Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

KROATIEN POREC, 12 DAGAR


 

 

Välkända, underbara Porec är perfekt som utgångspunkt för sol, bad och sevärdheter på Istrien-halvön i norra Kroatien. Norr och söder om det gamla Porec sträcker hotellområdena ut sig längs kusten och vi bor knappt två kilometer söder om gamla stan. Adriatiska havet bjuder på salta bad i klart vatten, pinjeträden ger grönska och den västliga mistralen svalkar under varma sensommardagar.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Dessau

Bussen går via Öresundsbron till Gedser och färjan till Rostock. Det passar bra med lunch under den två timmar långa överfarten. Övernattning på Radisson Blu Fürst Leopold i Dessau. Öresundsbron-Dessau 50 mil.

 

DAG 2 Dessau - Golling

Dagens etapp tar oss söderut in i det kuperade Bayern och över gränsen till Österrike. När vi passerat Salzburg är det inte långt till Golling där vi tar in på Hotel Gasthof Hauslwirt. 65 mil.

 

DAG 3 Golling – Porec, Kroatien

Höga berg passerar revy på vår väg genom Österrike och vidare genom Slovenien. Vi kommer in i Kroatien för att framåt kvällen anlända till halvön Istrien och småstaden Porec vid Adriatiska havet. Vi bor sju nätter i luftkonditionerade rum på Valamar Hotel Rubin. Hotellet ligger i ett strandområde knappt två km söder om gamla stan. 40 mil.

 

DAG 4 - 9 Porec med utflykter

Du kommer säkert att tillbringa sköna dagar vid hotellets pool och på stranden. Det är ca 150 meter till stranden som består av omväxlande grus, sten, gräs och gjutna badbryggor. Solstolar och parasoller finns att hyra. Från Porec går det båtutflykter till öar och andra stränder.

 

Utflykter som ingår i resans pris:

För att bekanta oss med Porec gör vi en stadspromenad. Vi ser bland annat St Eufrasius-basilikan, en 500-talskyrka med vackra golvmosaiker. Den gamla stadskärnan är fantastiskt välbevarad med ett ursprungligen romerskt gatunät som genom århundradena bebyggts av olika passerande härskare. Det italienska inflytandet i språk, mat och arkitektur är tydligt överallt på Istrien.

En annan dag blir det bussutflykt till bergsbyarna på Istrien. Byarna klänger sig fast på bergstopparna medan vin- och olivodlingarna böljar fram i dalarna. Med lite tur får vi syn på en tryffelhund på jakt efter Istriens guld, den svarta, grå eller vita tryffeln. På slingriga vägar letar vi oss fram till någon medeltida by omgiven av en stadsmur som döljer smala gränder och urgamla hus. Vyerna utanför bussfönstren är magnifika. Lunch med det lokala vinet ingår.

Vi besöker också Pula, Istriens huvudstad. Den romerska amfiteatern är en av de största runt Medelhavet och ett ”måste” när man besöker Istrien. Det romerska Pula var en viktig hamnstad varifrån rika skördar av vin och olivolja skeppades till Rom. Idag finns antika lämningar mitt i den moderna staden, som i övrigt är en blandning av byggnader från tiden under Österrike-Ungern, Italien och Jugoslavien. Ta en tur i saluhallen i jugendstil eller en kopp kaffe på en trevlig uteservering!

 

DAG 10 Porec - Golling

Nu är det dags att lämna Kroatien för att åka norrut genom Slovenien, Italien och Österrike. Till kvällen är vi tillbaka i Golling för ytterligare en natt på Hotel Gasthof Hauslwirt. 45 mil.

 

DAG 11 Golling – Berlin

Vi rullar återigen genom den tyska delstaten Bayern och vidare mot Berlin. Resans sista hotellnatt blir på Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg söder om Berlin. 74 mil.

 

DAG 12 Berlin - Hemorten

Vi fortsätter vår färd genom Tyskland och tar färjan Rostock-Gedser och vidare mot Sverige. Berlin-Öresundsbron 40 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-09-17 8+ 11.190 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje-, bro- och vägavgifter
  • 11 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 11
  • Guidad stadspromenad i Porec
  • Utflykt med svensktalande lokalguide till Istriens bergsbyar inkl lunch
  • Utflykt till Pula inkl inträde till amfiteatern
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 490:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Radisson Blu Fürst Leopold Hotel

DESSAU, Tyskland

Friedensplatz, D-06844 Dessau
0049-340 25150
www.radissonblu.com/en/hotel-dessau

Våningar: 4 Rum: 204 Hiss finns.
Rumsstandard: Rymliga rum med bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, luftkonditionering.
Restaurang och bar.
Hotellet ligger centralt.

