Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

MALTA, 8 DAGAR


 

 

Mitt i Medelhavet ligger Malta, en vacker ö med minnen från fenicier och kartager, romare och araber, korsriddare och engelsmän. Vi bor bra på Seashells Resort at Suncrest i Qawra på öns norra del och gör utflykter till bland annat huvudstaden Valletta och grannön Gozo. Maltas läge söder om Sicilien ger en behaglig dagstemperatur i början av november på ca 20 grader och det är lika varmt i havet.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Malta

Bussen kör under natten mellan fredag och lördag till Kastrup. Lufthansas flyg avgår 10.00 och tar oss till Frankfurt där vi byter flyg. Efter 2½ timmes flygresa från Frankfurt ankommer vi till Malta 16.20. En halvtimmes bussresa norr om flygplatsen ligger semesterorten Qawra där vi checkar in på Seashells Resort at Suncrest, ett hotell av god mellanklass med pool och beläget nära havet. Frukost och middag serveras som buffé. I Qawra består strandlinjen mest av klippor och nedanför hotellet badar man från gjutna bryggor med trappor ner i vattnet. Maltas flygplats-hotellet ca 2 mil.

 

DAG 2 – 7 Malta med utflykter

Under vistelsen gör vi tre dagsutflykter med svensktalande lokalguide. Övriga dagar disponerar du efter eget tycke och vår reseledare kan hjälpa till med tips.

En dag bekantar vi oss med huvudstaden Valletta, vars gamla del ligger på en klipphalvö och omges av 400 år gamla stadsmurar. Staden har många byggnader som minner om korsriddarnas tid på ön, som Stormästarpalatset, St Johns Co-Cathedral i barockstil och det gamla sjukhuset. Från trädgården Barrakka uppe på en av de gamla bastionerna har man en vidsträckt utsikt över staden och delar av ön. Den långa shoppinggatan Republic Street går ända till St Elmosfästningen ute på udden. Efter guidningen har du tid att ströva på egen hand.

Till den nordliga grannön Gozo åker vi buss och färja. Ön lockar med pittoreska fiskebyar, dramatiska klippformationer och en tempelplats från stenåldern. Högt uppe på en kulle mitt på Gozo ligger huvudorten Victoria, som kröns av det befästa citadellet.

Vår tredje utflykt tar oss till den sydöstra delen av Malta, en lantlig del av ön med små byar och ett lapptäcke av åkrar som avgränsas av stenmurar. I Hagar Qim finns en imponerande tempelanläggning från stenåldern och i den charmiga fiskebyn Marsaxlokk guppar de traditionella fiskebåtarna målade i starka färger. I Ghar Dalam-grottan visas fynd från Maltas allra äldsta tid, bland annat ben från djur som levde på ön i förhistorisk tid. Till sist besöker vi den gamla huvudstaden Mdina, som fascinerar med trånga gator och medeltida hus innanför de arabiska försvarsmurarna.

En kvällsutflykt går till en trevlig restaurang i Mosta några kilometer från hotellet. Vi serveras lokala specialiteter och får se prov på maltesisk folkdans.

 

DAG 8 Malta – Hemorten

Vi flyger sent på lördag eftermiddag med Lufthansa till Frankfurt där vi byter flyg. Vid ankomsten till Kastrup 23.25 väntar buss på att ta oss hemåt.               

 

Med reservation för ändrade flygtider, som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-10-31 8+ 11.730 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset 11 730:-

 • Bussresa till/från Kastrup
 • Flygresor med Lufthansa via Frankfurt (lätt måltid ingår)
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 7 övernattningar med frukost (standardrum utan balkong)
 • 6 middagar på hotellet
 • Utflykt till Valletta, heldag inkl svensktalande lokalguide
 • Utflykt till Gozo, heldag inkl svensktalande lokalguide och lunch
 • Utflykt till Marsaxlokk, Hagar Qim, Ghar Dalam och Mdina inkl svensktalande lokalguide och lunch
 • Kvällsutflykt med underhållning och 3-rätters middag inkl dryck
 • Reseledare
   

Övrigt

Tillägg enkelrum utan balkong 1 750:-
Tillägg enkelrum med balkong 2 250:-
Tillägg tvåbäddsrum med balkong 250:-/person
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 8
Seashells Resort at Suncrest

QAWRA, Malta

Qawra coast road, MT-1092 Sankt Paul’s Bay
00356-2157 7101
seashellsresortmalta.com/

Våningar: 7 Rum: 450 Hiss finns
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, kaffe/tekokare, luftkonditionering. Rum med balkong finns som tillval.
Restaurang och bar. Utomhuspool (havsvatten) med solsängar, parasoller, poolbar och separat barnpool. Spa-avdelning med olika behandlingar mot avgift. Uttagsautomat och valutaväxling på hotellet.
Hotell av god mellanklass, beläget på strandpromenaden med havet och poolområdet på andra sidan gatan. Stranden består mest av klippor och nedanför hotellet badar man från gjutna bryggor med trappor ner i vattnet.