Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

IRLAND, 6 DAGAR


   

 

Den gröna och gästvänliga ön Irland lockar med storstad och landsbygd, natur och kultur. Grevskapet Wicklow, direkt söder om Dublin, kallas Irlands trädgård och gör verkligen skäl för namnet med såväl oförstörd natur som välansade trädgårdar. Vi bor i den populära semesterorten Bray och besöker under våra utflykter några av traktens många sevärdheter. En dag ägnas åt huvudstaden Dublin.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Bray, Irland

Bussen kör oss till Kastrup varifrån Norwegians flyg avgår 13.00. Efter drygt två timmars flygresa landar vi i Dublin och möts av en irländsk turistbuss som tar oss till Bray, en småstad som med sitt kustläge blivit en välbesökt turistort och en perfekt utgångspunkt för utflykter i området. Vi bor fem nätter på Esplanade Hotel, som ligger på strandpromenaden med serveringar och butiker inom gångavstånd. Promenadstigar går bland annat upp på berget Bray Head med fina vyer över omgivningarna. Nära hotellet ligger Sealife Aquarium där man kan beskåda livet under vattenytan. Dublins flygplats-hotellet ca 5 mil.

 

DAG 2 – 5 Bray med utflykter

Vi gör en hel- eller halvdagsutflykt varje dag och hinner se oss om i omgivningarna samt besöka huvudstaden Dublin.

I den grönskande dalen Glendalough grundades redan på 500-talet ett kloster och runt klostret växte det upp en by. Idag är ruinerna en välbesökt sevärdhet där det 30 meter höga stentornet drar till sig uppmärksamheten. I närheten ser vi en vallhundsuppvisning där väldresserade bordercollies lyder sin ägares visslingar och rop.

Några mil söder om Bray ligger hamnstaden Wicklow där det gamla fängelset, som stängdes på 1920-talet, idag är museum. Utställningarna visar inte bara hur fångarna hade det, utan ger också en inblick i Irlands dramatiska historia.

Irlands många får har gett upphov till en blomstrande ullindustri. I den tidigare gruvbyn Avoca ligger ett väveri som fört traditionen vidare i snart 300 år. Vi får en guidning i väveriet och har möjlighet att köpa vackra plädar eller bara ta en fika. På hemvägen besöker vi Mount Usher Gardens, en av Irlands vackraste trädgårdar med över 5000 olika träd, buskar och blommor.

I Dublin visar en lokalguide oss de viktigaste sevärdheterna. Du får tid på egen hand och vi avslutar med ett besök på Guinness Storehouse där visning och provsmakning av öl ingår.

 

DAG 6 Bray, Irland - Hemorten

Mitt på dagen lämnar vi hotellet och kör till Powerscourt Gardens, vackert beläget vid berget Great Sugar Loaf Mountain. Här finns möjlighet att äta lunch och vi har tid att njuta av den storslagna, terrasserade italienska trädgården eller den eleganta japanska. Vårt SAS-flyg hem avgår på kvällen och ankommer Kastrup 23.10. Buss möter för sista etappen.Med reservation för ändrade flygtider, som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-07-29 8+ 11.480 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Kastrup
 • Flygresor med Norwegian ut och SAS hem (måltider ingår ej)
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 5 övernattningar med frukost
 • Middag dag 1 t o m dag 5
 • Utflykt till Glendalough inkl guidning i klosterbyn och vallhundsuppvisning
 • Utflykt till Wicklow inkl inträde till det gamla fängelset
 • Utflykt till Avoca inkl guidad tur i väveriet samt Mount Usher Gardens inkl inträde
 • Utflykt till Dublin inkl stadsrundtur med lokalguide och besök på Guinness Storehouse
 • Inträde till Powerscourt Gardens
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 790:-.
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 6
Esplanade Hotel

BRAY, Irland

Strand Road, IRL-Bray, County Wicklow
00353-1 286 2056
www.esplanadehotel.ie/

Våningar: 3 Rum: 94 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, kaffe/tekokare. Alla rum är rökfria.
Restaurang och bar.
Mellanklasshotell beläget på strandpromenaden i semesterorten Bray, ca 20 km söder om Dublin.