Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

TOSCANA, 8 DAGAR


   

 

Toscana är böljande gröna kullar och strama cypresser, renässanskultur och medeltida städer, vingårdar och olivlundar. Vi bor i Montecatini Terme och gör utflykter till Florens, Siena och Pisa. Och provar traktens vin, så klart!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Montecatini Terme, Italien

Vi åker buss till flygplatsen i Växjö varifrån vi tar KLMs avgång 18.15 till Amsterdam. Efter byte av flyg på Schiphol-flygplatsen ankommer vi till Florens 22.30 där buss möter och tar oss till turist- och kurorten Montecatini Terme. Vi bor sju nätter på Grand Hotel Nizza et Suisse, som ligger centralt alldeles intill kurparken. Florens flygplats-hotellet 4 mil.

 

DAG 2 – 7 Toscana med utflykter

Den första dagen bekantar vi oss med Montecatini Terme, som är en av de mest kända kurorterna i Italien. De nio badanläggningarna är spridda runt den stora parken som ligger som en grön lunga mitt i staden. Naturligtvis ska du prova vattnets helande verkan, utvärtes eller invärtes. Längs shoppinggatorna hittar du kläder, konst och antikt. En trevlig utflykt går upp till byn Montecatini Alto, en resa på 10 minuter med en av världens äldsta bergbanor. En av kvällarna äter vi middag på en trevlig restaurang i Montecatini Alto.

 

Utflykter som ingår i resans pris:

En dag reser vi med tåg till konstens och skönhetens stad - Florens! Nästan var man än befinner sig i Florens ser man stadens symbol, den magnifika domens kupol i rött tegel. Vår lokalguide möter oss och visar bland annat katedralen Santa Maria del Fiore, kampanilen och dopkapellet med Ghibertis berömda paradisportar vid Piazza del Duomo. Piazza della Signoria har varit medelpunkten i florentinsk politik sedan 1300-talet och idag kantas torget av statyer, bland annat kopian av Michelangelos berömda Davidstaty.

I Pisa är Piazza dei Miracoli, Mirakeltorget, med det lutande tornet den absolut mest kända sevärdheten. Från tornet sägs vetenskapsmannen Galileo Galilei ha experimenterat med gravitation på 1500-talet. Vid torget ligger också Pisas vita katedral och det vackra dopkapellet. Förmiddagen tillbringar vi på vingården Fattoria il Poggio där vi får en inblick i toscansk matlagning innan en avslutande vinprovning och lunch.

En utflykt tar oss till Siena, en underbar stad som breder ut sig över tre kullar, vilket skapar oväntade vyer. Många av sevärdheterna ligger vid de smala gator och gränder som omger det solfjäderformade Piazza del Campo, ett av Europas vackraste medeltidstorg. Katedralen i Siena är praktfull med vackra golv och fresker samt skulpturer av Michelangelo.

Bland vinodlingar och olivlundar i det kända vindistriktet Chianti, besöker vi en dag den trevliga vingården La Querce Seconda. Efter en visning av gården med dess ekologiska vin- och olivoljeproduktion, så bjuds det en lätt lunch och avsmakning av några viner.

 

DAG 8 Montecatini Terme - Hemorten

Vårt flyg avgår mitt på dagen från Florens. Efter byte av flyg i Amsterdam landar vi i Växjö 17.45. Buss möter för sista etappen.

 

Med reservation för ändrade flygtider, som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-10-07 8+ 13.590 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Växjö Småland Airport
 • Flygresor med KLM (måltider ingår ej)
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 7 övernattningar med frukost
 • Middag dag 2 t o m dag 7
 • Orienterande promenad i Montecatini Terme
 • Utflykt till Florens inkl lokaltåg t/r och svensktalande lokalguide
 • Utflykt till vingården Fattoria il Poggio med matlagning, vinprovning och lunch samt besök i Pisa inkl engelsktalande lokalguide
 • Utflykt till Siena inkl svensktalande lokalguide
 • Utflykt till vingården La Querce Seconda med visning, vinprovning och lätt lunch
 • Bergbana Montecatini Terme-Montecatini Alto t/r
 • Reseledare
   

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 090:-.
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Avdrag om du inte åker vår transferbuss till/från Växjö Småland Airport, utan ansluter på flygplatsen: 300:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 8
Grand Hotel Nizza et Suisse

MONTECATINI TERME, Italien

Viale Verdi 72, I-510 16 Montecatini Terme PT
0039-0572 79691
www.grandhotelnizza.it/uk/index.html

Våningar: 5 Rum: 109 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, TV, telefon, minibar, värdeskåp, luftkonditionering.
Restaurang, bar, utomhuspool med solterrass. Spa-avdelning med behandlingar mot kostnad.
Hotellet ligger centralt intill stadsparken och det kända kurbadet Excelsior.