Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

VANDRINGSRESA TILL DOLOMITERNA, 8 DAGAR


   

 

Följ med vår vandrande reseledare Cecilia Hedin på vandringsresa till Dolomiterna i norra Italien! På alpernas soliga sydsida finns alpvärldens rikaste blomsterprakt, som tillsammans med frisk luft och vackra vyer ger oss härliga dagar. Området var till 1919 en del av Österrike och präglas av en trevlig italiensk-österrikisk blandning när det gäller mat, språk och kultur. Vi bor bra och äter gott på familjeägda Hotel Alpenrose i Montal. Byn ligger i den gröna Pusterdalen och omges av blomsterängar och höga toppar.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Montal, Italien

Vi tar bussen till Landvetter varifrån Lufthansas flyg avgår 11.55. Efter ca två timmars flygresa landar vi i München där buss möter för att ta oss vidare söderut. Resan går genom Österrike och in i Italien till byn Montal. Vi bor sju nätter i rum med balkong på Wirtshaushotel Alpenrose. Münchens flygplats-Montal 30 mil.

 

DAG 2 - 7 Dolomiterna med vandringar

I området finns oändliga möjligheter till trevliga vandringar. Med buss och ibland kabinbana tar vi oss varje morgon till en ny utgångspunkt. Det finns ofta möjlighet att rasta och köpa mat på fäbodar längs vägen, annars köper vi picknick före avfärd. Alla rutterna ger utrymme för fika- och lunchraster, fotostopp och stunder av ren njutning. Både lokal vandringsguide och vår reseledare är med på vandringarna. Första dagen gör vi en lätt halvdagsvandring och sedan varvas vandringar av olika längd. De är i svårighetsnivå från medel till något mer krävande och den längsta tar ca sex timmar. Vår avslutande vandring går i området runt Drei Zinnen, tre toppar som är nästan 3000 meter höga och så unika att de är världsarvsklassade av Unesco.

För att det ska bli en behaglig upplevelse är det bra om du förbereder dig innan så att du är van att gå. Du bör inte ha problem att gå uppför, när det stiger brant, eller utför längre sträckor. Du väljer själv om du vill gå med gruppen hela tiden eller om du vill ha tips på egna vandringar.  

Efter vandringarna är det skönt att slappna av i hotellets wellness-avdelning med inomhuspool och bastu. Hotellet lånar ut cyklar om du vill ta dig fram snabbare än till fots. På den vandringsfria dagen tar vi bussen till dalens mysiga huvudort Bruneck med gågator, caféer och butiker.

 

DAG 8 Montal, Italien – Hemorten

Buss tar oss till Münchens flygplats och vi flyger på kvällen med Lufthansa. Vid ankomsten till Landvetter 21.00 väntar buss som tar oss hem.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
Inga avgångar just nu...

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Landvetter
  • Flygresor med Lufthansa (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 7 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 7
  • Fem vandringar inkl buss, lokal vandringsguide och reseledare
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 880:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Kostnad för kabinbanor tillkommer.

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 8
Wirtshaushotel Alpenrose

MONTAL, Italien

Montal 34, I-39030 St Lorenzen - Montal
0039-0474 40 31 49
www.hotelalpenrose.com/en/

Våningar: 4 Rum: 56 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/Dusch/wc, hårfön, telefon, TV, balkong.
Restaurang och bar. Stor trädgård. Bowling. Cyklar att låna. Wellnessavdelning med inomhuspool och bastu.
Uppskattat familjedrivet hotell i byn Montal (Mantana på italienska) i Pusterdalen, Dolomiterna. 7 km till den större orten Bruneck (Brunico på italienska).