Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

VÄRLDENS VACKRASTE SJÖRESA, 7 DAGAR


   

 

Följ med på en 7-dagars sjöresa längs den vackra norska kusten. Resan går norrut från Bergen till Kirkenes nära den ryska gränsen. Längs vägen får du uppleva 34 hamnar och utforska allt från fjordarna på vestlandet till den storslagna naturen norr om polcirkeln. När du reser i augusti så inkluderar resan segling in i Geirangerfjorden.
Den djupblå, UNESCO-skyddade fjorden omges av snöklädda, majestätiska fjälltoppar, lummig grönska, 800 meter höga klippor och imponerande vilda vattenfall.
Längs den norska kusten finns mycket gott att ta tillvara på. Som en del av din upplevelse serveras goda middagar med utgångspunkt i Norska kulinariska traditioner och med färska ingredienser. Smaka, njut och ta del av de norska mattraditionerna.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Bergen

Bussen rullar mot Oslo, på vägen dit stannar vi på lämpligt ställe för frukostpaus. Vårt flyg avgår tidig eftermiddag. Flygresan tar ca 1 timme. Vi landar i Bergen, staden mellan de sju fjällen som är utgångspunkten för Hurtigruten. Härifrån reser vi vägen upp till Kirkenes. Fartyget avgår 20.00, men du kan gå ombord redan vid ankomst till hamnen om du så önskar. Vi installerar oss i våra hytter som ska bli vårt andra hem för några dagar. På kvällen hålls ett informationsmöte där kaptenen och besättningen presenterar sig och ger oss lite nyttig information inför resan. Gemensam middag på kvällen. Småland-Gardermoen 55 mil.

 

DAG 2 Ålesund och Geirangerfjorden

Hamnar: Florø, Måløy, Torvik, Ålesund, Geiranger och Molde.
Idag navigerar skeppet oss förbi öar och skär till Ålesund som är känd för sin särpräglade arkitektur i jugendstil med torn, spiror och fantasifulla ornamenter på husfasaderna. Arkitekturen är resultatet av den katastrofala branden 1904 då hela centrum eldhärjades och stora delar av staden brann ned. Vidare mot det lilla samhället Geiranger som ligger längst inne i den spektakulära Geirangerfjorden, vi passerar 800 meter höga klippor och spektakulära vattenfall.  Geirangerfjorden är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Mittemellan turistattraktionerna Geiranger, Trollstigen och Atlanterhavsveien ligger fjordstaden Molde. Staden är känd som ”Rosornas stad” med sina blomstrande och frodiga rosodlingar. Middag på kvällen.

 

DAG 3 Trondheim

Hamnar: Kristiansund, Trondheim och Rørvik.
Idag besöker vi Norges första huvudstad, den gamla kungastaden Trondheim. Med norska mått är Trondheim en storstad, men den har lyckats bevara småstadens charm och intimitet. Här finns imponerande träbyggnader, färgrika bryggor och den vackra stadsbron från 1861. Kanske väljer du att följa med på en utflykt till Nidarosdomen, Norges nationalhelgedom. Eller varför inte en promenad ner till Bryggen och Bybrua. Vi sätter kurs mot nordväst, förbi den vackra fyren Kjeungskjær och tusentals små, pittoreska öar, holmar och skär. Efter att vi tagit oss genom det trånga Stoksund anländer vi till charmiga Rørvik. Middag på kvällen.

 

DAG 4 Polcirkeln och Lofoten

Hamnar: Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Ørnes, Bodø, Stamsund och Svolvær.
Under morgontimmarna korsar vi Polcirkeln som markerar gränsen för Arktis. På kvällen ankommer vi Lofoten som med sitt läge insprängt bland majestätiska granitklippor och vita sandstränder ofta ses som en av resans absoluta höjdpunkter. Det charmiga Lofoten präglas av små, pittoreska fiskelägen med en skön, bohemisk atmosfär. Middag på kvällen.

