Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

VIKINGAKRYSSNING MED ISLAND OCH FÄRÖARNA, 8 DAGAR


       

 

Har du drömt om att korsa den mäktiga Nordatlanten i Vikingarnas farvatten. På denna resa följer vi vikingarnas rutt förbi Norge, Shetlandsöarna, Färöarna och slutligen sagornas och vulkanernas ö Island. En spännande och annorlunda resa där du upptäcker nya fascinerande platser som kommer att ge dig minnen för livet!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Hirtshals

På väg mot Göteborg stannar vi för fikapaus innan vi åker till Stena Lines färjeterminal för ombordstigning på fartyget som tar oss till Fredrikshavn. På båten finns det tid för att äta lunch. Vidare med bussen mot Hirtshals på Norra Jylland. På eftermiddagen, 16.00, går vi ombord på Smyril Lines färja M/S Norröna. Vi installerar oss i våra hytter och äter på kvällen en gemensam middag ombord.

 

DAG 2 Till havs

Det är inte svårt att göra sig hemmastadd ombord. Här råder en lugn och skön atmosfär. Det finns taxfreeshop, nattklubb, bar, restauranger, bio, gym, soldäck och pool. Tänk dig att sjunka ner i en varm bubbelpool med utsikt över den till synes oändliga Atlanten – en häftig upplevelse! På förmiddagen visas en film om nästa dags utflyktsmål, Färöarna. Gemensam middag ombord på kvällen.

 

DAG 3 Färöarna, Torshavn

Vi ankommer Torshavn tidig morgon. De som är uppe innan tuppen kan stiga iland om de önskar. Annars väntar man och äter frukost ombord, innan det är dags att ge sig ut på äventyr. Dagens utflykt tar oss norrut till de vackraste delarna av Färöarna. Vi åker förbi små färgglada byar som ligger utspridda i den storslagna naturen med rik fauna och flora. Här uppe hittar vi Eidi, där Föräarnas högsta berg Slättartindur ligger med sina 882 m över havet.  Vi åker vidare längs den ringlande vägen och njuter av den vackra naturen. Snart är vi framme i den lilla byn Gjógv som ligger längst uppe i norr. Härifrån ser vi det mäktiga klippblocket Búgvin som också är hem för tusentals havsfåglar. Vi återvänder mot Torshavn, där vi går ombord för fortsatt färd norrut. Innan middagen serveras så visas det en film om Island, nästa dags resmål.

 

DAG 4 Island, Seyisfjördur, Myvatn

Vi njuter av frukosten ombord under inseglingen till Seyisfjördur, det lilla samhället längst in i fjorden på Islands östra kust. Här ska vi nu ligga i hamn till kvällen nästa dag. Idag får vi en guidad tur till Myvatn. På vägen dit går resan över höglandet på slingrande vägar genom det isländska landskapet och vi ser en rad spektakulära geologiska fenomen. Vi åker genom det 620 meter höga och imponerande bergspasset Fjardarheidi till Egilsstadir. Vidare genom dalen Jökuldalur, höglandet vid Jökuldaheidi. Området kring sjön Myvatn är en av den isländska naturens mest särpräglade och vackra naturområden med månliknande landskap, aktiva vulkaner, gejsrar, puttrande svavelpölar och häftiga lavaformationer.  Vi stannar till vid Myvatns naturbad. Här kan du passa på att bada varmt i det 40 gradiga hälsobringande vattnet (entré ingår ej, kan köpas till på plats). På vägen tillbaka kör vi norr om byn Reykjahlid till sydsidan av sjön, nära Skútustadir. Om man vill så ges möjlighet att gå runt bland kratrar från tidigare vulkanutbrott. Ett kort stopp görs vid Dimmuborgir Lava Labyrint. Vi återvänder till båten där en god middag väntar ombord. 

 

DAG 5 Island, Lögurinn

Idag ska vi köra runt sjön Lögurinn. Vi färdas än en gång genom bergspasset Fjardarheidi som bjuder på en fantastisk panormavy. Vidare förbi den vackra Hallormsstadarskogen som är Islands största skogsområde med över 40 olika arter av träd från olika delar av världen. På hemvägen stannar vi till i staden Egilsstadir, här får vi tillfälle att strosa omkring och kanske passa på att shoppa lite innan vi vänder tillbaka mot vårt fartyg som väntar i hamn. Resten av dagen kan du upptäcka Seyaisfjördur. Under middagen ombord lämnar fartyget hamn. 

