Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

ÖSEL, 5 DAGAR


   

 

Ösel är Estlands största ö – och näst störst i Östersjön efter Gotland. Allt fler börjar att upptäcka denna grönskande sommar-ö som är känd för sin medeltida historia, sina vackra klapperstensfyllda stränder och sin fantastiska skärgårdsnatur. Det finns en enkelhet, vänlighet och fler fina byggnader såsom till exempel Kurhotell som återigen är i ropet. Som bonus blir det också tid i Tallinn på vår resa.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Stockholm

Med vår buss till Stockholm och Värtahamnen och därifrån avresa med Tallink Silja till Tallinn. Gemensam buffé ombord. 35 mil.

 

DAG 2 Tallinn – Ösel

Vi anländer tidig förmiddag och får tid i Tallinn och efter lunch fortsätter vi mot Ösel. Framme i Virtsu tar vi färjan över till Muhu på Ösel, en båtresa på ca 30 minuter. Från Muhu kör vi en timmas färd på ön till den enda staden som finns, Kuressaare. Staden har flera fina gamla Kurhotell och de är charmiga att se utmed stadens strandpromenad ned mot gästhamnen. SPA – är också förutom tillströmmande turismen - populärt i stan.  Vi tar in på SPA Hotel Meri där vi också samlas till middag.

 

DAG 3 Kuressaare

Idag blir det utflyktsdag på Ösel.  Vi börjar med en stadsrundtur i Kuressaare. Här finns en småstadscharm med historiska byggnader, bland annat rådhuset från svensktiden på 1600-talet. Mycket har ändrats sedan Sovjet höll sitt grepp om ön, som vi både får se och höra om under rundturen.  Det råder ett uppsving av SPA på Kurhotellen som fortfarande har behållit en hantering med gamla anor. Redan 1824 öppnade den första badanstalten där borgligheten från Helsingfors och Sankt Petersburg var återkommande gäster.  Vår lokalguide visar oss sevärdheter som biskopsborgen, den enda bevarade medeltida fästningen i hela Baltikum. Här finns också Ösels museum där du kan se bilder av roddbåtarna med flyktingar över till Sverige under 2:a världskriget. Under turen besöker vi också Kaarma kyrka fr 1200-talet, känd för sina tidiga väggmålningar och är Estlands äldsta stenbyggnad.  Lunch ingår på Angla Väderkvarnskulle, Ösels enda väderkvarnskulle som finns bevarad i ursprungligt skick. Gemensam middag på hotellet

 

DAG 4 Ösel - Stockholm

Vi lämnar Ösel och åker med färjan över till fastlandet igen. Lokalguide möter upp i Tallinn och tar oss med på en stadsrundtur. Charmigt att nu kunna se skillnad från Kuressaare jämfört nu med Tallinn. Det är en stad som är både är modern och historisk och som har blivit populär att besöka. Ta gärna lite tid i Gamla stan, upplev de fina gränderna och passa på att besöka den rökelsefyllda Alexander Nevskijkatedralen.  18.00, lokal tid, avgår vårt fartyg och efter en mysig eftermiddag i Tallinn väntar ännu en trivsam kväll ombord där vi äter gemensam buffé.

 

DAG 5 Stockholm - Hemorten

Vi angör Stockholm ca 10.15 och vi kör mot Småland med stopp utmed vägen för matpaus. 35 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-08-27 8+ 5.970 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Buss- och båtresor
  • 2 övernattningar del i 2-b insideshytt inkl frukost
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1, 2, 3 och 4
  • Lunch och besök på  Angla Väderkvarnskulle
  • Lokalguide på Ösel, heldag
  • Entré till Kuressaare Biskopsborg
  • Guidad stadsrundtur i Tallinn
  • Besök enligt programmet
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrum/enkelhytt tillägg
Tillägg för avbeställningsskydd
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 2 - 4
SPA Hotel Meri

KURESSAARE, Estland

Pargi 16, Kuressaare, 93810 Saare maakond,
00372 452 2100
www.saaremaaspahotels.eu/en/hotell/