Hitta din resa

SORRENTO - CAPRI - ROM, 8 DAGAR


 

 

Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. Denna kontrasternas metropol är ett klassiskt resmål på alla sätt. Under ett par dagar i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. I Neapelbukten klättrar en annan klassisk semesterort längs klippbranten - Sorrento. Härifrån gör vi en utflykt längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Sorrento

Bussen går till Kastrup varifrån SAS flyg avgår 10.05. Efter 2½ timmes flygresa ankommer vi till Fiumicino-flygplatsen utanför Rom där en italiensk buss väntar för att ta oss söderut till Sorrento, en av Italiens äldsta och mest förnäma semesterorter. Vi bor fyra nätter på La Residenza, som ligger i ett vackert parkområde ca 1,5 km öster om centrum. Rom-Sorrento 30 mil.

 

DAG 2 - 4 Sorrento med utflykter

Under våra tre dagar i Sorrento ägnar vi en dag åt Capri, en dag åt Amalfikusten och en dag väljer du själv vad du vill göra.

Den ljuvliga ön Capri når vi efter en kort båtresa från Sorrento. För svenskar är ön förknippad med läkaren Axel Munthe. I "Boken om San Michele" skildrar han livet på och kring Villa San Michele, där vi under en guidad rundvandring får lära oss mycket om Axel Munthe, huset och ön.

Kustvägen, Kornischen, längs Sorrentohalvöns södra sida bjuder på några av Italiens vackraste scenerier. Byn Positano och småstaden Amalfi klänger på sluttningen ner mot havet och bjuder på mycket italiensk känsla. Då vägarna är smala kan bussen inte alltid komma ända fram, du får räkna med en del promenader idag.

 

DAG 5 Sorrento - Rom

Vi lämnar Sorrento bakom oss för att resa norrut. Dagens stora sevärdhet är de fantasieggande ruinerna av Pompeji. När vulkanen Vesuvius år 79 fick ett enormt utbrott begravdes staden och dess invånare på ett ögonblick i ett förödande regn av het aska och pimpsten. Bostadshus, badanläggningar, teatrar, gator och människor frystes i ögonblicket och återupptäcktes först på 1500-talet. En lokalguide berättar om det utgrävda Pompeji och människorna som levde där för nästan 2000 år sedan. Efter besöket i Pompeji fortsätter vi till Rom. Vi bor tre nätter på Smooth Hotel Termini, centralt beläget mellan Universitetsområdet och Villa Borghese-parken.

 

DAG 6 - 7 Rom

Idag startar vår tur i de sju kullarnas stad. Ta på dina skönaste promenadskor för vi kommer att gå mycket! En svensktalande lokalguide visar och berättar om de största sevärdheterna såsom Forum Romanum med rester av tempel och triumfbågar, den enorma amfiteatern Colosseum och det välbevarade Pantheontemplet. Bland de många torgen märks Piazza di Spagna med Spanska trappan och Piazza di Trevi med stadens största och mest berömda fontän, Fontana di Trevi, där Anita Ekberg badade i Fellinis film "La Dolce Vita".

Nästa dag ägnar vi halva dagen åt Vatikanstaten, världens minsta stat och säte för den katolska kyrkans överhuvud, påven Franciskus I. Antalet kyrkor i Rom är oräkneligt, men det är ändå Peterskyrkan vi tänker på i första hand. Den stora runda Petersplatsen bildar en imponerande förgrund till den överdådiga kyrkobyggnaden. I Vatikanmuseet finns en otrolig konstskatt, mest känt är Sixtinska kapellet med Michelangelos freskomålade tak.

 

DAG 8 Rom - Hemorten

Vi flyger tidig eftermiddag från Rom till Kastrup där vi landar 16.00. Buss möter för resa till Sverige.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-10-10 Fullbokad 16.100 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Kastrup
 • Flygresor med SAS (måltider ingår ej)
 • Bussresor i Italien
 • 7 övernattningar med frukost
 • Middag dag 1 t o m dag 5
 • Heldagsutflykt till Capri inkl buss, båt, svensktalande lokalguide, inträde Villa San Michele
 • Heldagsutflykt längs Amalfikusten
 • Pompeji inkl lokalguide och inträde
 • Heldag Rom inkl buss och svensktalande lokalguide (ev inträden tillkommer)
 • Halvdag Vatikanen inkl buss, svensktalande lokalguide, inträde Sixtinska kapellet och Peterskyrkan 
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 3 480:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 5
La Residenza

SORRENTO, Italien

Via Rota 44, I-80067 Sorrento
0039-081 877 46 98
www.royalgroup.it/laresidenzasorrento/en/hotel

Våningar: 5  Rum: 81  Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, luftkonditionering.
Restaurang och bar.

Hotellet ligger i kanten av ett vackert parkområde ca 1,5 km från centrum.
Det närbelägna systerhotellet Parco dei Principi har utomhuspool med solterrass, som boende på Hotel La Residenza är välkomna att använda. Utomhuspooler i Sorrento är normalt öppna juni-september, i oktober endast när ”vädret tillåter”. I praktiken stänger hotellen sällan poolerna förrän senare i oktober. Till hotellets avgiftsbelagda strand, bestående av gjutna sol- och badbryggor, är det ca fem minuters promenad.

Destinationshotell Dag 5 - 8
Smooth Hotel Termini

ROM, Italien

Via Palestro 13, I-00185 Rom
0039-06 81 15 36 33
smoothhotelrometermini.com

Våningar: 6 Rum: 74 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, kaffe/tekokare, luftkonditionering. De flesta rummen har grand lit (dubbelsäng).
Frukostrum.
Nyrenoverat mellanklasshotell i 1800-talsbyggnad. Centralt läge mellan Universitetsområdet och Villa Borghese-parken.