Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

HÖGA KUSTEN MED BIRKA, 3 DAGAR


 

 

Följ med på en alldeles unik kryssning från Stockholm längs Höga Kusten, vi kryssar inomskärs i dess vackra skärgård. Upplev den vackra Norrlandskusten på ett helt nytt sätt! Sedan 2000 är Höga Kusten klassat som världsarv av UNESCO med en unik skärgårdsmiljö och världens högsta marina kustlinje.

Landskapet präglas av landhöjningen som har varit kraftigare här än i övriga Skandinavien och som blir åtta millimeter högre för varje år. 20 000 år har format Höga Kustens dramatiska landskap med djupa vika, branta berg och skogar.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Mot Höga Kusten

Vi stannar och rastar på vår väg mot Stockholm. Vårt kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stadsgårdskajen 17.00. Medan vi sakta seglar ut från Stockholm i sommarkvällen bjuds vi på  en härlig stämning på soldäck. Under kvällen äter vi en god trerätters välkomstmiddag, under ”captains cocktail” passar vår kapten på att presentera sin personal som kommer att ta hand om oss under kryssningen.
Lite senare ljuder det av sköna toner i pianobaren, proffsiga nöjesvärdar bjuder på underhållning och kanske är du sugen på en svängom när dansbandet spelar upp till dans.

 

DAG 2 Härnösand

När det är dags att vakna så är vi framme i Härnösand som är Höga Kustens sydligaste kuststad. Vi njuter av den stora frukostbuffén som står uppdukad, därefter har vi hela dagen framför oss i denna vackra stad. Fartyget ligger ett stenkast från centrum, så det är lätt att på egen hand besöka den charmiga staden med sina välbevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vår reseledare gör även en liten stadsvandring för dig som är intresserad av att höra lite mer om staden, denna rundvandring ingår i priset. Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, följ med på någon av Birks guidade utflykter. De presenteras på vår hemsida! Vid 16.00 är det dags att börja återfärden. Ombord  väntar en härlig trerättersmiddag. I fyra timmar seglar vi sakta inomskärs från Härnösand genom Sannasundet till Höga Kustenbron, via surströmmingens paradisö Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.

 

DAG 3 Kryssning – Hemorten

Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteter ombord, passa på att shoppa till taxfreepriser eller koppla av på soldäck. I restaurangen väntar oss en god brunch. Varför inte unna dig en härlig behandling som finns i den fina spa-anläggningen på däck 10. Koppla av en stund i utomhusjacuzzin på samma däck, härifrån har du en härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm. Vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen 14.00, här väntar vår buss för vidare hemfärd. Vi stannar och rastar längs vägen. Hemkomst på kvällen. 

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-06-16 Fullbokad 3.095 kr G Väntelista

 

  Cabin standard Seaview standard Seaview komfort
4-bädd 3 095:- - 3 595:-
3-bädd 3 395:- - 3 995:-
2-bädd 3 895:- 4 595:- 4 795:-
1-bädd 5 295:- 6 695:- 7 095:-

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Kryssning enligt program
  • 2 nätter, del i 4-bädds Cabin Standard insideshytt
  • 1 frukostbuffé
  • 3-rätters middag dag 1 o 2 exkl. dryck
  • Brunch dag 3
  • Stadsvandring i Härnösand
  • Underhållning och aktiviteter ombord
  • Reseledare

 

Övrigt

Tillägg för ev. extra utflykter i Härnösand
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

På denna resa är det inte möjligt att boka del i dubbelrum med ”okänd” medresenär.

Speciellt: Giltig ID-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Fullständig information om giltiga ID-handlingar hittar du under Resevillkor på www.birka.se

 

Utflykter

NY! HÖGA KUSTENS HISTORIA OCH WENDELAS KAKKALAS

Historievandring med nedslag i olika tider och platser! En dag på Västernorrlands friluftsmuseum som startar för 10 000 år sedan och avslutas med stort kaffekalas i 40-talsanda ackompanjerat av musik från vevgrammofon.
625:-/person inkl kaffekalas. 3 tim.

 

STADSVANDRING OCH UTSIKT FRÅN VÅRDKASBERGET

Lär känna Härnösand! Vi tar del av stadens historia, byggnader och människorna som levt och verkat i staden genom tiderna. Efter vandringen åker vi till Vårdkasbergets topp med milsvid utsikt över stad och hav.
525:-/person inkl lunch. 3,5 tim.

 

VÄRLDENS NORDLIGASTE WHISKYDESTILLERI

Vi testar de gyllene dropparna hos High Coast Distillery som ligger vid den mäktiga Ångermanälvens mynning. Vi tar del av Ådalens historia, med flottningen och sågverket i fokus, men också de dramatiska händelserna 1931. 
995:-/person inkl lunch och whiskyprovning. 5 tim.

 

HEMSÖ FÄSTNING: BOMBER, GRANATER OCH SPIONER

Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Hör den spännande historien om Hemsö Fästning, vars uppgift var att stoppa främmande fartyg. 
745:-/person inkl lunch. 3,5 tim.

 

HÖGAKUSTENBRON OCH LOKALA SMAKER

Vi besöker porten till världsarvet, den ståtliga Högakustenbron som är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Dagen bjuder på lokala specialiteter och hantverk, Sandöbron, historiska händelser i Ådalen och fika i 50-talsmiljö.
695:-/person inkl lunch och fika. 4 tim.

 

VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN

Höga Kusten har världsrekord i landhöjning som har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. Vid Skulebergets fot får vi veta mer om världsarvet och från toppen av berget upplever vi en lokal lunch och den magnifika utsikten. 
745:-/person inkl lunch och fika. 5 tim.

 

HERNÖ GIN

Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Känn doften av enbär hos den uppstickaren som de senaste åren har fått flest priser av alla ginvarumärken i Europa och hör om deras resa. Vi testar de klara dropparna med en touch av Norrland. 
650:-/person inkl ginprovning. 2,5 tim.

 

NY! SMAKA PÅ HÖGA KUSTEN

Kulinarisk kultur med surströmming och tunnbröd! Höga Kusten bjuder på unika matupplevelser, idag i form av surströmmingshow med Ruben Madsen och besök hos Mjälloms, Sveriges äldsta tunnbrödsbageri.
1 125:-/person inkl tunnbrödsbuffé och surtapas. Drygt 4 tim.

 

NY! VANDRINGSTUR HERNÖNS KUST

Guidad vandringtur på Härnöns östra kust på stigar, stenhällar och grusvägar med spår av istiden och landhöjningen. På Lotsstugan högt uppe på berget äter vi en hemlagad Högakustenlunch ackompanjerad av utsikten över horisonten.
865:-/person inkl lunch. 4 tim.

 

HISTORIEKRYSSNING I HÖGA KUSTEN OCH ÅDALEN

Världsarvsklassad natur, vyer, mäktiga broar, historiska händelserna och människorna i Höga Kusten. Det - tillsammans med en härlig skärgårdsbuffé – får vi oss till livs under vår båttur med M/S Ådalen III på Ångermanälven.
865:-/person inkl lunch och Högakusten-antologi. 3 tim.

 

Läs mer här: https://www.birka.se/kryssningar/langkryssningar/varldsarvet-hoga-kusten