Hitta din resa

INLANDSBANAN - HURTIGRUTEN, 6 DAGAR


 

 

Få resor erbjuder så mycket spänning, skönhet och omväxling som den här. Under resan ser vi höga berg och djupa dalar, tät skog och öppna landskap. Vi reser med klassiska Inlandsbanan och lika klassiska Hurtigruten. Välkomna med på en oförglömlig resa!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Mora

Vi startar tidig morgon från våra påstigningsorter och beger oss norrut. Under dagen stannar vi till för lunch- och fikapauser. Framåt kvällen når vi Dalarna och Mora. Här checkar vi in på Hotel Kung Gösta, kvällen avslutas med en gemensam middag. Småland-Mora 57 mil.

 

DAG 2 Mora - Östersund

Efter frukost hinner vi ta en titt på Mora som är Siljansbygdens största stad. På eftermiddagen stiger vi ombord på Inlandsbanan som ska ta oss norrut mot Östersund. Vi passerar bland annat Orsa, Sveg, Åsarna och Brunflo. Under dagen stannar tåget till och vi kan stiga av, ta en fika eller bara njuta av norrlandsluften. I Åsarna stannar tåget till för ett lite längre uppehåll, här serveras också kvällens middag. Nu tar snart vår resa med Inlandsbanan slut och vi kommer fram till Östersund som ligger vackert beläget vid Storsjön. Vi bor på Clarion Hotel Grand. 31 mil.

 

DAG 3 Östersund - Trondheim

Vi kan sova ut och efter en god frukost fortsätter vårt äventyr. Idag ska vi resa västerut mot Norge och Sør-Trøndelags huvudstad Trondheim. Under vår resa passerar vi bland annat Åre och Storlien. Väl framme i Trondheim checkar vi in på Clarion Hotel & Congress. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter i den trevliga staden. Trondheim är Norges äldsta stad som grundades redan 997. Här kan vi både shoppa, ta en fika eller besöka Nidarosdomen, katedralen som är Norges största började byggas 1070. På kvällen träffas vi för en gemensam middag på hotellet. 26 mil.

 

DAG 4 Trondheim - Kristiansund

Vi startar dagen med en god frukost och därefter går vi ombord på Hurtigrutens fartyg. Vi seglar ut genom den vackra Trondheimsfjorden, 170 kilometer lång och 25 kilometer bred. Som de flesta norska fjordar är den också djup, 577 meter som mest. Längs färden kommer du att förstå hur mycket fisket har betytt för kustkommunerna. Kristiansunds läge har gett staden dess näring inom fiske, skeppsbyggnad och oljeindustri. Staden kallas för Norges klippfiskhuvudstad för sin långa historia av klippfiskexport. Framåt eftermiddagen är vi framme i Kristiansund, landskapet Nordmøres huvudstad. Här möter vår buss upp och kör oss till Quality Hotel Grand. Gemensam middag på kvällen.

 

DAG 5 Kristiansund - Hamar

Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen för att åter resa österut. Vi reser via sjölandskap vidare in i den vackra fjällvärlden. Under resan passerar vi bland annat Dovrefjällplatån, Gudbrandsdalen och Lillehammer. När det passar stannar vi till för lunch- och fikapauser. Väl framme i Hamar checkar vi in på First Hotel Victoria. Middag på kvällen. 45 mil.

 

DAG 6 Hamar - Hemorten

Frukost på hotellet och därefter startar vi vår resa hemåt. Vi reser söderut mot Kongsvinger och vidare in i Sverige. Vi är hemma igen framåt kvällen, rika på nya upplevelser säger vi tack för denna gång. Hamar-Småland 56 mil

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-08-11 Fullbokad 7.790 kr G Väntelista

 

I priset ingår

  • Bussresa
  • Färje- och vägavgifter
  • 5 övernattningar med frukost
  • 5 middagar
  • Inlandsbanan Mora-Östersund
  • Hurtigruten Trondheim-Kristiansund
  • Reseledarservice

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 700:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Hotel Kung Gösta

Mora, Sverige

Kristinebergsgatan 1, 792 32 Mora
0250-150 70
www.kunggosta.se/

Hotellet har 47 rum

Övernattningshotell Dag 2 - 3
Clarion Hotel Grand Östersund

ÖSTERSUND, Sverige

Prästgatan 16, 831 31 Östersund
063-55 60 00 /se087
www.nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-grand-ostersund

Våningar: 4 Rum: 176 Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, TV, radio, värdeskåp, strykjärn och hårfön.
Hotellet ligger i centrum och har restaurang, bar, pool och bastu.

Övernattningshotell Dag 3 - 4
Clarion Hotel & Congress Trondheim

TRONDHEIM, Norge

Brattørkaia 1, 7010 Trondheim, Norge
+47 73 92 55 00
www.nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-trondheim/


Clarion Hotel & Congress Trondheim, beläget i hamnen i centrala Trondheim, är ett av Skandinaviens största kongresshotell med 400 rum och 18 mötesrum. Här hittar du modern design, spännande matkoncept, levande atmosfär och en magisk utsikt över fjorden.

Gratis trådlöst internet.

Övernattningshotell Dag 4 - 5
Quality Hotel Grand

KRISTIANSUND, Norge

Bernstorffstredet 1, 6509 Kristiansund, Norge
+47 71 57 13 00
www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/kristiansund/quality-hotel-grand-kristiansund/


Övernattningshotell Dag 5 - 6
First Hotel Victoria

HAMAR, Norge

Strandgaten 21, N-2317 Hamar
0047-6202 5500  /victoria
www.firsthotels.se/Vare-Hotell/Hotell-i-Norge/Hamar/First-Hotel-Victoria

Våningar: 7  Rum: 115  Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio, hårfön och värdeskåp.
Hotellet ligger centralt, har restaurang, bar, värdeskåp och bastu. Totalrenoverat 2012. Hotellet har gratis WiFi