Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

ODENSE BLOMSTERFESTIVAL, 3 DAGAR


 

 

Följ med oss till hjärtat av Danmark! H.C. Andersens stad, Odense ligger vackert inbäddad på Danmarks egen trädgårdsö  –  Fyn. Höjdpunkten på resan är den färgstarka festival som anordnas årligen och som brukar locka omkring 250.000 besökare.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Odense

Vi reser från våra påstigningsorter under morgonen och låter bussen ta oss ner till Malmö och vidare över Öresundsbron till Köpenhamn. Sedan går färden västerut över Stora Bältbron till Fyn. Vi besöker först Langeskov Planteskola där de har ett flertal vackra visningsträdgårdar med över 600 olika växter. Vi passar på att ta en paus och låter oss väl smaka av danska smörrebröd och en kall öl. Vi fortsätter vidare till Gartneriet Ellelunds orkidéodling, där vi njuter av all prakt och får även tillfälle att handla från odlingen. Vi kommer till HC Andersens charmiga stad Odense, där checkar vi in på vårt hotell Plaza.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet och för de som önskar tar vi en promenad genom stadens vackra centrum. Öresundsbron-Odense 20 mil.

 

DAG 2 Odense

Efter frukost beger vi oss till den stora Blomsterfestivalen i Odense. Här får vi botanisera och inspireras av alla vackra blommor och arrangemang av fantasifulla växtskulpturer och figurer. Vi ser även tänkvärda montrar med tema om miljö, hållbarhet och ekologi. På kvällen finns det en mängd olika restauranger och matställen att avnjuta en middag på.

 

DAG 3 Odense – Hemorten

Idag är det dags att bege sig hemåt, men först besöker vi en fantastiskt fin japansk trädgård. Fulla av intryck och skaparlust rullar vi hemåt igen. Vi tar oss igen åter över Stora Bältbron och Öresundsbron innan vi är hemma igen. Odense-Öresundsbron 20 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-08-16 8+ 3.790 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 2 övernattningar med frukost
  • Besök Langeskov Planteskola
  • Smörrebröd & 1 öl/vatten
  • Middag dag 1
  • Besök på Ellelunds orkidéodling
  • Entré till japansk trädgård
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 850:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Clarion Collection Hotel Plaza

ODENSE, Danmark

Östre Stationsvej 24, DK-5000 Odense C
0045-6611 7745
www.choicehotels.dk

Våningar: 5  Rum: 68  Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, TV, radio och hårfön. Hotellet ligger 200 m från centrum och har restaurang och bar.