Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

SORRENTO, CAPRI, ROM 8 DAGAR


 

 

Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. Denna kontrasternas metropol är ett klassiskt resmål på alla sätt. Under ett par dagar i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. I Neapelbukten klättrar en annan klassisk semesterort längs klippbranten - Sorrento. Härifrån gör vi en utflykt längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Sorrento

Bussen tar oss under natten till Kastrup varifrån SAS flyg till Italien avgår 10.00. Efter 2½ timmes flygresa ankommer vi till Fiumicino-flygplatsen utanför Rom där en italiensk buss väntar för att ta oss söderut till Sorrento, en av Italiens äldsta och mest förnäma semesterorter. Vi bor fyra nätter på Hotel Ascot, som ligger ca 700 meter från Piazza Tasso, Sorrentos centrala torg. Rom-Sorrento 30 mil.

 

DAG 2 - 4 Sorrento med utflykter

Under våra tre dagar i Sorrento ägnar vi en dag åt Capri, en dag åt Amalfikusten och en dag väljer du själv vad du vill göra.

Den ljuvliga ön Capri når vi efter en kort båtresa från Sorrento. För svenskar är ön förknippad med läkaren Axel Munthe. I "Boken om San Michele" skildrar han livet på och kring Villa San Michele, där vi under en guidad rundvandring får lära oss mycket om Axel Munthe, huset och ön.

Kustvägen, Kornischen, längs Sorrentohalvöns södra sida bjuder på några av Italiens vackraste scenerier. Byn Positano och småstaden Amalfi klänger på sluttningen ner mot havet och bjuder på mycket italiensk känsla. Då vägarna är smala kan bussen inte alltid komma ända fram, du får räkna med en del promenader idag.

 

DAG 5 Sorrento - Rom

Vi lämnar Sorrento bakom oss för att resa norrut. Dagens stora sevärdhet är de fantasieggande ruinerna av Pompeji. När vulkanen Vesuvius år 79 fick ett enormt utbrott begravdes staden och dess invånare på ett ögonblick i ett förödande regn av het aska och pimpsten. Bostadshus, badanläggningar, teatrar, gator och människor frystes i ögonblicket och återupptäcktes först på 1500-talet. En lokalguide berättar om det utgrävda Pompeji och människorna som levde där för nästan 2000 år sedan. Efter besöket i Pompeji fortsätter vi till Rom. Vi bor tre nätter på Smooth Hotel Termini, centralt beläget nära järnvägsstationen Termini och Piazza della Repubblica.

 

DAG 6 - 7 Rom

Ta på dina skönaste promenadskor för vi kommer att gå mycket! En svensktalande lokalguide visar och berättar om de stora sevärdheterna, både från den romerska eran och från senare tid. Bland de många torgen märks Piazza di Spagna med Spanska trappan och Piazza di Trevi med stadens största och mest berömda fontän, Fontana di Trevi, där Anita Ekberg badade i Fellinis film "La Dolce Vita". Vi ser det välbevarade Pantheontemplet och det eleganta torget Piazza Navona. Dagen avslutas i Vatikanstaten, världens minsta stat och säte för den katolska kyrkans överhuvud, påven Franciskus I. Antalet kyrkor i Rom är oräkneligt, men det är ändå Peterskyrkan man tänker på i första hand. Den stora runda Petersplatsen bildar en imponerande förgrund till den överdådiga kyrkobyggnaden.

Den andra dagen i Rom disponerar du på egen hand, och vår reseledare ger tips på saker att se och göra. Om du vill besöka Vatikanmuseet med bland annat Sixtinska kapellet, så kan biljetter bokas hemifrån på: www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html. Biljetterna släpps tre månader framåt i tiden och kostar för närvarande 21 euro.

 

DAG 8 Rom - Hemorten

Vi flyger tidig eftermiddag från Rom till Kastrup där vi landar 15.55. Buss möter för resan till Sverige.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-10-19 8+ 15.740 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med SAS (måltider ingår ej)
  • Bussresor i Italien
  • 7 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 5
  • Heldagsutflykt till Capri inkl buss, båt, svensktalande lokalguide, inträde Villa San Michele
  • Heldagsutflykt längs Amalfikusten
  • Pompeji inkl lokalguide och inträde
  • Heldagsutflykt i Rom inkl buss och svensktalande lokalguide
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2 520:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 5
Hotel Ascot

SORRENTO, Italien

Via Capo 6, I-80067 Sorrento
0039-081 878 3032
www.hotelascotsorrento.com/en/

Våningar: 4 Rum: 70 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, minibar, kaffe/tekokare, värdeskåp, luftkonditionering. De flesta rummen har balkong.
Restaurang och bar. Utomhuspool med solstolar och parasoller. Utomhuspooler i Sorrento är normalt öppna juni-september, i oktober endast när ”vädret tillåter”. I praktiken stänger hotellen sällan poolerna förrän senare i oktober.
Centralt läge i Sorrento, bara ca 700 meter från Piazza Tasso.

Destinationshotell Dag 5 - 8
Smooth Hotel Termini

ROM, Italien

Via Palestro 13, I-00185 Rom
0039-06 81 15 36 33
smoothhotelrometermini.com

Våningar: 6 Rum: 74 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, kaffe/tekokare, luftkonditionering. De flesta rummen har grand lit (dubbelsäng).
Restaurang.
Nyrenoverat mellanklasshotell i 1800-talsbyggnad.
Centralt läge nära Termini-stationen och Piazza della Repubblica. Gångavstånd till många av Roms antika sevärdheter såsom Colosseum och Forum Romanum samt flera shoppinggator.