Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

KROATIEN SIBENIK, 8 DAGAR


 

 

Längs Kroatiens över 600 mil långa kust finns en mängd trevliga städer väl värda ett besök. På den här resan bor vi på Solaris Beach Resort utanför den välbevarade, medeltida staden Šibenik. Vi gör utflykter till städerna Split och Trogir samt nationalparken Krka med vackra vattenfall.

 

 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Šibenik, Kroatien

Vi tar bussen till Landvetter varifrån SAS flyg avgår 17.00. Efter 2½ timmes flygresa landar vi på Splits flygplats där en kroatisk buss möter. Efter ca en timmes bussresa norrut är vi framme vid Solaris Beach Resort, en hotellanläggning med flera hotell, restauranger och stränder belägen i ett grönområde sex km utanför staden Šibenik. Vi bor på Hotel Jure, som ligger nära stranden och har pool, restaurang, bar och spa. Splits flygplats-hotellet ca 6 mil.

 

DAG 2 – 7 Šibenik med utflykter

Under vistelsen gör vi tre utflykter. Övriga dagar disponerar du efter eget tycke. På hotellområdet finns cykeluthyrning, tennisplan och minigolf. Kanske tar du en tur till Šibenik för egna strövtåg och lite shopping?

 

Utflykter som ingår i resans pris:

Vi tar buss till Šibenik för att bekanta oss med ”vår” stad, som ligger på en sluttning där floden Krka rinner ut i Adriatiska havet. En lokalguide visar oss staden under en guidad promenad och därefter har du tid på egen hand. St Jakobs-katedralen är stadens stora sevärdhet, men hela den medeltida staden med gamla hus, gränder och torg är trevlig att promenera i.

En dag gör vi en utflykt till Split, Kroatiens näst största stad, som hyser en av landets största sevärdheter, kejsar Diocletianus sommarpalats. Det påbörjades redan 295 e Kr och är idag ett av Unescos världsarv. Vi får en guidad promenad bland torg och gränder innanför de imponerande murarna. På dit- eller hemvägen stannar vi till i Trogir, en charmig stad belägen på en liten ö.

En annan utflykt går till Krka nationalpark, som ligger bara ett par mil in i landet. Floden Krka slingrar sig fram mellan bergen med en lång rad brusande vattenfall som störtar ner på sin väg mot havet. Man kan promenera en slinga på ca en timme eller bara slå sig ner på en servering och njuta av utsikten.

 

DAG 8 Šibenik, Kroatien - Hemorten

Vårt flyg avgår på kvällen från Split och ankommer Landvetter 22.55. Buss väntar för resan hem.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-09-10 Fullbokad 9.990 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Landvetter
  • Flygresor med SAS (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 7 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 7
  • Utflykt till Šibenik inkl stadspromenad med lokalguide
  • Utflykt till Split inkl stadspromenad med lokalguide
  • Utflykt till Krka nationalpark inkl inträde          
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 690:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 8
Hotel Jure, Solaris Beach Resort

ŠIBENIK, Kroatien

Hoteli Solaris, HR-22000 Šibenik
00385-22 362 951
www.amadriapark.com/en/hotels/hotel-jure

Våningar: 4 Rum: 384 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, minibar, luftkonditionering. Rummen vetter mot park, innergård eller parkering.

Restaurang och bar på hotellet. Poolområde med solsängar och poolbar. Spa med utomhuspool finns intill Hotel Jure och på grannhotellet Ivan finns spa med inomhuspool (avgift till spa-anläggningarna). På området finns tennisplaner, minigolf, cykeluthyrning. Valutaväxling och uttagsautomat.

Hotel Jure helrenoverades 2016 och är ett av flera hotell på anläggningen Solaris Beach Resort sex km söder om staden Šibenik. Inom anläggningen finns flera restauranger och barer. Ca 75 meter till närmaste strand (sand- och grusstrand). Ytterligare fyra stränder i närområdet. Bussförbindelse med Šibenik.
Hela anläggningen kallas omväxlande Solaris Beach Resort, Solaris Holiday Resort och Amadria Park.

Kommentarer

Toppenbra hotell precis vid stranden. Trevliga utflykter. Duktig, påläst, trevlig reseledare som dessutom behärskade språket. Bra upplägg med flygtider.
Toppenbra hotell precis vid stranden. Trevliga utflykter. Duktig, påläst, trevlig reseledare som dessutom behärskade språket. Bra upplägg med flygtider.
Maggie Hedqvist
En helt underbar resa. Toppen hotell, bra utflykter och en STOR eloge till vår underbara reseledare Jimmy!! Om man får välja nåt så hade det varit roligt med en kväll på någon lokal restaurang med traditionell mat och lite uppträdande. Bonus var ju det fantastiska vädret.
En helt underbar resa. Toppen hotell, bra utflykter och en STOR eloge till vår underbara reseledare Jimmy!! Om man får välja nåt så hade det varit roligt med en kväll på någon lokal restaurang med tr
Christina Andersson