 

DAG 5 Tromsö

Hamnar: Stokmarknes, Sortland, Risøyhamn, Harstad, Finnsnes, Tromsø och Skjervøy.
Under natten passerar vi den vackra Trollfjorden och navigerar oss vidare i det smala Raftsundet. Efter ett stopp i Harstad, på Norges största ö Hinnøya, fortsätter vi via Finnsnes till Ishavsstaden Tromsø för ett lite längre uppehåll. Härifrån har många expeditioner till Arktis startat och staden har därför fått smeknamnet ”Porten till Arktis”. Om du vill uppleva det stilla och fridfulla havet om sommaren kan du vara med på en kajakpaddling, eller delta i en fjällvandring på ett av fjällen i närheten av staden. Luften är så klar och frisk här uppe, och man får en fantastisk utsikt över staden och de imponerande fjällkedjorna runt om. Eller så besöker du stadens landmärke, den vackra Ishavskatedralen. Kyrkan byggdes 1965 och är utsmyckad med fantastisk glasmosaik, rik på färger och symboler.
Middag ombord på kvällen.

 

DAG 6 Honningsvåg och Nordkap

Hamnar: Øksfjord, Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg och Båtsfjord.
Njut av det fantastiska subarktiska landskapet när vi passerar den 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, kontinentens nordligaste punkt. Om sommaren kan du få syn på hjordar av betande renar och små sameläger. Efter korta uppehåll i Hammerfest och Havøysund anländer vi i Honningsvåg, porten till den spektakulära Nordkap. Här befinner du dig bara 200 mil från den geografiska Nordpolen. Möjlighet finns att följa med på en utflykt till den 307 meter höga Nordkap-platån, där det verkligen känns som att vara vid världens ände! Vidare genom samernas Finnmark, vi passerar den gamla offerplatsen Finnjerka, en ståtlig klippformation nära Kjøllefjord. Middag ombord.

 

DAG 7 Kirkenes - Hemorten

Hamnar: Vardø, Vadsø och Kirkenes.
Världens vackraste sjöresa närmar sig sitt slut för den här gången, på morgonen kommer vi till Kirkenes som ligger längre österut än både Istanbul och St. Petersburg, med kort avstånd till den ryska gränsen och Kolahalvön. Kirkenes är känd som huvudstaden i Barentsregionen och porten till öster. Språken är norska, samiska, finska och ryska. Vid lunchtid flyger vi tillbaka mot Oslo, flygresan tar lite drygt 2 timmar. Vi äter en gemensam avskedslunch på hemvägen och hinner också med en eftermiddagsfika innan vi når hemorterna.
Gardermoen-Småland 55 mil.

 

Med reservation för ändrade flyg och färjetider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-08-11 8+ 21.590 kr Boka

 

 Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Oslo
 • Bro-och vägavgifter
 • Flygresor med Norwegian Oslo-Bergen, Kirkenes-Oslo
 • Flygskatter
 • Busstransfer flygplatsen-Hurtigrutskajen i Bergen
 • Busstransfer Hurtigrutskajen Kirkenes-flygplatsen
 • Kryssning 7 dagar med Hurtigruten Bergen - Kirkenes
 • Boende i 2-bädds insideshytt USPI ospecifierad. Endast ett fåtal hytter insides.
 • Helpension ombord (stor frukost-och lunchbuffé, 3-rätters middag. alt. buffé)
 • Lunch dag 7
 • Eftermiddagsfika dag 7
 • Reseledare
   

Övrigt

Mot tillägg ospecificerad utsides dubbelhytt kategori: USPL, USPO, USPD=(dubbelsäng)
USPL , 2 600:-/person
USPO, 4 500:-/person
USPD, 7 300:-/person

Enkelhyttsstillägg fr. 7 600:- (avser insides hytt USPI)

Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Avbeställningsskydd: Prata med ditt försäkringsbolag/bank,  eller så kan du köpa ERV:s avbeställningsskydd via oss, för mer information se länk: www.erv.se/privat/.

För resan gäller våra resevillkor med följande undantag:
Anmälningsavgiften är 50 % av resans pris:- , slutlikviden erläggs senast  155 dagar innan avresa.
Avbeställningskostnad 150-30 dagar före avresa, 50%
Avbeställning senare än 30 dagar före avresa eller no show, 100%, hela resans pris.

Vid avbokning av enkelhytt tillkommer 50% av dubbelhyttspriset.

Dag-för-dag programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en resa. Detta är en resa där elementen styr och vädret an skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.