Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

HELSINGFORS, 3 DAGAR


 

 

Välkommen, Tervetuloa Helsinkiin! Staden har en obestämd charm kryddad med influenser från Sverige, Ryssland och kontinenten. Strosa runt på Salutorget med all sin färgprakt, fullt av dofter och delikatesser från världens alla hörn.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Stockholm

Bussen tar oss till Värtahamnen i Stockholm, där Silja Lines kryssningsfartyg väntar för en underbar tur genom skärgårdarna i Sverige och Finland. Båten avgår 16.45, senare träffas vi i matsalen för att njuta av smörgåsbordet inkl. öl/vin/vatten. På resan i december är det julbord som ingår i priset. Efter måltiden är kvällen fri att roa sig på egen hand. Övernattning i luftkonditionerade hytter med dusch/wc. 44 mil.

 

DAG 2 Helsingfors

Stor frukostbuffé ombord innan vi lägger till vid Södra Hamnen - Olympiaterminalen. Dagen är fri för egna strövtåg. Om du vill kan du förhandsboka en sightseeing i Helsingfors (bokas samtidigt som du bokar din resa). Finlands huvudstad är en härlig plats, inte minst för de som är shoppingsugna. De stora varuhusen och affärerna har mycket att erbjuda i alla smakriktningar. Kanske väljer du att promenera omkring i något av de större varuhusen Sokos, Stockmanns, Kiseleffs basar eller Kämp Gallerian. Här finns kända kvalitetsmärken och klassiker som Arabia, Hackmann, Marimekko och Artek. Det finns också ett stort urval restauranger i olika stilar att välja bland. Nya krogar öppnas titt som tätt. Förutom god mat och bra shoppingmöjligheter så finns det också tillfälle att besöka något av stadens museer eller konstgallerier. Reser du med oss i december så pågår julmarknaden på Senatstorget.  Framför den pampiga domkyrkan hittar du den populära Tomasmarknaden. Tidig kväll, 17.00, avgår fartyget från Helsingfors och nu väntar ännu en trevlig afton ombord. Titta gärna in i de olika butikerna, ta ett dopp i poolen eller koppla av med ett glas öl i den trivsamma puben. Eftersom vi angör Åland, som står utanför EU:s skatteområde, finns taxfreeförsäljning ombord. Det finns flera olika restauranger att välja bland och i dansbaren är det levande musik och nattklubbsstämning.

 

DAG 3 Stockholm - Hemorten

Vi äter frukost innan vi anländer till Värtahamnen 09.30. Efter uppehåll för lunch är vi tillbaka i Småland på eftermiddagen. 44 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-12-02 8+ 1.495 kr Boka

 

  B-hytt A-hytt A-hytt Promenade
4-bädd 1 495:- 1 595:- 1 595:-
3-bädd 1 595:- 1 695:- 1 695:-
2-bädd 1 695:- 1 795:- 1 795:-
1-bädd 1 995:- 2 195:- 2 195:-

 

Allt detta ingår i priset

• Buss- och båtresor
• 2 nätter i vald hyttkategori
• Smörgåsbord inkl. dryck (öl, vin & läsk) dag 1 (Avresa 2/12 ingår julbord inkl. dryck,  istället för smörgåsbord)
• Frukost dag 2 och 3

 

Övrigt

Barn 6-11 år 500:- i rabatt
Barn 12-17 år 400:- i rabatt

Minimiålder utan målsman: 18 år

Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Mot tillägg och förbokning:

Middagskupong dag 2: 429:-
Sightseeing i Helsingfors: 310:-

B-hytt (insideshytt)
A-hytt (fönsterhytt, utsides)
Promenade (fönster mot promenadgatan)