Hitta din resa

KALIFORNIEN MED KRYSSNING, 12 DAGAR


       

 

På denna innehållsrika resa får vi uppleva de kända platserna längs Kaliforniens vackra kust! Resan börjar i Los Angeles där vi ser stjärnornas Hollywood, lyxiga Beverly Hills, Santa Monica, Malibu och allt annat man ska se i ”änglarnas stad”. Vi går sedan ombord på Princess Cruises fina fartyg Royal Princess och ger oss ut på en veckas kryssning. Ombord njuter vi av härliga vyer från soldäck. Vi bor bekvämt i fina hytter, bjuds på högklassig underhållning och förstås god mat och dryck! Från hamnen i Los Angeles kryssar vi norrut och första stopp blir San Francisco, där vi får en heldag för att utforska denna vackra och speciella stad. Nästa hamn är charmiga Monterey, strax söder om San Francisco, känt för sitt fina Akvarium och trevliga Cannery Row, de gamla konservfabrikerna som idag inhyser butiker och restauranger. Kryssningen går vidare söderut till San Diego som ligger nära gränsen till Mexiko. San Diego har ett berömt zoo, långa stränder och en trevlig stadskärna – Gaslamp Quarter. Efter stoppet i San Diego är det nära till nästa hamn, som är Ensenada i Mexiko. Här kan vi uppleva mexikansk kultur eller njuta på någon av de fina stränderna. Efter vår vecka ombord återvänder vi till Los Angeles för flygresan hem. Vår reseledare Carina Isgren är med under hela resan och hjälper dig tillrätta.

 


 

Visa program

Dag 1 Sverige – Los Angeles, USA

Bussen tar oss till Kastrup varifrån Lufthansas flyg avgår redan 06.50. Resan går via Frankfurt där vi byter flyg. Efter knappt 12 timmars flygresa landar vi i Los Angeles 13.10 lokal tid. Vid ankomsten väntar buss som tar oss den korta sträckan till Hotel MdR Doubletree by Hilton i stadsdelen Marina del Rey, där vi ska bo tre nätter. Hotellet ligger bara ca tre km från välkända Venice Beach. Kanske tar du ett dopp i poolen innan vi äter en gemensam kvällsmåltid på hotellet.

 

Dag 2 - 3 Los Angeles

Vi ägnar vår första förmiddag i Los Angeles åt en rundtur med svensktalande lokalguide. Vi ser bland annat de berömda stadsdelarna Santa Monica, Malibu, Bel Air, lyxiga Beverly Hills och stjärnornas Hollywood. Under rundturen får du också förslag på saker att se och göra under eftermiddagen och morgondagen.

 

Dag 4 Ombordstigning i Los Angeles

Mitt på dagen lämnar vi hotellet och åker till hamnen i Los Angeles för att checka in på rederiet Princess Cruises fina kryssningsfartyg Royal Princess. Nu väntar en härlig kryssning på åtta dagar både norr- och söderut längs Kaliforniens kust. När vi kommit ombord och installerat oss i de bekväma hytterna finns tid att bekanta sig med fartyget innan det avgår från Los Angeles 16.00. Lite senare är det dags för middag, som vi äter tillsammans vid samma tid och bord varje kväll.

 

Dag 5 - 10 Kryssning

Under kryssningen varvas dagar till havs med intressanta besök i olika hamnar. Ombord på fartyget kan du köpa utflykter för att se mer av de städer som fartyget angör. Alla dagar ingår helpension d v s vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. Under utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd aktiviteter ombord, till exempel tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet sitter vi gärna länge och bara kopplar av. Det finns också gym, skönhetssalong och spa. På kvällarna visas högklassiga shower i fartygets teater. Det händer alltid något på ett kryssningsfartyg!

Denna rutt gäller för kryssningen: Dag 1: avresa från Los Angeles 16.00. Dag 2: till havs. Dag 3: San Francisco, Kalifornien (07.00-22.00). Dag 4: Monterey, Kalifornien (08.00-18.00). Dag 5: till havs. Dag 6: San Diego, Kalifornien (08.00-22.00). Dag 7: Ensenada, Mexiko (08.00-17.00): Dag 8: åter till Los Angeles på morgonen.

 

Dag 11 Åter till Los Angeles, flyg hem

På morgonen är vi åter i Los Angeles efter en vecka till sjöss och vi tar farväl av Royal Princess. Vårt Lufthansa-flyg avgår från Los Angeles flygplats 17.20 och snart dämpas ljuset för nattflygningen över Atlanten.

