Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

VILNIUS, 5 DAGAR


 

 

Litauens huvudstad Vilnius, en charmig pärla som har något för alla! Baltisk kultur, spännande historia och pampiga katedraler blandas med konstparker och Gamla stans mysiga kvarter med caféer och restauranger.  Vi besöker även Medeltidens huvudstad Trakai, staden som omges av flera sjöar och som stoltserar med det vackra slottet från 1300-talet. 

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Karlshamn

Bussen tar oss till Karlshamn och DFDS färja som ska ta oss till Klaipeda i Litauen. Båten avgår 19.00, vi får en fin tur längs Blekinges vackra kust. Vi installerar oss i våra hytter. Senare träffas vi i á la carte restaurangen för att äta en god 2-rätters middag. Därefter kanske du tar något att dricka i baren eller gör något inköp i taxfreeshopen innan du kryper till kojs. Småland-Karlshamn 10 mil

 

DAG 2 Klaipeda – Vilnius

Innan vi lämnar färjan äter vi en god frukost. Vi ankommer Klaipeda 09.00 och nu rullar bussen vidare österut mot Vilnius. Första stoppet blir i Kaunas, där vi stannar för lunch. På eftermiddagen kommer vi fram till Vilnius där vi checkar in på Comfort Hotel. Kvällen avslutas med middag på en genuin litauisk restaurang. Klaipeda-Vilnius 30 mil.

 

DAG 3 Vilnius

Efter frukost möter vår lokalguide upp, som under förmiddagen tar oss runt i Vilnius med omgivningar. Staden kallas även ”barockstaden” och finns med på UNESCO´s världsarvslista. Vilnius gamla stad är en av de bäst bevarade städerna i hela Europa med inslag av såväl barock som renässans och gotik. Katedralen är ett mästerverk i barockstil. På eftermiddagen har du tid för egna strövtåg. Kanske gör du ett besök på något av stadens intressanta museum, strosar runt på kullerstensgatorna i de trånga gränderna och njuter av det internationella folklivet på någon av stadens uteserveringar. På kvällen gemensam middag på en trevlig restaurang.

 

DAG 4 Vilnius – Trakai - Klaipeda

Efter en god frukost lämnar vi Vilnius och åker västerut till charmiga Trakai som under den gamla storhetstiden var landets huvudstad. Vi kommer att besöka det vackra medeltida slottet som ligger majestätiskt på en liten ö i insjön Galvé. Vi passar även på att äta lunch innan vi åker vidare mot Klaipeda. Lite shoppingtid ges på köpcentrat Akropolis innan vi går ombord på färjan som ska ta oss hem till Sverige igen. Vi installerar oss i våra hytter, gemensam middag på kvällen i à la carte matsalen. 32 mil

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-09-07 8+ 5.390 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa
 • Färje- och vägavgifter
 • Del i 2-bädds hytt med havsutsikt,  frukost t/r
 • 2 övernattningar på hotell med frukost
 • 2-rätters à la carte middag ombord ut och hem
 • Middag dag 2 och 3 på restaurang i Vilnius
 • Lunch dag 4
 • Utflykter enligt program
 • Guidad stadsrundtur i Vilnius
 • Entré och guidning på Trakai slott
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrum/enkelhyttstillägg 1500:- (avser utsideshytt)
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 2 - 4
Comfort Hotel Vilnius

VILNIUS, Litauen

Kauno g. 14, Vilnius 03210, Litauen
+370 5 250 5111
comforthotel.lt/


Gratis WiFi finns i alla rum.