Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

LOFOTEN-HURTIGRUTEN, 7 DAGAR


   

 

I norra Norge, vid Vestfjordens västsida ligger Lofoten som bjuder på otroliga naturkontraster. Ögruppen är uppskuren av djupa fjordar och trånga sund. Landskapet är dramatiskt och bergigt, men har på ön Vestvågö vidsträckta fält och åkrar.

Lofoten bjuder på spektakulära vyer och är en av världens vackraste platser. Mellan Stokmarknes och Svolvaer åker vi med den världsberömda Hurtigruten, en resa på drygt 3 timmar.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Björkliden

Förväntansfulla lämnar vi våra hemorter och åker mot Stockholm och Arlanda. Vi stannar för fikarast. Vid ankomsten till flygplatsen finns det tid för att äta lunch. På förmiddagen går vårt flyg, och efter ca 1,5 timmes flygresa så är vi framme i Kiruna där vår buss och chaufför möter upp oss. Vi får en liten rundtur i Kiruna, innan det är dags att åka vidare mot Abisko Nationalpark. Vi kör längs den vackra Nordkalottvägen och utmed Torneträsk. Vi åker förbi de ståtliga fjällmassiven och så småningom kommer vi till Abisko. Vi ser den berömda Lapporten, besöker Naturum och tar en promenad till Jokken med sin mäktiga kanjon. Hotell Fjället i Björkliden blir vårt mål för kvällen, där blir det middag och övernattning. Småland-Arlanda 47 mil + flygresa + 11 mil buss

 

DAG 2 Björkliden - Svolvaer

Vi lämnar Björkliden och rullar vidare mot Riksgränsen där vi gör ett kort fotostopp. Vi kommer över till Hinnöya, Norges största ö. På vackra slingrande vägar längs Tjeldsundet kommer vi till Sortland ”den blå staden”, en av många pärlor i landskapet Vesterålen. Vidare mot Stokmarknes, som är Hurtigrutens hemstad. Vid kajen ligger Hurtigrutenmuseet som vi passar på att besöka innan vi stiger ombord på Hurtigruten som tar oss till Svolvaer. En fascinerande resa med vackra naturscenerier där vi bland annat passerar genom det smala Raftsundet och Trollfjorden. På kvällskvisten är vi framme i Svolvaer känd som "huvudstad" på Lofoten. Vi checkar in på Thon Hotel Lofoten där vi ska bo två nätter. Middag på hotellet. Ca 38 mil.

 

DAG 3 Utflyktsdag

Idag ska vi besöka Lofotens fantastiska örike vid Vestfjordens västsida i norra Norge. Vi kommer att se många olika sidor av det historiska Lofoten inramat av dramatiska berg, sandstränder och hav. Efter en dag fylld av fantastiska intryck äter vi middag på vårt hotell i Svolvaer.

 

DAG 4 Svolvaer - Arjeplog

Efter frukost lämnar vi hotellet för att ta färjan från Lödingen till Bognes, en tur på ca 1 timme. Vi färdas vidare på E6 utmed vackra vägar längs bland annat Sagfjorden. Lunchpaus tar vi i trakterna av Kobbelv eller Fauske innan vi fortsätter vår resa och lämnar Norge för den här gången. Vidare mot Arjeplog & Hotel Silverhatten/Hotel Kraja som blir vårt stopp för natten. Gemensam middag.

 

DAG 5 Arjeplog - Sollefteå

Efter frukost besöker vi Silvermuseet. Därefter åker vi till Arvidsjaur och Lappstaden, ett av Norrbottens byggnadsminnen. Vi får en guidad visning i världens största och bäst bevarade samiska kyrkstad. Det blir även tid för lunch på egen hand i Arvidsjaur. Efter dessa intressanta besök rullar vi vidare mot Sollefteå som blir dagens mål. Färden går genom det vackra landskapet som växlar mellan mjuka dalgångar och storslagen vildhet. Vi dricker kaffe i Lycksele. Rullar vidare och stannar till vid Nämforsen och dess unika miljö. Här finns Sveriges i särklass största enskilda hällristningsplats, även den näst största i Europa. De äldsta hällristningarna som finns där antas vara 6000 år gamla. När vi sätter oss i bussen igen är det inte långt kvar till Hotell Hallstaberget där vi ska övernatta. Middag på kvällen.