 

Dag 12 Hemkomst Sverige

Vi ankommer till München 13.30, och där byter vi flyg för att sedan landa på Kastrup 18.45. Buss väntar för den sista etappen hem.

 

Med reservation för ändrade flygtider och flygrutter, som kan påverka programmet.

Enligt resevillkoren kan prisändringar ske till följd av nya flygpriser, ändrade växelkurser, nya eller ökade skatter och allmänna avgifter över vilka arrangören ej råder.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-04-08 8+ 29.990 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flyg med Lufthansa i ekonomiklass: Kastrup-Frankfurt-Los Angeles respektive Los Angeles-München-Kastrup. Måltider ingår.
  • Tre nätter på hotell av god mellanklass inkl frukost
  • Lätt måltid första kvällen i Los Angeles
  • Sightseeingtur i Los Angeles med svensktalande lokalguide, ca 4 timmar
  • Kryssning sju nätter med helpension, del i tvåbädds insideshytt
  • Hamnavgifter, skatter och dricks under kryssningen
  • Lokala skatter och flygskatter
  • Svensk reseledare hela resan

 

Övrigt

Tillägg för utsides tvåbäddshytt med balkong 1 600:-/person
Tillägg för enkelrum och insides enkelhytt 13 100:-.
Platsbiljett i bussen till/från Kastrup 100:-

Detta ingår inte: måltidsdrycker, utflykter under kryssningen, dricks till chaufförer och lokala guider, reseförsäkring, avbeställningsskydd, inresetillstånd i USA.

Du får 350:- i boka-tidigt-rabatt t o m 15/9 (kan inte kombineras med andra rabatter).

Anmälningsavgiften är 2 000:- och betalas inom 7 dagar, resterande belopp senast 100 dagar före avresa.

Kontrollera med ditt försäkringsbolag om du har avbeställningsskydd i din hem/reseförsäkring. Många betalkort inkluderar avbeställningsskydd när resan betalas med kortet. Du kan också köpa Europeiska ERV´s avbeställningsskydd genom oss, se www.erv.se

Visum behövs inte för svenska medborgare, men det krävs att man ansöker om inresetillstånd på internet senast 72 timmar innan avresa. Gå in på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ och klicka vidare till svenska för att fylla i anmälan. Inresetillståndet kostar för närvarande USD 14 och gäller i två år. Vi rekommenderar att anmälan görs senast en månad innan avresa. Anmälan är nödvändig för att beviljas inresa i USA. Fråga oss gärna om råd! Om vi ska göra anmälan åt dig är kostnaden 400:-/person.

Inga obligatoriska vaccinationer, men rådgör med vårdcentral eller vaccinationscentral.

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Hotel MdR Doubletree by Hilton

Los Angeles, USA

13480 Maxella Avenue, Marina del Rey, California, 90292 USA
+1-310 822 8555
doubletree3.hilton.com/en/hotels/california/hotel-mdr-marina-del-rey-a-doubletree-by-hilton-LAXMADT/index.html

Antal våningar: 5 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, kylskåp, kaffe/tekokare, luftkonditionering och balkong.
Restaurang och bar. Poolområde med solstolar och parasoller. Gym. Uttagsautomat. Hela hotellet är rökfritt.
Hotellet ligger i Marina del Rey i Los Angeles-området. Ca 3 km till den kända stranden Venice Beach.

Destinationsboende Dag 4 - 11
Royal Princesswww.princess.com/ships-and-experience/ships/rp-royal-princess/

Antal däck: 19. Antal hytter: 1780 (fördelade på däck 8-16). Hissar finns.
Kryssningsfartyg som tillhör rederiet Princess Cruises med totalt 18 kryssningsfartyg. Byggt 2013, renoverat 2018. 330 meter långt och 66 meter högt.
Gästkapacitet: 3560 personer. Besättning: ca 1346 personer.

Hyttstandard: En bred eller två separata sängar, dusch/wc, hårfön, kylskåp, TV, värdeskåp och luftkonditionering. Insideshytterna är 14-16 kvadratmeter. Balkonghytterna är 19-21 kvadratmeter inklusive balkongen.

Restauranger, barer och caféer. Underhållning och aktiviteter dag- och kvällstid, nattklubb, casino, utomhusbio, teater med högklassiga shower. Soldäck med solsängar och pool. Butiker, gym, spa, skönhetssalong (behandlingar mot avgift). Basket- och volleybollplan. Alla restauranger och hytter inklusive balkonger är rökfria.