Hitta din resa

JUL I VRÅDAL, 4 DAGAR


 

 

Vi återvänder till Vrådal i Norge för att fira jul. Här väntar en stämningsfull och trivsam jul med ett varierat program. Under dagarna ordnas det utflykter och på eftermiddagar och kvällar bjuds det på underhållning och även dans. Att bli bortskämd en julhelg känns bra, du kan koppla av bestyren och känna dig helt ledig. Har vi tur så finns det här i Telemarken gott om snö. Vem vet? Det kan ges tillfälle till en skidtur för den som önskar.

 


 

Visa program

DAG 1 23/12

På väg västerut stannar vi för kaffe och fortsätter sedan resan ut på Västgötaslätten. Vi åker genom Bohuslän och mot Strömstad där vi kör ombord på Color Lines fartyg som tar oss över till norska Sandefjord. Under båtturen som tar ca 2,5 timmar finns det möjlighet att äta lunch på egen hand.  Väl i land i Norge fortsätter vi de sista milen mot vårt hotell Straand i Vrådal där vi ska bo under julhelgen. Efter incheckning på hotellet samlas vi för en gemensam middag i hotellets matsal.

 

DAG 2 Julafton

Det är julpyntat på det familjära hotellet som Straand´s har ägt i generationer. Julfirande är något som familjen har arrangerat sedan lång tid tillbaka och där de har tagit emot många gäster. Hotellet bjuder på en trevlig miljö som ger en känsla av välbefinnande. Förr - när man kom med häst och vagn - var det inte bara människor de tog väl hand om utan också deras hästar. Man kan tydligt se den utveckling som har skett, från den gamla mysiga loungen med öppen spis till den nya moderna konferensavdelningen. Idag, på Julaftons förmiddag, finns det möjligheter att besöka Solvsmedtunet och Nisseloftet, huset med flera butiker som säljer smycken, brukskonst och souvenirer. Från hotellet ordnas det fackeltåg till Stabburet, Norges minsta värdshus, där julenissen får sin sedvanliga grötskål. Under dagen ges det möjlighet att delta i en gudtjänst i Vrå kyrka. På kvällen samlas vi i matsalen till en Telemarks-julsupé som består av fyra traditionella rätter och fortsätter sedan med en stor kakbuffé. Kvällen bjuder också på underhållning med julsånger och det är inte omöjligt att tomtenissen kommer på besök.

 

DAG 3 Juldagen

Under förmiddagen kan man på egen hand gå en promenad i det vackra vinterlandskapet i Vrådal. Det kan också finnas tillfälle att få komma upp till toppen på skidcentret, antingen med att ta stolslift upp eller med buss. Det finns också möjligheter att hyra skidor för den som känner sig hågad att ge sig ut på en skidtur. Lunch serveras på hotellet och under eftermiddagen bjuds det på musikunderhållning där också kaffe serveras. Till kvällen dukas det upp till stort, norskt julbord och därefter kan det kännas bra med dans då hotellets julorkester spelar upp på hotellets dansgolv.  Sedan är det nära till sängen för en skön natts sömn.

 

DAG 4 Annandag jul

Efter frukost i fortsatt god julstämning lämnar vi hotellet och Vrådal för att ta oss tillbaka till Sandefjord. Vi åker med färjan och efter ca 2,5 timmar är vi åter på svensk mark i Strömstad. Framåt kvällen är vi hemma igen på respektive hemort.

 


 

Dela med dig av resan

SISTA-MINUTEN

RABATT!

400:-

Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-12-23 8+ 5.970 kr5.570 kr Boka

 

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Båtresa Strömstad – Sandefjord t/r
  • 3 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 och 2
  • Julbord dag 3
  • Lunch dag 2 och 3
  • Julfika
  • Underhållning med mera enligt programmet.

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1120:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 150:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Quality Straand Hotel

VRÅDAL, Norge

N-3853 Vrådal
0047-3506 9000
straand.no/

Våningar: 3 Rum: 125 Hiss finns.
Dusch/wc, TV, radio, hårfön.
Hotellet har pool, bastu, restaurang och bar.