Övernattningshotell Dag 2 - 3 & 10 - 11
Hotel Gasthof Hauslwirt

GOLLING, Österrike

Markt 13, A-5440 Golling
0043-6244 4229
www.hauslwirt.at

Våningar: 3-4 Rum: 25 Hiss i delar av hotellet som består av två byggnader.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, TV, telefon.
Restaurang och bar.
Hotellet ligger centralt i Golling, ca 3 mil söder om Salzburg.

Destinationshotell Dag 3 - 10
Valamar Hotel Rubin

POREC, Kroatien

Brulo 3, HR-52440 Porec
00385-52 406 600
www.valamar.com/en/hotels-porec/valamar-rubin-hotel

Våningar: 2-6 Rum: 258 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, luftkonditionering. Tvåbäddsrummen har balkong, men inte enkelrummen.
Restaurang, lobbybar, utomhuspool med solstolar, parasoller och poolbar, separat barnpool. Ca 150 meter till strand med omväxlande grus, sten, gräs och gjutna badbryggor. Parasoller och solstolar på stranden mot kostnad.
Hotellet ligger i hotell- och strandområde ca 1,5 km söder om Porec gamla stad.

Övernattningshotell Dag 11 - 12
Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg

BERLIN, Tyskland

Eschenweg 18, D-15827 Blankenfelde-Mahlow
0049-33 708 580
berlin.vandervalk.de/en

Våningar: 5 Rum: 266 Hiss finns.
Rumsstandard: Rymliga rum med bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, radio, värdeskåp, balkong eller terrass.
Restaurang och bar. Inomhuspool, bastu, gym.
Beläget ca 3 mil söder om centrala Berlin.

Kommentarer

Jättebra reseupplägg m 2 övernattningar ner och 2 hem. 3 av de 4 hotellen var jag supernöjd med! Hotellet i Gollingen/Österrike, på nedresan-obs! (Gasthof fur Goldenen Traube,) lämnade däremot en del i övrigt å önska i fråga om hotellpersonalens bemötande av samtliga oss resenärer... Hemresans hotell i Gollingen var däremot super-super i ALLT! (det hette Gasthaus Hauslwirt)
Kroatienupplägget var jättebra! Dock borde alla rum som bokas flera dagar i följd, vid sol/badresor ha balkong eller ha den möjlighet som tillval. (De som fick sk fransk balkong var inte direkt överförtjusta, med tanke på att dörrarna (som öppnas inåt) inte gick att öppna ens halvvägs eftersom sängen tog emot ena sidan och skrivbordet på andra....Det gick dessvärre inte att flytta någondera möbel pga rummets minmala storlek totalt. Men inredningen var i övrigt jättefräsch och fin. Rummen med balkong var också superfina, samt rymligare.
Återstår att ge en stor eloge till de två helt fantastiska personer som tog hand om oss på ett helt otroligt professionellt sätt i alla läge, oavsett vad det gällde! Reseledare Jessica Bergström och busschaufför Kenneth Bertilsson! Verkliga klippor, kreativa problemlösare samt varma och omtänksamma människor med goda ord och råd till hands i alla lägen, för alla.
Jag är jättenöjd med resan och återkommer gärna som er kund!

Mvh
Mia AM Engdahl
Sandsbro/Växjö
Jättebra reseupplägg m 2 övernattningar ner och 2 hem. 3 av de 4 hotellen var jag supernöjd med! Hotellet i Gollingen/Österrike, på nedresan-obs! (Gasthof fur Goldenen Traube,) lämnade däremot en del
Mia A-M Engdahl
Under en mycket trevlig resa lotsade Jessica och Kenneth oss till och från Poréc. Kenneth hade vi haft nöjet att träffa på en tidigare resa till Prag och det kändes tryggt även denna gång att ha honom bakom ratten. Jessica var mycket påläst och hade hela tiden något att berätta om det som passerade utanför vår buss i bland spelades det även musik som hade anknytning till trakten utanför . Hon är dessutom en duktig sångerska och underhöll oss med sin skönsång under resans gång, vilket höjde stämningen i bussen. Hon löste även händelser som skedde under resan på ett proffsigt sätt. Hotell, mat och utflykter var bra. Två av de tre guiderna var kunniga och mycket tydliga i sin kommunikation, vilket gav gruppen bra kunskap om det som beskådades. Som helhet en bra upplagd resa med relativt korta etapper och uppehåll varannan timme för bensträckare, toabesök, samt god service med kaffe m.m. av Kenneth och Jessica. Vi kommer säkert att göra fler resor med er efter denna och tidigare resa.
Tack för denna gång!!
Under en mycket trevlig resa lotsade Jessica och Kenneth oss till och från Poréc. Kenneth hade vi haft nöjet att träffa på en tidigare resa till Prag och det kändes tryggt även denna gång att ha hono
Stefan & Marie-Louise Eriksson