Hitta din resa

VÄRMLAND, 4 DAGAR


 

 

Upplev Värmland i juni eller augusti! All grönska i Rottnerosparken och Mårbackas park är ljuvlig med alla lökväxter och senare rosor som blommar. Lägg därtill utsikten utmed Fryken, vackert som en dag. Fler intressanta besök väntar. Vad sägs om Nobelmuseet, Lars Lerins konsthall och alla bilar i Mercedeladan. Det är som bäddat för härliga och trevliga dagar. Välkomna med till ”Ack Värmeland du sköna”!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Karlstad

Vi åker mot Karlskoga och gör stopp för kaffe. Väl framme äter vi först lunch innan vårt besök på Nobelmuseet. Alfred Nobel är en av Sveriges mest kända personer utomlands tack vare Nobelpriset. I Björkborns Herrgård, som var Nobels bostad i Sverige, finns flera av hans möbler, hans stora boksamling och andra tillhörigheter kvar och som berättar om den stora uppfinnarens liv och arbete. Efteråt fortsätter vi till Karlstad, som är både residensstad och stiftsstad och även känd för att flera skalder har verkat här.  Stadens symbol, ”Sola i Kallsta”, är uppkallad efter en populär servitris för hennes glada och ”soliga” humör. Vi checkar in på det centralt belägna Hotell Scandic Karlstad City och här serveras också middag alla tre kvällarna.33 mil.

 

DAG 2 Utflyktsdag

Tillsammans med lokalguide får vi se och höra om Karlstad. Staden har liksom många andra svenska städer drabbats av bränder. 1865 fick staden till följd av detta en helt ny gatubild med ovanligt breda gator i ett rutmönster och ett stort torg. Det blir tid för lunch på egen hand. Nästa besök blir visning på Alsters Herrgård, Gustav Frödings föräldrahem. Fröding var omtyckt för sina humoristiska och kritiska dikter och har jämförts med Bellman. Han var en välkänd profil i Karlstad och hade sitt stambord i matsalen på stadens stadshotell. Säkert har många också hört talas om den världsberömde konstnären och författaren Lars Lerin och hans Sandgrund. Vi besöker konsthallen där vi får en visning. På 70-talet var den uppmärksammad för sin restaurang och för sitt danspalats där landets största dansband spelade fem dagar i veckan. 2 mil.

 

DAG 3 Utflyktsdag

Vi kör utmed sjön Fryken mot Sunne. Först stannar vi vid Rottneros, sagans Ekeby där vår guide berättar om skulpturerna och växterna i den kända parken. I Sunne, på Broby Gästgivaregård äter vi lunch. Vi fortsätter till Selma Lagerlöfs Mårbacka där ett trevligt besök väntar.  Här har tiden stått stilla och vi finner nobelpristagerskans hem precis så som det såg ut då hon levde här. Förutom den vackra parken så finns det också en liten butik och även ett café som lockar med goda bakverk. Vi återvänder till Karlstad och vårt hotell. 15 mil.

 

DAG 4 Karlstad – Hemorten

Vi stannar till i sommaridyllen Sjötorp, vid Göta kanal. Under högsäsong får orten besök av tusentals turister som vill se kanalen och slussarna. Vi fortsätter till Lyrestad också beläget utmed kanalen och besöker unika Mercedesladan! En gedigen samling av Mercedesbilar med årsmodeller från 1950 till 2012. Efter ett trevligt besök åker vi till Hjo för att äta lunch. Efteråt ett stopp i centrum fortsätter vi de sista milen hem. 35 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-08-14 Mindre än 8 5.590 kr G Boka

Allt detta ingår i priset:

 • Bussresa
 • 3 övernattningar med frukost
 • Lunch dag 1, 3 o 4
 • Middag alla dagar
 • Lokalguide i Karlstad
 • Entré och guide på Nobelmuseet
 • Entré och visning av Alsters Herrgård
 • Entré och visning på Rottneros Park
 • Entré och visning på Mårbacka Entré
 • Visning på Sandgrund, Lars Lerins konsthall
 • Besök på Mercedes Ladan
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 100:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Hotell Scandic Karlstad City

KARLSTAD, Sverige

Drottninggatan 4, 652 24 Karlstad
054-770 55 00
www.scandichotels.se/karlstadcity


Kommentarer

Ingen kommentar
Ingen kommentar
Anki Götesson
Vilken resa! Vilka duktiga och roliga lokala guider vid Nobelmuseet, Rottnerosparken med Ekeby och rundturen i Karlstad. Intressant var också att få se och höra om Frödings föräldrahem och Selma Lagerlöfs Mårbacka. Höjdpunkten var Lars Lerins konsthall med hans underbara akvareller. Det sämsta var hotellets mat - vi gick ut och åt gott istället.
Vilken resa! Vilka duktiga och roliga lokala guider vid Nobelmuseet, Rottnerosparken med Ekeby och rundturen i Karlstad. Intressant var också att få se och höra om Frödings föräldrahem och Selma Lage
Maj-Britt och Gunilla