Hitta din resa

KROATIEN MED DUBROVNIK & ZADAR, 8 DAGAR


 

 

Det långsmala landet Kroatien har oändligt många pärlor längs sin kust! På denna resa bor vi i tre vackra, gamla städer längs den dalmatiska kusten: Trogir, Dubrovnik och Zadar. Vi känner historiens vingslag i Split och en fläkt av Orienten i Mostar. Vi besöker de forsande vattenfallen i Krka nationalpark och hänförs av det blågröna Adriatiska havet.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Trogir, Kroatien

Vi tar bussen till Kastrup varifrån Austrian Airlines flyg avgår 10.15. Efter byte i Wien landar vi på Splits flygplats där buss väntar för att ta oss den korta sträckan till hotellet. Vi bor en natt på Hotel Trogir Palace, bara 400 meter från den lilla ön som utgör Trogirs medeltida stad. Ta en kvällspromenad i de charmiga gränderna!      Splits flygplats-Trogir 5 km.

 

DAG 2 Trogir - Split – Dubrovnik

Dagen börjar med ett besök i Split, Kroatiens näst största stad, som hyser en av landets största sevärdheter, kejsar Diocletianus sommarpalats. Det påbörjades redan 295 e Kr och är idag ett av Unescos världsarv. Vi får en guidad promenad bland torg och gränder innanför de imponerande murarna.

Vi fortsätter söderut längs kusten och framme i Dubrovnik tar vi in på Hotel Adria i fyra nätter. Hotellet ligger på sluttningen ovanför den nya hamnen och 2,5 km från gamla stan. Med lokalbussen tar du dig enkelt till centrum. 26 mil.

 

DAG 3 - 5 Dubrovnik med utflykt

Det mest karaktäristiska för Dubrovnik är de bevarade, befästa stadsmurarna som man fortfarande kan promenera på. De fyllde sin funktion under de flera hundra år då staden, under namnet Ragusa, var en självständig stadsstat med en av världens största handelsflottor. Innanför murarna finns kyrkor, kloster, gränder, palats, torg och caféer. På huvudgatan Stradun har den blankpolerade marmorn nötts av människors fötter sedan 600-talet. Vi börjar med en guidad stadspromenad med lokalguide.

Vi gör en dagsutflykt till Mostar i Bosnien-Hercegovina, grannlandet i öster. Under en stadspromenad känner vi en fläkt av Orienten när vi går runt i de gamla kvarteren. Staden ingick en gång i det Ottomanska riket och mycket minner om detta, inte minst den berömda valvbron över Neretva. Bron bombades under kriget på 1990-talet, men är idag uppbyggd i en exakt kopia och binder åter samman stadens två delar.

 

DAG 6 Dubrovnik – Krka - Zadar

Vi lämnar Dubrovnik och reser norrut mot Zadar, vår avslutande kuststad. Under dagen besöker vi Krka nationalpark där floden slingrar sig fram mellan bergen med en lång rad brusande vattenfall som störtar ner på sin väg mot havet. I Zadar bor vi två nätter på Hotel Kolovare, som ligger nära stranden ett par kilometer söder om gamla stan. 35 mil.

 

DAG 7 Zadar

Förmiddagen ägnas åt en guidad promenad i Zadars gamla stad, belägen på en halvö. I den romerska rutnätsstaden har även venetianare, österrikare och italienare lämnat spår. En nutida sevärdhet är den fascinerande havsorgeln längst ut på halvön. En plats dit man gärna återkommer på kvällen för att njuta av Zadars berömda solnedgång.

 

DAG 8 Zadar, Kroatien - Hemorten

Vårt flyg avgår mitt på eftermiddagen från Split och efter byte i Wien landar vi på Kastrup 19.20. Buss väntar för resan hem. Zadar-Splits flygplats 12 mil.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-10-17 Fullbokad 12.380 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med Austrian Airlines (måltider ingår ej)
  • Bussresor i Kroatien
  • 7 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 7
  • Stadspromenad med lokalguide i Split, Dubrovnik och Zadar
  • Dagsutflykt till Mostar inkl stadspromenad med lokalguide
  • Besök i Krka nationalpark           
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2 100:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Hotel Trogir Palace

TROGIR, Kroatien

Put Gradine BB -Middle Dalmatia, 21220, Trogir
00385 21 685 555
hotel-palace.net/

Våningar: 4 Rum: 40 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, minibar, värdeskåp, luftkonditionering.
Restaurang och bar. Spa-avdelning.
Hotellet med utmärkt läge bara 400 meter från Trogirs gamla stad. Ca 20 minuters promenad till strand.

Destinationshotell Dag 2 - 6
Hotel Adria

DUBROVNIK, Kroatien

Radnicka ul. 46, 20000, Dubrovnik
00385 20 220 500
www.hotel-adria-dubrovnik.com/

Våningar: 8 Rum: 116 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, minibar, värdeskåp, luftkonditionering.
Restaurang och bar. Utomhuspool (ej uppvärmd). Spa-avdelning med inomhuspool och gym. Massage och skönhetsbehandlingar mot avgift.
Hotell med högt läge på sluttningen ovanför nya hamnen i Dubrovnik. Bussförbindelse till gamla stan, som ligger 2,5 km från hotellet. Ca 3 km till klapperstenstränderna på Lapad-halvön.

Destinationshotell Dag 6 - 8
Hotel Kolovare

ZADAR, Kroatien

Ul. Boze Pericica 14, HR-23000 Zadar
00385-23 203 200
www.hotel-kolovare.com/en/

Våningar: 4 Rum: 191 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, minibar, värdeskåp, luftkonditionering, balkong.
Restaurang och bar. Utomhuspool (ej uppvärmd). Massage och skönhetsbehandlingar mot avgift.
Stort hotell nära grusstrand, drygt 1 km söder om Zadars gamla stad.