 

DAG 6 Färöarna, Kirkjubour

Vi njuter av frukosten i lugn och ro. På förmiddagen finns möjlighet att se en film om Färöarna. Snart kan vi skåda öarna som syns i fjärran. Vi följer kusten ner till Torshavn där vi lägger till på eftermiddagen. Idag ska vi göra en halvdagsutflykt till Kirkjuböur, som är den sydligaste byn på ön Streymoy och även öns äldsta kulturcentrum. Byn var på medeltiden samhällets andliga träffpunkt. Kirkjubö är Färöarnas äldsta kyrka och här ligger också resterna av St Magnus domkyrka som förstördes av ett snöskred 1772.  Vi ser den 900 år gamla Roykstovan, som är bebott idag och har tillhört samma familj i 17 generationer. Det sägs att timret till detta hus kom drivande från Norge för över 900 år sedan och man tror att det är det äldsta bebodda trähuset i Europa. Huset har tidigare varit en del av biskopgården. Åter genom det kuperade grönklädda landskapet till Torshavn. Nu har du ytterligare tid att upptäcka staden eftersom vi lägger ut först på kvällen.

DAG 7 Till havs

Idag njuter vi av båtresan, äter frukost i lugn och ro. Varför inte spela ett parti bingo, handla taxfree, läs en bok, titta på en film, njut av frisk havsluft eller kanske relaxa i fartygets pool. Vad skulle vi äta sista kvällen om inte en riktig Vikingabuffé med rätter som har sitt ursprung från Vikingatiden år 800-1150. Vikingarna var inte bara vilda krigare utan tog också med sig recept, kryddor och matlagningskonst från sina rövartåg. Ikväll får vi ta del av denna matupplevelse, i en dignande buffé!

 

DAG 8 Hirtshals - Hemorten

På förmiddagen ankommer vi till Danmark och Hirtshals. Bussen tar oss till Fredrikshamn och Stena Lines terminal för avfärd mot Göteborg. Ombord på båten äter vi en lunchbuffé. Därefter rullar vi mot våra hemorter igen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-09-19 Fullbokad 13.290 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa
 • Färje- och vägavgifter
 • Kryssning 8 dagar med M/S Norröna
 • Boende i 2-bädds insideshytt
 • 7 övernattningar med frukost
 • Middag dag 1 t o m dag 7
 • Lunch dag 8
 • Guidad tur till Eidi och Gjógv
 • Guidad tur till Myvatn
 • Guidad tur till Lögurinn
 • Guidad tur till Kirkjubour inkl. entré
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 5 800:-
Tillägg utsides tvåbäddshytt, 2 350:-/person
Tillägg avbeställningsskydd 395:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

Följande undantag gäller på denna resa: 
Anmälningsavgiften är 1.800:-. Slutlikviden erläggs senast 60 dagar innan avresa. Vid beställning utan avbeställningsskydd gäller följande avbeställningskostnader:

90-30 dagar före avresa: 1.800:-
29-15 dagar före avresa: 25% av resans pris
14-07 dagar före avresa: 50% av resans pris
06-00 dagar före avresa: 100% av resans pris (ingen återbetalning)

Vid avbeställning med avbeställningsskydd och läkarintyg i original gäller: Full återbetalning minus expeditionsavgift på 1.800:-. Avbeställningsskyddet återbetalas inte.

 

Boende

Destinationsboende Dag 1 - 8
M/S Norrönawww.smyrilline.com/norrona/info-about-the-ship


Den nya Norröna är byggd som ett passagerare- och last-fartyg. Hon har tre gånger så hög kapacitet för både släpvagnar och bilar, jämfört med "Norröna I. Hon kan ta 1.482 passagerare och det finns plats för 800 bilar. Hennes lastkapacitet är 3.250 ton.

Bygg år / Shipyeard: 2003 / Flendern Werft AG, Lübeck
Ship avtalade priset: € 93,4 milj.
Längd över allt: 165,74m
Andetag: 30,00m
Förslag: 6,30 m
Dwt: 6,350
GT: 35,966
NT: 15,922
Hytter: 318 (1012 bäddar)
Passagerarkapacitet: 1482
Besättning: 118
Bilar: 800 eller Trailers: 130
Lane .: m 1830
Lastkapacitet: 3.250 ton
Fart: 21 knop
Huvudmotorer: 30,000 BHP
Bogpropellrar: 4,755 BHP
Helikopterplatta: På övre däck på färjor aktern
Stabilisatorer: 1 par stabilisatorer