Hitta din resa

ALMUNECAR, COSTA TROPICAL, 15 DAGAR


 

 

I södra Spanien ligger kuststräckan Costa Tropical med över 300 soldagar om året. Kusten, som är en del av landskapet Andalusien, skyddas från nordliga vindar av den höga bergskedjan Sierra Nevada. Vi varvar lata dagar med utflykter till några förstklassiga sevärdheter. I oktober är det fortfarande ca 20 grader i luften dagtid och nästan lika varmt i havet. Följ med till den trevliga småstaden Almuñecar och ladda batterierna inför vintern!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Almuñecar

Bussen kör oss till Kastrup där vi tar SAS flyg med avgång 20.50. Efter knappt fyra timmars flygresa landar vi i Malaga och möts av buss som tar oss till Almuñecar, ca åtta mil öster om Malaga. Vi bor i rymliga rum med balkong på Hotel Victoria Playa. Hotellet ligger i ett lugnt område ca 200 meter från San Cristobal-stranden och har utomhuspool. Frukost och middag serveras som buffé. Eftersom vi ankommer så sent till hotellet ikväll, så ingår istället lunch en dag.

 

DAG 2 - 14 Almuñecar med utflykter

Almuñecar har gamla anor som både fenicisk handelsplats och romersk bosättning. På 700-talet kom de nordafrikanska morerna, som stannade till slutet av 1400-talet. Idag är Almuñecar en tilltalande småstad med drygt 20.000 invånare. Från hotellet till centrum är det ungefär en kvart till fots. Där ligger också den moriska borgen på en höjd och botaniska trädgården med fågelpark. Strosa längs den långa strandpromenaden, frossa i tropiska frukter, drick kaffe på en uteservering, ta ett glas vin och några tapas på en bar. Vår reseledare är med under hela resan, hjälper dig tillrätta och tipsar om sevärdheter och aktiviteter utöver programmet.

 

Utflykter som ingår i resans pris:

Vi ägnar en dag åt Costa del Sols huvudstad Malaga, en storstad med ett varierat utbud av museer, shopping, restauranger och caféer. De flesta sevärdheterna ligger på ett begränsat område i den historiska stadskärnan.

Småstaden Nerja ligger vid kusten mellan Almuñecar och Malaga. Utanför Nerja upptäcktes på 1950-talet en grotta med fantastiska droppstensformationer. Efter besöket i grottan kan vi flanera på den så kallade Europabalkongen, ett palmkantat promenadstråk med vidunderlig utsikt över kusten och Medelhavet. Den pittoreska byn Frigiliana anses vara en av Andalusiens vackraste byar med vitkalkade hus med blomsterprydda balkonger.

Ett besök i Granada med den moriska borgen Alhambra är ett oförglömligt minne! Alhambra i elegant byggnadsstil och lustslottet Generalife med en fantastisk trädgård är det främsta exemplet på arvet från morernas långa herravälde i Spanien.

Den gamla staden Ronda, med vitkalkade hus och blomsterprakt, är dramatiskt belägen på en hög klippa delad mitt itu av en djup ravin. Den pampiga bron över ravinen imponerar. Ronda är känt som tjurfäktningens födelseplats och här finns Spaniens äldsta tjurfäktningsarena.

 

DAG 15 Almuñecar - Hemorten

Vårt flyg avgår på eftermiddagen från Malaga och vid ankomsten till Kastrup 20.00 väntar buss för sista etappen till Sverige.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-09-18 8+ 12.990 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 14 övernattningar med frukost
  • 14 middagar inkl vatten och husets vin
  • Utflykt till Malaga inkl buss och lokalguide. Ev inträden tillkommer.
  • Utflykt till Nerja och Frigiliana inkl buss och inträde till grottorna.
  • Utflykt till Granada och Alhambra inkl buss, inträde, hörsnäcka samt lokalguide i Alhambra och Generalife.
  • Utflykt till Ronda inkl buss och lokalguide.
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2 280:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 15
Hotel Victoria Playa

ALMUNECAR, Spanien

Avenida Amelia Sanchez, E-18690 Almuñecar
0034-958 03 94 00
www.victoriaplayahotel.com/en

Våningar: 5 Rum: 102 Hiss finns.
Rumsstandard: Rymliga rum med bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, minibar/kylskåp, värdeskåp, balkong, luftkonditionering, uppvärmning, gratis wi-fi.
Restaurang, café och bar. Utomhuspool (vid behov uppvärmd oktober-april) med solterrass. Gym.
Hotellet ligger ca 200 meter från San Cristobal-stranden (grusstrand) i turistorten Almuñecar på Costa Tropical-kusten ca åtta mil öster om Malaga.