Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

TALLINN, 3 DAGAR


 

 

Följ med till Tallinn och njut av den gamla Hansastaden. Du finner vackra vyer, imponerande gamla hus, kullerstensgator, konst- och designgallerier, mysiga caféer och antikaffärer. Besök guldkornet Gamla Stan, Nordens bäst bevarade stadsdel. Besök Domberget med den fantastiska utsikten över staden. Den rökelsefyllda Alexander Nevskij-katedralen skapar en magnifik stämning. Europas mest spännande museum hittar du nu i Flyghamnen.

På decemberavgången kan du besöka Tallinns julmarknad som har en magisk atmosfär.

Tallinn är full av överraskningar!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Stockholm

Med avbrott för lunchpaus går färden mot Stockholm och Värtahamnen där Tallink Siljas kryssningsfartyg väntar. Hytterna är utrustade med dusch/wc och samtliga 2-bäddshytter har sängar på golvet. För övrigt har fartyget många trivsamma utrymmen. Båten avgår 17.30, vi träffas i matsalen för att njuta av smörgåsbordet inkl. öl/vin/vatten. På resan i december är det julbord som ingår i priset. Lite senare kan vi se en underhållande show, innan det blir dans till levande musik. Butikerna ombord är välfyllda med allt vi kan tänkas behöva och lite till. På kvällen låter vi oss väl smaka av den stora middagsbuffén.

 

DAG 2 Tallinn

Vi äter frukostbuffé ombord. Idag har du en heldag i Tallinn, staden som är full av överraskningar och imponerar med utmärkta restauranger, historiska skatter och ett spännande nöjesliv. Upptäck den historiska Hansastaden på egen hand eller boka en sightseeing i förväg (bokas när du bokar resan). Tallinn eller Reval som den hette tidigare, var Sveriges tredje största stad under lång tid och här kan vi känna historiens vingslag. Strax utanför staden finns ruinerna av ett kloster som grundats av Birgittinerorden i Vadstena. Bekanta dig med det medeltida Tallinn, besök Gamla stan och Domberget med en fantastisk utsikt över staden. Titta gärna in på bakgårdarna, här gömmer sig små butiker med hantverk och allsköns kuriosa, antikaffärer och caféer. Bärnsten, kristall och stickat i härliga mönster och färger är andra klassiska produkter. På Virugatan, som är Tallinns främsta shoppinggata, har flera designers öppnat eget och här hittar vi även butiker med bland annat märkeskläder. Reser du med oss i december så kan du passa på att besöka julmarknaden i denna gamla Hansastad, den minner verkligen om äldre tider. Det hela utspelar sig på Rådhustorget och dess många kringliggande gränder i gamla stan. Magisk atmosfär och julstämning på högsta nivå. På kvällen, 18.00, avgår vårt kryssningsfartyg från Tallinn D-terminalen och efter en innehållsrik och spännande dag väntar ännu en trivsam afton ombord. Kanske lockar ett bad i bubbelpoolen eller ett besök i bastun.

 

DAG 3 Stockholm - Hemorten

Stor frukostbuffé med utsikt över skärgården - ett härligt sätt att börja dagen på! Vid ankomsten till Stockholm, 10.15,  väntar vår buss för återresa mot hemorten. Vi gör uppehåll för lunch på vägen hem.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-12-02 8+ 1.495 kr Boka

 

  B-hytt A-hytt
4-bädd 1 495:- 1 595:-
3-bädd 1 595:- 1 695:-
2-bädd 1 695:- 1 795:-
1-bädd 1 995:- 2 295:-

 

Allt detta ingår i priset

  • Buss- och båtresor
  • 2 nätter i vald hyttkategori
  • Smörgåsbord inkl dryck (öl, vin & läsk) dag 1 (Avresa 2/12 ingår julbord inkl. dryck,istället för smörgåsbord)
  • Frukost dag 2 och 3

 

Övrigt

Barn 6-11 år 450:- i rabatt
Barn 12-17 år 350:- i rabatt

Minimiålder utan målsman: 18 år

Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Mot tillägg vid förbokning:
Middagskupong dag 2: 374:- (avresa 2/12 396:-)
Sightseeing i Tallinn 195:- (avresa 2/12 245:-)

B-hytt (insideshytt)

A-hytt (fönsterhytt, utsides)