Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

KONSTRESA TILL VÄRMLAND, 3 DAGAR


   

 

Idag kan Karlstad kalla sig för konstens mecka med tanke på alla som vallfärdat till Lars Lerins Sandgrund. På vår resa blir det fler fantastiska besök med inriktning på konst & kultur. Vi får uppleva Sliperiet i Borgvik, Klässbols linneväveri, Rackstadsmuseet, gamla kraftstationen i Deje. Och sist men inte minst, utställningen om Estrid Ericsson, grundaren av Svenskt Tenn. Vi bor mitt i Karlstad, i den trevliga stadskärnan där också Klarälven charmigt slingrar sig igenom.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Karlstad

Vi lämnar hemorten för att åka till Karlstad, som är både residensstad och stiftsstad. Det blir ett eftermiddagsbesök på Lars Lerins Sandgrund, konsthallen med det fina läget intill Klarälven. Här var det tidigare en populär restaurang och danspalats, med dans fem dagar i veckan med landets största dansband. I lokalen finns det också ett trevligt café och i receptionen kan man handla böcker, affischer och vykort som endast finns på Sandgrund. Vi får en guidad visning i konsthallen med Lars Lerins permanenta utställning och sedan tid att se gästutställare som finns i gästutställningsrummet. Efteråt incheckning på centrala Hotel Scandic Karlstad, nära till allt! 33 mil.

 

DAG 2 Karlstad – Rackstadsmuseet – Klässbol – Sliperiet i Borgvik

Vi åker mot Arvika och Rackstadsmuseet. Det är ett av landets vackraste konstmuseer och populärt besöksmål. Det är grundat vid skulptören Christian Erikssons familjehem som varsamt byggts om och kompletterats med två utställningsflyglar som är fyllda med konst. Vi går på visning och får tid att titta runt på egen hand. Resan fortsätter mot Kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri. I bussen får vi en kort information innan besöket i butiken- och produktionen. I Klässbol kvarns mysiga miljö äter vi lunch. Under eftermiddagen bjuds det på upplevelser på Sliperiet i Borgvik, en modern konsthall i en äldre tegelröd f.d. industrilokal. Lokalen byggdes 1903 och här har Borgviks f.d. träsliperi & Massafabrik producerat mekanisk pappersmassa. Ägaren i dag är Oscar Magnusson (son till Sven-Eric Magnusson). Konsthallen invigdes 2010 efter omfattande renoveringar till en modern och häftig konsthall. Varje år, mellan maj och september, presenteras en mångskiftande samlingsutställning där erkända konstnärer möter nya på framfart. Efter information och egen tid avslutar vi besöket med kaffe och kaka och med fantastisk utsikt över den stora utställningshallen. Borgvik är också känt för en av landets bäst bevarade brukskulturmiljöer. På hotellet äter vi gemensamt 3-räters middag.

 

DAG 3 Karlstad – Deje - Hemorten

Gamla Kraftstationen i Deje är en konsthall och kultur-arena med ny energi i väggarna! Gamla kraftstationen är den första av de fyra generationer av kraftstationer som är samlade kring fallet som Klarälven gör i Dejefors. Den tidiga kraftverksindustrins arkitektur finns väl representerad i den nu unika konsthallen med musikevenemang, ekologiskt café och lunchservering.  Olika konstnärer presenteras och konsthallen är i ständig förändring under säsongen. Efter visning, lunch och eget strosande fortsätter vi mot Hjo och Kulturkvarteret Pedagogien. Här får vi sist men inte minst se utställningen om Ester Eriksson och Firma Svenskt Tenn. Ester växte upp i Hjo och är en av 1900-talets designikoner och hon startade Svenskt Tenn som 30-åring. Det är en trevlig utställning med objekt av exklusiva och vardagliga föremål, fotografier och möbler från hennes långa karriär som formgivare och konstnärlig ledare. Efter besöket åker vi de sista milen hemåt och tar med oss minnet av trevliga upplevelser i bagaget.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
Inga avgångar just nu...

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 2 övernattningar med frukost
  • Lunch dag 1, 2 och 3
  • Middag dag 2
  • Entré och visning på Sandgrund
  • Entré och visning på Rackstadsmuseet
  • Entré och visning på Sliperiet
  • Entré och visning på Kraftstationen i Deje
  • Entré och visning av utställningen Estrid Ericson
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 880:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Hotell Scandic Karlstad City

KARLSTAD, Sverige

Drottninggatan 4, 652 24 Karlstad
054-770 55 00
www.scandichotels.se/karlstadcity