 

DAG 6 Sollefteå - Uppsala

Efter en stärkande frukost rullar vi vidare. Vi befinner oss mitt i Ådalen, vår reseledare berättar lite om kravallerna på 30-talet som förde in Ådalen i historieböckerna. Vid Ångermanälven och Högakustenbron gör vi ett stopp för att beundra den vackra utsikten. Vidare längs Höga Kusten med dess dramatiska och storslagna natur, vi passerar orter som Härnösand, Sundsvall och "Glada Hudik". Vi kommer att stanna till för lunchpaus utmed vägen. Sen eftermiddag checkar vi in på centralt belägna Scandic Uplandia i Uppsala. Vi äter en gemensam middag på kvällen. Efteråt kan det kanske vara trevligt med en liten promenad i staden. 40 mil.

 

DAG 7 Uppsala - Hemorten

Innan vi lämnar Uppsala åker vi på en liten tur genom staden. Hemresan går via böljande landskap. Under dagen stannar vi för avskedslunch och kaffepaus innan vi når hemorterna. Till Småland kommer vi på kvällskvisten. Uppsala-Småland 53 mil.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-07-01 Mindre än 8 11.840 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa
 • Flyg Arlanda-Kiruna
 • Färje- och vägavgifter
 • 6 övernattningar med frukost
 • Middag dag 1 t o m dag 6
 • Lunch dag 3, 6 och 7
 • Resa med Hurtigruten
 • Inträde till Hurtigrutenmuseet
 • Inträde till Silvermuseet
 • Guidning i Lappstaden
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1950:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Hotell Fjället

Björkliden, Sverige

Björkliden 981 93
+46 980 641 00
boka.bjorkliden.com/sv/boende/a420977/hotell-fjallet


Hotell Fjället ligger vackert beläget med fantastisk utsikt över Torneträsk och den berömda dalgången Lapporten. Beskåda dansande norrsken på vintern och midnattsol på sommaren. Allt har sin tjusning! Här finns 46 rum och du bor bekvämt i enkelrum, dubbelrum, 2-bäddsrum eller familjerum. Alla rum är utrustade med wc/dusch, TV och är djur/rökfria.
På hotellet finns konferensrum, bastu och ett lekrum för barn. Gästkontor med internet finns att hyra samt möjlighet till trådlöst nätverk i foajén.

Destinationshotell Dag 2 - 4
Thon Hotel Lofoten

SVOLVAER, Norge

Torget, 8300 Svolvær
+47-76 04 90 00
www.thonhotels.no/hoteller/land/norge/svolvar/thon-hotel-lofoten

Rum: 190 Hiss finns.
Bad/dusch/wc, hårtork, luftkonditionering, telefon, minibar, TV.
Hotellets restaurang har utsikt över hamnen och erbjuder bl a regionala specialiteter från Lofoten. Efter middagen kan man koppla av på hotellets terrass.

Övernattningshotell Dag 4 - 5
Hotell Silverhatten/Hotel Kraja

ARJEPLOG, Sverige

Box 94, 930 90 Arjeplog
0961-10770
www.silverhatten.com

Våningar: 4 Rum: 128 Hiss finns.
Dushc/WC, telefon och TV
Hotellet ligger 2 km från centrum, har restaurang, bar, värdeskåp, solarium, bastu och badtunna/bubbelbad.

Övernattningshotell Dag 5 - 6
Hallstaberget Hotell

SOLLEFTEÅ, Sverige

Hallstaberget, 881 25  Sollefteå
0620-123 20  
www.hallstaberget.se

Våningar: 5  Rum: 118  Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, TV och radio.
Hotellet ligger 3 km från centrum, har restaurang, bar, värdeskåp, pool, bastu och solarium.

Övernattningshotell Dag 6 - 7
Scandic Uplandia Uppsala

UPPSALA, Sverige

Dragarbrunnsgatan 32, 753 20 UPPSALA
018-4952600 /uplandia
www.scandichotels.se/uplandia

Våningar: 3-6 Rum: 133 Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, TV, internet, hårfön.
På hotellet finns relax, bastu, pool, restaurang och bar.

Kommentarer

Tack för en jättetrevlig resa till Lofoten-Hurtigrutten.
Vi kan varmt rekommendera den. Det var mycket att se och Resledare Raja var fantastiskt duktig på att ge oss intressant information.
Vi fick så mycket för resans pris.
Chaufför Göran rattade bussen lugnt och proffsigt.
Vi är HELNÖJDA.
Tack från Inger o Yngve
Tack för en jättetrevlig resa till Lofoten-Hurtigrutten.
Vi kan varmt rekommendera den. Det var mycket att se och Resledare Raja var fantastiskt duktig på att ge oss intressant information.
Inger o Yngve Axelsson