Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

VANDRA I BOHUSLÄN, 3 DAGAR


 

 

”Vandrare havet dig hälsar – Klippornas rike dig kallar…” Så skrev bohusskalden Fredrik Nycander. Dessa rader stämmer väl in på Ramsvikslandet som är ett av Bohusläns större naturreservat. Här strövar du omkring i ett vidsträckt öppet klipplandskap omgärdat av hav. Vi går på den släta graniten som slipades av inlandsisen men vandringen har också inslag av kustnära skog, ängar och hedmark. Vi bor trevligt på Hotell Fisketången i Kungshamn – mitt i det gamla fina fiskesamhället och något fotsteg från havet. Detta är en resa där du har möjlighet att finna lugn & ro i en avkopplande miljö.

 


 

Visa program

Dag 1 Hemorten - Kungshamn

I Mullsjö gör vi kaffepaus och i Uddevalla äter vi lunch på den anrika badorten Gustavsberg. Resan fortsätter till Kungshamn, strax norr om Lysekil där vi checkar in på Hotell Fisketången. Hotellet ligger idylliskt med tätt liggande småhus och sjöbodar och precis intill havet. Utrustade med kaffe i våra termosar åker vi till Ramsvikslandet för vandring tillsammans med vår reseledare. Under tiden njuter vi av utsikten över havet och klipporna. På kvällarna äter vi middag tillsammans på hotellet och kopplar av i den vackra miljön vi befinner oss i. 35 mil.

 

Dag 2 Vandringsdag

Det finns flera olika vandringsalternativ. Du kan vandra själv i egen takt eller tillsammans med vår reseledare. Vandringen går bland annat förbi Sote Bonde med utsikt över havet, Fykangårdarnas ängar med kustens vårblommor och Grosshamns fältstation där man ringmärker fåglar. För er som önskar mer vandring så finns det en strandpromenad på 1,6 km från Kungshamn som leder upp till Smögenbron. Önskar man så finns det möjlighet att bada bastu på hotellet. Eller så tar man ta tillfället i akt att bara vara och sitta på bryggan efter en dag på vandrande fot. 3 mil.

 

Dag 3 Smögen – lunchkryssning - hemorten

Vi börjar med att åka ut till Smögen. Här gör vi ett stopp med möjlighet att promenera på den berömda bryggan och att besöka fiskhallarna. Efteråt väntar en kryssning där båtturen går skyddat inomskärs och i sotekanalen. Ombord äter vi en generös Västkustbuffé och så småningom är vi tillbaks i Smögen där vår chaufför möter oss med vår buss. På väg mot hemorterna gör vi uppehåll för fikapaus. 32 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-05-10 8+ 3.850 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 och 2
  • Kaffe – picknick dag 1
  • Lunchpaket dag 2
  • Lunchkryssning med Västkustbuffé dag 3
  • Reseledare

 

Övrigt

Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Enkelrummen har begränsad havsutsikt och har inget enkelrumstillägg.

Bra att ta med på resan: Termos, ryggsäck, litet sittunderlag, gåstavar.

Tänk på klädsel för vandring inkl regnkläder. Bra räfflade och bekväma promenadskor.

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Hotell Fisketången

KUNGSHAMN, Sverige

Tångenvägen 45, 456 32 32 Kungshamn
0523-302 00
www.hotellfisketangen.se/