Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

MONTENEGRO, 8 DAGAR


 

 

Söder om Kroatien ligger Montenegro, ett litet land som rymmer både vacker kust och dramatiska berg. Vi bor bra på Hotel Montenegro Beach Resort vid stranden i turistorten Becici och gör utflykter i omgivningarna. Den trevliga staden Budva ligger bara ett par kilometer bort.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Montenegro

Bussen går till Kastrup varifrån Norwegians flyg den 9/5 avgår kl 12.20 och den 13/10 kl 10.45. Efter knappt 2½ timmes flygresa landar vi på Dubrovniks flygplats i sydligaste Kroatien där buss möter. Resan går söderut längs den vackra kusten och vi är snart framme vid gränsen mellan Kroatien och Montenegro. Efter avklarade gränsformaliteter, som kan ta en del tid, fortsätter vi mot vårt hotell i Becici. Vi bor direkt vid stranden på Hotel Montenegro Beach Resort. Hotellet har restaurang och bar, utom- och inomhuspool med gratis solsängar både vid poolen och på stranden. Frukost och middag serveras som buffé. Dubrovniks flygplats-hotellet ca 8 mil.

 

DAG 2 - 7 Montenegro med utflykter

Under vistelsen gör vi tre utflykter. Övriga dagar disponerar du efter eget tycke och vår reseledare kan hjälpa till med tips. Budva ligger så nära att man gärna tar en promenad eller en taxi dit för shopping eller egna strövtåg.

 

Utflykter som ingår i resans pris:

Vi bekantar oss med Budva till fots och med buss. Ute på en udde ligger den gamla stadsdelen omgärdad av en ringmur. Här finns vindlande gränder, trevliga restauranger, caféer och småbutiker.

En dag ägnar vi åt området runt Kotorbukten, den långa bukten som vi passerade på väg från flygplatsen. I Kotors gamla stad ser vi bland annat St Tripun-kyrkan. Från pittoreska Perast gör vi en båttur till en liten ö i bukten.  

Montenegro betyder ordagrant ”svarta bergen” och just bergen upplever vi på vår tredje utflykt. I nationalparken Lovcen stannar vi till i byn Njegusi för att smaka på deras vin, ost och lufttorkade skinka. I kanten av nationalparken ligger Montenegros gamla huvudstad Cetinje där vi besöker Kung Nikolas palats från 1800-talet. Palatset är ett minne av dynastin Petrovic-Njegos som styrde landet från 1600-talet till början av 1900-talet. Montenegro blev åter en självständig stat 2006, efter att ha tillhört Jugoslavien och därefter Serbien.

 

DAG 8 Montenegro - Hemorten

Vårt flyg avgår på eftermiddagen från Dubrovnik. Den 16/5 ankommer vi Kastrup kl 17.40 och den 20/10 kl 16.05. Buss väntar för resan hem.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-10-13 8+ 9.680 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med Norwegian (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 7 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 7
  • Halvdagsutflykt till Budva inkl lokalguide
  • Heldagsutflykt till Kotor och Perast inkl lokalguide och båttur                                
  • Heldagsutflykt till Cetinje och Njegusi inkl lokalguide och smakprov på vin, ost och skinka          
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 380:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 8
Hotel Montenegro Beach Resort

BECICI, Montenegro

Becici, ME-85315 Budva
00382-33 773 777
montenegrostars.com/index.php/hotel-montenegro

Våningar: 5 Rum: 172 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, minibar, luftkonditionering, liten balkong.
Restaurang, bar och café. Poolområde med separat barnpool, solsängar, parasoller och poolbar. Wellnessavdelning med uppvärmd inomhuspool, jacuzzi, bastu och gym. Massage och skönhetsbehandlingar mot avgift. Hotellets sand- och grusstrand har solsängar och parasoller utan kostnad.
Strandhotell i turistorten Becici som ligger ett par km från den större staden Budva. Längs strandpromenaden är det tre km från hotellet till Budvas gamla stadsdel.