Hitta din resa

VINTERÄVENTYR OCH NORRSKEN I NORDNORGE, 4 DAGAR


 

 

Följ med oss till Alta en av de nordligaste städerna i Norge och den största staden i Finnmark. Arktiska vidder, ett gnistrande vinterparadis oftast med mycket snö. Vi kommer att få lära känna den samiska kulturen, besöka Alta museum och smutta på en drink på Sorrisniva Igloo ishotell. Vi får uppleva fantastiska äventyr såsom promenad med snöskor, isfiske och även åka eller köra hundspann.

Det är inte heller helt osannolikt att vi får uppleva det fantastiska norrskenet som ofta sprakar på himlavalvet här uppe.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Alta

Vi börjar vår resa och åker med buss till Köpenhamns flygplats Kastrup. På morgonen flyger vi med SAS via Oslo till Alta. Vi möts av vår transferbuss som tar oss till Alta Museum där vi gör ett spännande besök. Därefter åker vi till vårt fina hotell, Scandic Alta. Kanske hinner vi även med ett besök på Nordlyskatedralen och intressanta Nordlyscentret som inte ligger långt ifrån vårt hotell. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på hotellet.

 

DAG 2 Snöskor och isfiske samt hundspannskörning.

Efter en stadig frukost på hotellet så beger vi oss ut på dagens äventyr som innebär mycket utevistelse. Efter en kort busstur vandrar vi ca 1 km med snöskor till Vildmarkscampen som ligger fint vid en sjö. Här provar vi isfiske, har du tur och får napp så kan vi tillaga fisken direkt över öppen eld. Men oavsett om fiskelyckan är med oss eller ej så serveras vi en välsmakande lunch i det samiska tältet på campen. Sedan är det dags att hälsa på hundarna! Vi får instruktioner om hur man selar en hund och kör ett hundspann, och får därefter själva möjlighet att pröva hur det är att köra dessa glada och samarbetsvilliga huskies. Fantastiskt roligt och ett oöverträffat sätt att närma sig naturen. Nöjda, glada och med rosiga kinder åker vi nu med bussen till vårt hotell. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag på hotellet.

 

DAG 3 Besök på Sami Siida Alta och Sorrisniva Igloo Hotel

Efter frukost möter bussen upp och vi åker till Sami Siida. Vi guidas genom den samiska historien och dess kultur, får träffa renarna och avslutar med en gemensam fika hos samerna. Efter detta härliga besök åker vi vidare för ett besök på Sorrisniva Igloo Hotel, hela hotellet är gjort av is och snö. Vi passar även på att äta en välsmakande lunch när vi är här. På eftermiddagen och kvällen har du egen tid. Kanske går du på norrskensjakt efter den gemensamma middagen på hotellet.

 

DAG 4 Alta - hemorten

Idag är det dags att bege sig hemåt igen. På förmiddagen har vi egen tid att utforska Alta. Fulla av intryck beger vi oss sedan med buss till flygplatsen. Vårt flyg går tidig eftermiddag från Alta via Oslo, vi landar på Kastrup flygplats framåt kvällningen. Vi äter en gemensam avskedsmiddag på hemvägen.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

Resor i de arktiska områdena kan få programändringar om väder- förhållandena gör det nödvändigt.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-01-27 8+ 14.580 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Kastrup
 • Bro- och vägavgifter
 • Flygresa Kastrup-Alta,
 • Alta-Kastrup
 • Flygskatter
 • Busstransfer flygplatsen-hotellet i Alta t/r
 • 3 nätter på hotell inkl frukost
 • 4 middagar
 • Lunch dag 2 och 3
 • Entré Alta Museum
 • Utflykt: Promenad med snöskor och isfiske.
 • Utflykt med hundspann .
 • Besök på Sami Siida Alta inkl. entré och guidning, underhållning. Förmiddagsfika med kaffe & kaka.
 • Besök på Sorrisniva Igloo Hotel, entré och isdrink.
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 850:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Scandic Alta

ALTA, Norge

Løkkeveien 61, 9509 Alta, Norge
+47 78 48 27 00
www.scandichotels.no/hotell/norge/alta/scandic-alta