Hitta din resa

TOSSA DE MAR, COSTA BRAVA, 8 DAGAR


   

 

Costa Brava, som betyder den vilda kusten, är Spaniens nordöstra kuststräcka upp till den franska gränsen. Inlandets bördiga dalgångar möter den klippiga kusten där fiskebyar och sandstränder lockar turisterna. Vi bor i Tossa de Mar, en av kustens charmigaste badorter, och varvar lata dagar med utflykter till bland annat Barcelona.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Tossa de Mar

Vi åker buss till flygplatsen i Växjö varifrån vi tar KLMs avgång 14.05 till Amsterdam för byte av flyg. Vi har gott om tid att äta eller shoppa på flygplatsen Schiphol innan vårt flyg till Barcelona avgår 20.35. Efter två timmar landar vi i Barcelona där en spansk buss möter och kör oss till Hotel GHT Costa Brava, centralt beläget i småstaden Tossa de Mar. Vi bor i rum med balkong och hotellet har pool, restaurang, bar och spa. Det är ca 400 meter till stranden och runt hotellet finns gott om affärer, restauranger och caféer. I slutet av september och början av oktober är dagstemperaturen 20-25 grader. Barcelonas flygplats-hotellet 12 mil.

 

DAG 2 – 7 Tossa de Mar med utflykter

Under vistelsen gör vi tre utflykter. Övriga dagar disponerar du efter eget tycke och vår reseledare står till tjänst med tips. Den äldsta delen av Tossa de Mar ligger på en klippa där pittoreska hus och smala gränder omges av de gamla stadmurarna. Från den gamla fyren har du vidsträckt utsikt.   

 

Utflykter som ingår i resans pris:

Ett besök i Barcelona är ett måste! Vi får en rundtur med lokalguide och därefter tid på egen hand. Staden förknippas med arkitekten Antonio Gaudi och vi ser givetvis hans ofullbordade byggnadsverk La Sagrada Familia. Den medeltida stadskärnan, Barri Gotic, är trevlig att ströva i. Här finns restauranger, småbutiker och det trevliga torget Plaza Reial. Alldeles i närheten hittar du La Rambla, ett av Europas mest kända promenadstråk.

En dag åker vi in i landet till den medeltida staden Girona, fylld av minnen från en tvåtusenårig historia. Vår lokalguide gör en guidad promenad och sen har du tid på egen hand.

Vår tredje utflykt går norrut till den trevliga kuststaden Palamos. Vi besöker också en vingård för visning och provsmakning.

 

DAG 8 Tossa de Mar - Hemorten

Vårt flyg avgår redan 06.20 från Barcelona och efter byte av flyg i Amsterdam så landar vi i Växjö 13.35. Buss väntar för resan hem.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-09-25 Fullbokad 9.860 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Växjö Småland airport
  • Flygresor med KLM (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 7 övernattningar med frukost
  • Middag dag 2 t o m dag 7 samt lunch en dag
  • Heldagsutflykt till Barcelona inkl stadsrundtur med svensktalande lokalguide
  • Halvdagsutflykt till Girona inkl svensktalande lokalguide
  • Halvdagsutflykt till Palamos inkl svensktalande lokalguide och besök på vingård          
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 580:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Avdrag om du inte åker vår transferbuss till/från Växjö Småland airport, utan ansluter på flygplatsen: 300:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 8
Hotel GHT Costa Brava

TOSSA DE MAR, Spanien

Avenida Verge de Montserrat, E-17320 Tossa de Mar
0034-972 34 02 24
www.ghthotels.com/en/hotel-costa-brava/hotel-tossa-de-mar/hotel-costa-brava

Våningar: 4-5 Rum: 188 Hiss finns
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp (mot avgift), luftkonditionering, balkong. De rum vi disponerar har utsikt mot gatan och omgivande bebyggelse, inte mot poolen.
Restaurang och bar. Utomhuspool med separat barnpool och solstolar. Liten inomhuspool, bastu, gym.
Mellanklasshotell i hotell- och bostadskvarter i Tossa de Mar, Costa Brava. Butiker och restauranger i närheten. Ca 400 meter till stranden.