkitektur innefattar alla stilar från gotiska katedraler och barockpalats till jugendhus och modernistiska byggnader. Här finns trevliga restauranger och klassiska caféer, och ölälskaren passar givetvis på att prova några av Tjeckiens många ölsorter.    

Läs mer och boka här

BOKA-TIDIGT

RABATT!

VILNIUS, 5 DAGAR

5 dagar , pris från 5.190 kr

  Litauens huvudstad Vilnius, en charmig pärla som har något för alla! Baltisk kultur, spännande historia och pampiga katedraler blandas med konstparker och Gamla stans mysiga kvarter med caféer och restauranger.  Vi besöker även Medeltidens huvudstad Trakai, staden som omges av flera sjöar och som stoltserar med det vackra slottet från 1300-talet.     

Läs mer och boka här

BOKA-TIDIGT

RABATT!

ROM, 5 DAGAR

5 dagar , pris från 9.580 kr

  Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. På denna resa i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. Du får både intressanta guidningar av kunniga lokalguider och tid på egen hand. Vi bor bra och centralt på Smooth Hotel Termini och vår reseledare är med under hela resan.    

Läs mer och boka här

BOKA-TIDIGT

RABATT!

OSLO - KÖPENHAMN, 3 DAGAR

3 dagar , pris från 3.240 kr

  Följ med på en avkopplande kryssning där vi får uppleva två nordiska huvudstäder på en och samma resa! Oslo, en unik blandning av modern storstad och stora sköna naturområden. Detta är också Skandinaviens äldsta huvudstad som grundades 1048 av Harald Hårdråde.   Upplev den danska gemytligheten i Köpenhamn. Här känner du dig lätt hemma även om du besöker staden för första gången. Den fascinerar med sin spännande, moderna arkitektur. Att döma av antalet stjärnor som Michelinguiden har tilldelat stadens restauranger är Köpenhamn också Nordens gastronomiska huvudstad. Efteråt vet du vad ordet dejlig innebär för dig.    

Läs mer och boka här

BOKA-TIDIGT

RABATT!

SHANGHAI & PEKING, 9 DAGAR

9 dagar , pris från 22.340 kr

  Shanghai har levt med många smeknamn – Orientens pärla och Österns Paris – och har nu återtagit sin givna plats bland världens superstäder.  Ingenstans känns den dramatiska förändringen som Kina genomgått så starkt som här. Här möter en fascinerande blandning av det gamla Kina, kolonial historia och den nya tiden. Vi besöker även en av de omkringliggande mindre vattenstäderna en dag. Peking (Beijing) är en av världens mest intressanta städer med mängder av sevärdheter på Världsarvslistan: Sommarpalatset, Förbjudna staden, Kinesiska muren och Himmelens Tempel. Dessutom kända platser såsom OS-arenan (”Fågelboet”) och Himmelska fridens torg. Vår reseledare blir Ulf Nilsson, som följer med på resan från Växjö till Peking ToR. Ulf är en mycket erfaren Kinakännare med 40 års erfarenhet från ett mycket stort antal rundresor i Kina. Ulf kommer att visa oss alla platser som vi ska få se och dessutom ge oss sina minnesbilder av det Kina han mötte på 1970-talet. Självklart står han också till tjänst med råd och tips.    

Läs mer och boka här