Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

BLOMSTERFESTIVAL I ODENSE, 3 DAGAR


 

 

Följ med oss till hjärtat av Danmark! H.C. Andersens stad, Odense ligger vackert inbäddad på Danmarks egen trädgårdsö  –  Fyn. Höjdpunkten på resan är den färgstarka festival som anordnas årligen och som brukar locka omkring 250.000 besökare.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Odense

Vi reser från våra påstigningsorter under morgonen och låter bussen ta oss ner till Malmö och vidare över Öresundsbron till Köpenhamn. Sedan går färden västerut över Stora Bältbron till Fyn. Vi besöker först Langeskov Planteskola där de har ett flertal vackra visningsträdgårdar med över 600 olika växter. Vi passar på att ta en paus och låter oss väl smaka av danska smörrebröd och en kall öl. Vi fortsätter vidare till Gartneriet Ellelunds orkidéodling, där vi njuter av all prakt och får även tillfälle att handla från odlingen. Vi kommer till HC Andersens charmiga stad Odense, vi checkar in på vårt centralt belägna  hotell Odeon. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet och för de som önskar tar vi en promenad genom stadens vackra centrum. Öresundsbron-Odense 20 mil.

 

DAG 2 Odense

Efter frukost beger vi oss till den stora Blomsterfestivalen i Odense. Här får vi botanisera och inspireras av alla vackra blommor och arrangemang av fantasifulla växtskulpturer och figurer.
Vi ser även tänkvärda montrar med tema om miljö, hållbarhet och ekologi. På kvällen finns det en mängd olika restauranger och matställen att avnjuta en middag på.

 

DAG 3 Odense – Hemorten

Idag är det dags att bege sig hemåt, men först besöker vi en fantastiskt fin japansk trädgård. Fulla av intryck och skaparlust rullar vi hemåt igen. Vi stannar och rastar och försöker även hitta lite tid för självplock av blommor. Vi tar oss igen åter över Stora Bältbron och Öresundsbron innan vi är hemma igen. Odense-Öresundsbron 20 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-08-14 Fullbokad 3.995 kr Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 2 övernattningar med frukost
  • Besök Langeskov Planteskola
  • Smörrebröd & 1 öl/vatten
  • Middag dag 1
  • Besök på Ellelunds orkidéodling
  • Entré till japansk trädgård
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 950:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Hotell Odeon

ODENSE, Danmark

Odeons Kvarter 11, 5000 Odense
0045 65 42 05 00
hotelodeon.dk/en/