Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

KROATIEN NOVIGRAD PÅ ISTRIEN, 8 DAGAR


   

 

På den vackra halvön Istrien i norra Kroatien finns många charmiga småstäder att upptäcka. Som årets nyhet presenterar vi Novigrad, strax söder om gränsen till Slovenien, dit vi också gör en utflykt. Vi bor nära stranden och varvar utflykter med lata dagar.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Novigrad, Kroatien

Vi tar bussen till Kastrup varifrån Lufthansas flyg avgår 10.00. Efter byte i Frankfurt ankommer vi till flygplatsen i Zagreb 13.40. Kroatisk buss möter och kör oss västerut till Novigrad på Istrien-halvön, en bussresa på ca 3½ timme. Vi bor på Aminess Maestral Hotel ungefär en km utanför Novigrads gamla stadsdel och marinan. Hotellet har pool och ligger nära grus- och stenstrand med solsängar, strandbar och vattensport. Zagrebs flygplats-hotellet 25 mil.

 

DAG 2 – 7 Novigrad med utflykter

Under vistelsen gör vi tre utflykter. Övriga dagar disponerar du efter eget tycke med sol och bad, strövtåg i Novigrads gamla stad eller kanske en båttur. Vår reseledare står till tjänst med tips.

 

Utflykter som ingår i resans pris:

Vi tar buss till kuststaden Rovinj en timmes resa söderut. Den medeltida, kuperade stadskärnan ligger på en halvö där St Eufemia-kyrkans torn sticker upp över de tegelklädda hustaken. En lokalguide visar oss staden under en promenad och därefter har du tid på egen hand. På vägen hem besöker vi en vingård för visning och provsmakning.

En annan dag gör vi en utflykt till grannlandet Slovenien och den gamla bad- och kurorten Portoroz som idag är en modern turistort. Från Portoroz tar vi båten till pittoreska Piran där vi guidas runt bland smala gränder.

Vår tredje utflykt går till bergsbyarna på Istrien. Byarna klänger sig fast på bergstopparna medan vin- och olivodlingarna böljar fram i dalarna. På slingriga vägar letar vi oss fram till någon medeltida by omgiven av en stadsmur som döljer smala gränder och urgamla hus. Lunch med det lokala vinet ingår.

 

DAG 8 Novigrad, Kroatien - Hemorten

Vårt flyg avgår 17.30 från Zagreb. Efter byte av flyg i München landar vi 21.45 på Kastrup. Buss väntar för resan hem.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-09-25 8+ 11.360 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med Lufthansa (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 7 övernattningar med frukost (standardrum utan balkong)
  • Middag dag 1 t o m dag 7 inkl alkoholfritt, öl eller vin
  • Utflykt till Rovinj inkl stadspromenad med lokalguide samt besök på vingård
  • Utflykt till Portoroz och Piran inkl lokalguide och båttur                            
  • Utflykt till Istriens bergsbyar inkl lokalguide och lunch          
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 890:- (alla enkelrum är utan balkong)         
Tillägg: tvåbäddsrum med balkong och parkutsikt 290:-/person           
Tillägg: tvåbäddsrum med balkong och havsutsikt 390:-/person
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 8
Aminess Maestral Hotel

NOVIGRAD, Kroatien

Terre 2, HR-52466 Novigrad
00385-52 858 600
www.aminess.com/en/aminess-maestral-hotel

Våningar: 4-5 Rum: 308 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, minibar, luftkonditionering. Standardrummen vetter mot parkområde och har inte balkong. Mot tillägg kan man boka rum med balkong/parkutsikt eller balkong/havsutsikt. Observera att alla enkelrum vetter mot park/grönområde och är utan balkong.

Restaurang och bar. Poolområde med solsängar, parasoller och poolbar.
Inomhuspool (25 meter) och gym. Mot avgift kan man använda wellness-avdelningen med jacuzzi, bastu och olika behandlingar. Valutaväxling och uttagsautomat på hotellet.

4-stjärnig hotellanläggning belägen i hotell- och strandområde ungefär en km från centrala Novigrad. Ca 100 meter till stranden, som består av grus och småsten. Solsängar och parasoller att hyra på stranden. Vattensport, strandbar.