Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

KRYSSNING PÅ DONAU, 6 DAGAR


     

 

Har du sett de vita passagerarbåtarna som glider fram på de stora europeiska floderna? Då har du kanske drömt om att någon gång själv befinna dig ombord och uppleva den avkoppling som en flodkryssning ger. Att sätta sig till dukat bord och bli serverad goda måltider eller bara sitta bekvämt tillbakalutad i en däckstol och njuta av ständigt växlande vyer är den perfekta semestern. På den här kryssningen presenteras ett vackert avsnitt av Europas näst längsta flod samt de tre huvudstäderna Wien, Budapest och Bratislava.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – München - Passau

Vår buss tar oss till Kastrup där Lufthansas flyg avgår 08.45. Efter ca 1½ timmes flygresa landar vi i München där buss väntar för att ta oss österut till Passau. Här går vi ombord på DCS’s trevliga flodkryssningsfartyg Amethyst, som är vårt hem de närmaste dagarna. I grundpriset ingår hytt med fönster (ej öppningsbart) på huvuddäck, som är det nedre däcket. Mot tillägg kan man boka hytt på övre däck eller panoramadäck, där hytterna har fransk balkong med stort öppningsbart fönster. Alla hytter har golvstående sängar, dusch/wc och luftkonditionering. När väskan är uppackad är det dags för avgång från Passau och lite senare väntar middagen. Münchens flygplats-Passau 16 mil.

 

DAG 2 Wien

Under förmiddagen glider vi fram på Donau för att mitt på dagen ankomma till den österrikiska huvudstaden Wien. På eftermiddagen gör vi en rundtur i valserna stad och låter oss imponeras av historiska byggnader som Stadsoperan, Parlamentet, Rådhuset och Hofburg med Spanska ridskolan. Fartyget lämnar Wien tidig kväll för att fortsätta mot Ungern.

 

DAG 3 Budapest

Redan på morgonen lägger vi till i Budapest, kryssningens östligaste punkt, och ligger kvar till sent på kvällen. På förmiddagens rundtur ser vi de främsta sevärdheterna på både Buda- och Pestsidan: Gellertberget, stadens broar, parlamentet och Borgberget med slottet. Den som vill kan boka rederiets eftermiddagsutflykt ut på den ungerska slätten, pustan.

 

DAG 4 Bratislava

Vi angör Slovakiens huvudstad Bratislava efter lunch. Rundturen visar oss en elegant stad där det vita slottet på en höjd är den mest kända silhuetten. Fartyget avgår senare på eftermiddagen för fortsatt färd västerut.

 

DAG 5 Vindistriktet Wachau

Vi är tillbaka i Österrike och på morgonen lägger vi till i pittoreska Wachau, som också är namnet på ett vindistrikt främst känt för sina torra, vita viner. De som följer med på rederiets utflykt får smaka områdets vin och dessutom besöka det imponerande benediktinerklostret i Melk. Sent på eftermiddagen lämnar vi Wachau för sista etappen på vår flodkryssning.

 

DAG 6 Passau – München - hemorten

På förmiddagen är vårt kryssningsfartyg åter i Passau, treflodsstaden där Donau möter floderna Inn och Ilz. Vi lastar vårt bagage i bussen som på eftermiddagen tar oss till flygplatsen. Lufthansas flyg avgår på kvällen från München och ankommer Kastrup 20.25. Buss väntar för sista etappen hem.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet samt för extremt hög- eller lågvatten som kan påverka fartygets möjligheter att trafikera Donau.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-07-28 8+ 15.290 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Kastrup
 • Flygresor med Lufthansa (måltider ingår ej)
 • Flodkryssning på Donau med DCS Amethyst inkl hamnavgifter
 • 5 övernattningar i tvåbäddshytt på huvuddäck (nedre däck) med frukost
 • Middag dag 1 t o m dag 5, varav en galamiddag (drycker ingår ej)
 • Lunch dag 2 t o m dag 5 (drycker ingår ej)
 • Eftermiddagskaffe, levande musik, underhållning och aktiviteter ombord. Bagageservice från kaj till båt och vice versa. Välkomst- och avskedsdrink.
 • Stadstur i Wien inkl buss och lokalguide
 • Stadstur i Budapest inkl buss och lokalguide
 • Stadstur i Bratislava inkl buss och lokalguide
 • Reseledare

 

Övrigt

Tillägg enkelhytt på huvuddäck (nedre däcket) 3 790:-
Tillägg tvåbäddshytt övre däck (mellersta däcket) 2 790:- /person
Tillägg tvåbäddshytt panoramadäck (översta däcket) 5 490:- /person
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Rederiets utflykter mot tillägg:

Den kulinariska pustan (3 timmar, eftermiddag) 550:- inkl smakprov på ungersk mat och dryck samt hästuppvisning

Wachau med Melk och vin (5½ timme) 550:- inkl vinprovning

 

Priset på rederiets utflykter är preliminära. Vid bokning och betalning av utflykterna senast en månad före avresa är plats garanterad. De kan också bokas ombord, men kan då vara fullbokade. Utflykterna leds av engelsktalande guider.

 

Boende

Destinationsboende Dag 1 - 6
DCS Amethystwww.dcs.travel/rivercruises/dcs-amethyst.php


Flodkryssningsfartyg som tillhör det tyska rederiet DCS. Byggt 2004, 126 meter långt och 11 meter brett. Max 180 passagerare, ca 40 personer i besättningen.

Däck: 4, som nerifrån och upp kallas huvuddäck, övre däck (eller Rhendäck), panoramadäck (eller Donaudäck) och soldäck. Hytter: 89 Hiss finns inte.
Hyttstandard: Två separata sängar (inga våningssängar), dusch/wc, hårfön, telefon, TV, radio, värdeskåp och luftkonditionering. Hytterna är ca 15 kvadratmeter oberoende av vilket däck de ligger på. Hytter på huvuddäck har ej öppningsbart fönster, hytter på övre däck och panoramadäck har fransk balkong med stort öppningsbart fönster.

Restaurang, bar och café ligger på panoramadäck/Donaudäck. Ovanför finns soldäck med solsängar. Liten wellness-avdelning med jacuzzipool och gym på övre däck/Rhendäck. Hårfrisör. På båten är betalkort (American Express, Diners Club, Mastercard, VISA) enda betalningsmedlet. Besättningen talar tyska och engelska. Hytter och restaurang är rökfria.